Gå til innhold
  • Bli medlem

Krankman

+Støttemedlem
  • Innlegg

    1 136
  • Ble med

  • Dager vunnet

    25

Alt skrevet av Krankman

  1. Bruk ozongeneratoren i bilen sammen med tøyet/sekken over natta. Da får man luktfri bil i samme slengen. Brukes også i båter for å få bort "båtlukt". Bare husk at ozon er veldig giftig så lufting til slutt er viktig.
  2. Likevel kan det kalles nettopp det. Gear loft/tørkeloft/utstyrshylle. Flere navn. Fjällräven, Exped og Barents har solgt dette og sikkert mange andre. Treff fra Google. Hos Fjellsport
  3. Null stress å leie ozon-generator feks på Finn eller Hygglo. Koster 150-250kr dagen. https://www.hygglo.no/category/8428-ozongenerator
  4. Jeg bruker knute med samme begrunnelse som du har for knute. Ikke prøvd den andre løsningen (ennå).
  5. Ikke mange av oss andre som klarer å lage noe sånt! Fet rigg!
  6. Videoene som Marius Engelsen har lagt her er strålende. Gjør som Alexander Gamme, krølltoppen i videoene gjør. Jeg legger likevel ved to videoer til her for ytterligere illustrasjon. Forøvrig lager jeg arbeidsgrop også i kuppeltelt med relativt små fortelt som feks Hilleberg Staika, for å kunne sitte med bena ned. Gjør enormt mye for komforten.
  7. Har med vindsekk fra Lifesystems til 4 personer når vi er på dagstur (vi er 2 voksne og 2 barn). Men vi har aldri prøvd den! Det tenker jeg i blant at vi burde...
  8. Jeg har lest noe om dette på Facebookgruppa Friluftsliv Norge, men der er det så mye rart som skrives av meninger og surr hver dag... Så enig med Engelsen.
  9. Du mener vel egentlig å si at disse ikke er noe for deg, men det kan være at andre med andre prioriteringer synes at de er verdt pengene? Og at hvis det i stedet hadde vært snakk om noe enda dyrere, men kule greier som egentlig ikke har reell betydning som kunne erstatte/monteres på en motorsykkel så hadde det vært noe annet. 😉 De er for dyre for meg også, så det er sagt.
  10. Nå har Utemagasinet kommet med en liten sak på denne pluggen. Teragon Pioneer 1 titanplugg i Utemagasinet
  11. Man kan også forskyve dun fra ryggsiden til toppen dersom man har et godt underlag, slik at det isolerer bedre fra oven. Fordrer selvsagt at du ikke roterer posen i løpet av natten.
  12. Trangiasettet du viser på bildet der ble oppfunnet i 1951, kun noen få år senere. https://www.utemagasinet.no/turutstyr/kjele-og-kokesett/historien-om-stormkjoekkenet Jeg har selv en Omnia med silikonform og har hatt den i et års tid, men ennå ikke husket å ta den med på tur og teste den. 😅 Denne tråden er en fin påminner!
  13. Det går fint. https://www.camelbak.no/tilbehor/reservoir/camelbak-reservoir-rensekit
  14. T-Comfort -14 betyr at du trolig vil sove godt til -14. Blir det under -14 blir det muligens noe kjølig. "T-COMF: Komforttemperatur for en kvinne i avslappet liggestilling. T-LIM: Grensetemperatur for en mann som ligger sammenkrøket og forsøker å holde varmen. T-EXT: Risikotemperatur for kvinne som føler sterk kulde. Det er risiko for helseskade som følge av hypotermi" https://barentsoutdoor.no/teknisk-informasjon-sovepose/sovesystem/
  15. Man kan også scrolle ned til der det står Outlet på forsiden på norrona.com
  16. Jeg har nå Tubbs Mountaineering 36" som er fint for oss som veier 100+. "Buy once, cry once"som dem sier. Jeg hadde før noen andre truger av litt ukjent merke som kostet 15-1600 elns. og samme design omtrent som Tubbsene . Røyk plutselig i ramma midt ute i skauen i skikkelig dyp snø. Jeg bestilte vel Tubbsene omtrent der og da ute i skauen. En kompis som også er 100+ har brukt sine Atlas i mange år og er fornøyd med dem.
  17. Jeg personlig hadde lagt på litt gaffa-tape. Funker garantert samtidig som det er enkelt, billig og synes uansett ikke når du har på deg jakken.
  18. Hul egg har konkav slip, hulslip er et annet navn. Altså motsatt av konveks. Bilde ses her: https://www.sharpeningsupplies.com/Sharpening-a-Hollow-Ground-Knife-W24.aspx
  19. En av mine favoritter fra Hiking Hansen fordi han her gjør det samme som jeg gjør en del nå på vinteren. Går ut alene etter mørkets frembrudd, har med mye stasj og koser seg. Jeg synes det er spesielt hyggelig nå som det er jul.
  20. Brusletto er uansett mitt siste valg. Produseres i utlandet, kjip design på slirer, crap herding av stålet. Særlig Lars Monsen knivene som er Bruslettoprodukter. Ser ut som slirene er designet av demente dverger (sitat fra et annet forum). Ikke be om referanser, er kun basert på årevis med nerding på ymse fora. Helle derimot er bra saker. Har flere selv, selv om jeg ikke har kjøpt Helle på 35 år.
  21. Jeg har disse låringsene fra Jerven som funker fint: Jerven Lårings
  22. "For å sikre god ventilasjon er den øvre delen av buksen i softshellmateriale med 4-veisstretch og pustende egenskaper." jfr Bergans.no
  23. Helt enig i alt du skriver her.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.