Gå til innhold
  • Bli medlem

spiralvimpel

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om spiralvimpel

  1. Skulle gjerne gått for en lift, men området jeg skal male på er dessverre langt fra der hvor nærmeste lift kan nå frem. Trenger heldigvis ikke flytte meg noe særlig sidelengs, stort sett bare opp og ned. Jeg kommer til å bruke forlengerskaft ja, men må allikevel komme meg opp i høyden (i en stige) for å nå opp. Faller jeg og blir hengende i tauet har jeg bl.a. noe rekkverk jeg kan dra meg opp på, så det skulle gå bra. Men takk for innspillet - lurt å ha tenkt gjennom slike ting på forhånd!
  2. Takk, dette var veldig hjelpsomt! Jeg er helt inneforstått med at det ikke optimalt å gå for denne type løsning, uten erfaring med klatring fra før. Men som du skriver vil jeg i tilfelle sette meg godt inn i hvordan man gjør dette, og øve på et sikkert sted. Når det kommer til å hande inn utstyret, kunne jeg spurt deg om å ta en titt på følgende handleliste? Klatresele: https://www.fjellsport.no/mammut-4-slide-harness-black.html grigri+: https://www.fjellsport.no/petzl-grigri-taubrems-gra-1.html Klatretau: https://www.fruugo.no/tau-sikkerhetstau-nodflukttau-flerbruks-utendors-tau-utendors-klatretau/p-51801621-115566101?language=no Låsekarabiner: https://www.fjellsport.no/mammut-wall-micro-lock-twist-lock-grey-one-s.html Hvor mange trenger jeg? Til slutt trenger jeg også en løsning for å feste tauet til ankeret. Hvordan gjør man dette? Fester jeg rett og slett de to krokene (eller hva det heter) i klatretauet sammen, og hekter tauet rundt ankeret? Og får jeg til å montere grigiri'en og klatreselen i et tau med slike kroker?
  3. Hei! Jeg vet at dette er helt feil forum for slike spørsmål, men når det kommer til klatring er det sikkert her jeg får de beste svarene. Jeg skal opp i høyden i forbindelse med maling av huset, og da det er upraktisk og vanskelig med både lift og stillas, tenkte jeg bruke stige. For å sikre meg mot fall tenkte jeg derfor montere på meg klatresele. Har aldri klatret med sele før, og har hverken sele, tau eller noe annet utstyr. Trenger derfor bistand for å kartlegge hva jeg trenger å bestille. Hva slags utstyr(spakke) bør jeg gå til innkjøp av? Når det kommer til feste av tauet har jeg mulighet til å feste det ulike steder på huset, f.eks. ved å slynge det rundt robuste anordninger som snøfangeren på taket.
  4. Hei. Jeg er helt uerfaren med gassbrennere fra før, og tenkte innvie min gassbrenner (https://www.xxl.no/eagle-products-fms105-brenner-m-slange-og-piezo-tenner/p/1106651_1_style) en dag snart. I bruksanvisningen står det at jeg før antenning må sjekke at det ikke er noen lekkasje noe sted. Hvordan sjekker jeg dette på en grei måte når jeg er ute på tur? Tilleggspørsmål: Er det stor forskjell på kvalitet på de ulike gassbeholderne som finnes? Tenkte meg innom Clas Ohlson for å se hva de har, og er usikker på om det er noen sikkerhetsmessige grunner til å velge det ene produktet fremfor noe annet (dersom de har flere å velge mellom).
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.