Jump to content

SnorreL

+Sponsor
 • Posts

  993
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Everything posted by SnorreL

 1. Erik Normark feks, som er ganske stor på Youtube, bruker stort sett alltid Trangia rødspritbrenner, hele året, sammen med Triangel eller hele standardsettet. Han kan bruke hva han vil, men vil altså bruke rødsprit. Også til snøsmelting.
 2. Googlet for moroskyld etter Trangiaulykker på danske sider. Fikk opp disse tre treffene som fant sted i løpet av juli 2005 i Norge, Sverige og Danmark. Alle ulykkene hendte da man skulle fylle på mer sprit. 25 juli 2005 Pige forbrændt ved Trangia-ulykke i Sverige. Tilsyneladende skete ulykken, da man åbnede spritflasken for at komme sprit på Trangiaen. Selv om man var sikker på, at Trangiaen var slukket, så eksploderede spritten ved påfyldningen. 12. juli 2005 6-årig dreng alvorligt forbrændt ved Trangia-ulykke i Norge. Ved påfyldning med sprit af slukket Trangia eksploderede spritten og antændte tøj, sandaler og ben hos drengen. Drengen fik blivende skade 25. juli 2005 11 personer forbrændt ved Trangia-ulykke på teambuilding-arrangement på højskole. Under sommerkursus med teambuldingarrangement på Oure Idrætshøjskole, skulle der i forbindelse med et “Kok Amok” -arrangement laves mad på en Trangia. Det hold, der skulle lave mad, blev delt op i fire mindre hold, der hver fik sin Trangia. Da det ene holds Trangia løb tør, tog de den udleverede 5 liters dunk med sprit for at fylde mere sprit på. Sprit og/eller spritdampe eksploderede og antændte bl.a. bord, bænk og hegn. 11 personer blev forbrændt, heraf 8 alvorligt, der alle blev indlagt.
 3. SnorreL

  NPL - telt

  Har bare dyre telt, lettvektstelt og har også hund. Ser ikke problemet. Bikkja er like snill med teltet som jeg er.
 4. Mtp at Svalbard X-Trem er grisevarm tror jeg sikkert den holder for henne. Dunposer er dessuten gode til å omslutte kroppen, særlig med så bra loft som Svalbard X-Trem har. Jeg har hatt den selv.
 5. Titankjele på ca 3 liter. Feks denne: https://backpackinglight.no/products/snonix-titan-kjele?variant=42184336736411 Du pakker jo ting oppi kjelen som feks brenneren, mat etc, så da tar den i praksis nesten ingen plass.
 6. Jeg har bare slangebrennere. Ser at det blir annerledes med feks Optimus 111 og at da er parafin finfint.
 7. Enig i det Engelsen sier. Og får du i deg litt parafin fordi du søler, det er snakk om små mengder, blir du fort dårlig i magen. Forresten med 2T bensin, mener du totaktbensin? Man bruker firetaktbensin/alkylat til brennere fordi man ikke ønsker oljen som er tilsatt totaktbensin. Oljen gir bare masse unødig soting og det som det medfører av ulemper. Selv foretrekker jeg bensin med skyhøye kneløft grunnet det som er nevnt av ulemper med parafin.
 8. Selger mitt ubrukte Helsport Svalbard High 3 Camp. Fjellforumpris 7500,- pluss evt frakt. Finn-annonse her: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=278467939
 9. Du kan telle selv på bildet her. https://www.helsport.com/no/telt-og-tarp/ekspedisjon/fjellheimen-x-trem-3-camp/
 10. Hei, det er mulig jeg tar feil så det er sagt. Er åpen for det. Alltid kult å se andre tilnærminger til problemer. 👍
 11. Det bildet du viser der er fra da Ousland og Rotmo var på tur ja. Ousland måtte ut av teltet og hive klatretau over. Morgenen etter var teltet som var ca 120cm høyt dekket med snø. Skjønner forresten ikke helt hvordan de innvendige snorene kan hjelpe heller egentlig. Press mot stangen med rygg innvendig blir noe annet enn drag i stangen fra snor innvendig.... Hadde dette vært et godt/vanlig triks hadde jeg hørt om det før. Siden du sa det bare var å synse i vei.
 12. Det først jeg tenker er at når ikke de som beveger seg i ekstremt vær på jevnlig basis gjør dette er det neppe grunn til å gjøre det for oss andre heller? Tenker da på Ousland, Horn, Rotmo mfl.
 13. Zpacks DupleXL Hilleberg Unna MSR Hubba Hubba Hilleberg Keron 3 GT Helsport Spitsbergen Pro 3 Camp Helsport Svalbard X-Trem 3Camp Helsport Spitsbergen X-Trem 4 Camp Dream Hammock Dangerbird (og en del andre køyer og tarper)
 14. Bruker dem på jakt og også til turer på høsten når sekken er tyngre og det er vått i terrenget. Sommerstid er ikke sekken min tung og jeg trenger således heller ikke stive støvler. Da er det Altra Lone Peak eller Salomon X Ultra 4 GTX de jeg varierer mellom.
 15. Jeg har Lundhags Jaure High LT som jeg synes er fantastiske da de både er svært stabile og er ganske lette. (LT = light). Sålen har også meget bra grep. Lundhags er laget for å brukes med to par sokker. Jeg har oftest en glatt syntet innerst og ullsokk ytterst. Ikke opplevd gnagsår.
 16. Vel, MSR Dragonfly står ikke tilbake for de to nevnte hva gjelder varmejustering og er minst like driftsikker også. Jeg har både Omnifuel og Dragonfly.
 17. Blefjell ved Nordstulvatn med guttungen. Topp vær og fine forhold i høstfjellet.
 18. Ok jeg innrømmer at mine 201cm har masse plass i et Zpack DupleXL på 589g, så vi må ikke ha tunge telt. Teltstenger på tilsammen 148g, evt gåstaver kommer tillegg. https://zpacks.com/products/duplexl
 19. Og ikke nok med det, men de små spiser mindre mat som jo sparer dem for både penger og vekt på tur.
 20. Skogens Stønn redigerte sitt innlegg etter jeg skrev dette, så glem det.
 21. Noen mener nok at «livreddende førstehjelp» og «førstehjelp» er samme sak. Det trenger det jo ikke være. Feks hlr vs kutt i fingeren.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy