Gå til innhold
  • Bli medlem

PhilippV

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om PhilippV

Nylige profilbesøk

841 profilvisninger
  1. Jeg håper det er greit at jeg gjenoppliver denne. Jeg fikk samme problemet på tur i sommer, med lekk mellom metallsylinderen og plasthuset til pumpa. Pumpa er gammel (men med rødt "ventilhus" i enden av sylinderen). Primusen var i bruk da jeg oppdaget lekkasjen, og dryppet relativt kraftig. Er mildt sagt glad for at bensinen ikke tok fyr, kunne ha blitt skikkelig skummelt. Er også rimelig sikker på at pumpa ikke ble utsatt for et større trauma enn normal bruk. Jeg endte i hvert fall med å avbryte turen, ergerlig... Kundeservicen til Primus var helt upåklagelig, fikk raskt svar og de har sendt ny pumpe, burde vel ankomme de neste dagene. Det ble også opplyst om at de har endret konstruksjonen til Ergopump for å minimere risikoen for nevnte lekkasje. Jeg vet ikke når dette skjedde, men i innlegg fra 2014 i denne tråden er det nevnt at konstruksjonen var endret, også dette jamfør et svar fra Primus. Leste noe om to O-ringer i stedet for én, som vel neppe løser problemet med sylinderen som blir dyttet inn. Så, siden dette er en stund siden: Er det noen som har hatt et problem med de nyere pumpene, eller er problemet faktisk løst? Vet noen mer om hvordan Primus har endret designet? Må si at jeg er ordentlig skeptisk til å dra med meg en slik pumpe en gang til. At nokså gamle deler går i stykker er forsåvidt å forvente, men at det ikke er mulig å reparere delene på tur og i tillegg tar kvelden på en slik måte at de skaper farlige situasjoner, vekker ikke akkurat tillit. Å ta med reservepumpe blir vel litt i overkant også, synes jeg. Noe nytt/løsninger på denne fronten?
  2. Grunnet at det ble meldt mye dårlig vær, dro vi til Femundsmarka i stedet for Børgefjell. Så hvis det var én ting jeg var sikker på, så var det at jeg kom til å få bruk for permitrinimpregnete klær, basert på alle skrekkhistoriene om horder av mygg og knott. Dermed ble http://www.magasinet.no/display.aspx?prodid=16351' kjøpt, og klærne ble impregnert. Turkameraten min gikk utten myggmiddel av noe slag. Vi var på tur i nesten tre uker, i midten/slutten av juli, og - tro det eller ei - vi så nesten ikke mygg i det hele tatt. Noe var det selvsagt, men i hvert fall ikke noe som var plagsomt, hverken med eller uten impregnerte klær. Følgelig var det heller ikke nok til å kunne konkludere hvorvidt impregneringen gjør noen stor forskjell. Likevel har jeg en følelse av at impregneringen kanskje har noe for seg; de myggene som satte seg, lettet som regel raskt. Noen stakk likevel, kan hende jeg var litt sløv og hadde glemt deler av plagget, eller brukt for lite permitrin, men jeg tror ikke det. Så jeg har trua på at det hjelper, men muligens ikke er vidundermiddelet det blir markedsført som. Litt nattsvermere var det dog; og som vi ser var selv sokkene mine mindre attraktive enn min turkamerats ulltrøye Jeg tror ikke dette har noe med hverken permitrin eller farge å gjøre
  3. Ja, dersom jeg prøver, noe jeg tror jeg gjør, så vil det nok komme en rapport. Takker for alle svar!
  4. Jeg får vel prøve permitrinklærna, siden det jo ser ut til å ha en viss effekt. Og dette med tettvevd skjorte er helt klart verdt et forsøk, skjorter jeg har prøvd før har myggen stukket tvers gjennom. Og det er jo ikke mye som er mer behagelig enn skjorter. Så lenge de er tørre i hvert fall...
  5. Noen stikk er heller ikke noe problem, men det skader ikke å unngå noen flere enn det jeg greide i fjor...
  6. Takker! Behandle klærne selv med permitrin, høres ikke dumt ut. Som sagt har jeg prøvd med vanlig myggmiddel, som jeg ikke har fått til å funke. "Løst" nettingundertøy har jeg ikke prøvd før, dog har jeg hatt turbukser der dette har vært brukt som fôr. Må ærlig innrømme at jeg ble klam likevel, mulig det var dårlig kvalitet. Poenget er at jeg gjerne skulle ha hatt noe lett og luftig, til bruk på varme dager, som myggen ikke stikker gjennom.
  7. Takk for svar! Så det funker i det minste. At myggmiddel må brukes i tillegg har jeg ingen problemer med, det er mest for å unngå stikkene gjennom klærne. Myggmiddel på vanlige klær har ikke fått til å funke mot dette... Ang. goretex, så synes jeg det har en tendens til å bli fryktelig varmt (og dermed klamt, på tross av pusteegenskaper). Hva er grunnen til at du heller ville ha gått for dette?
  8. Hei! Vi er noen kamerater som har tenkt oss til Børgefjell om tre uker. I den forbindelse så lurer jeg på dette med klær som er impregnerte med myggmiddel, sånn som dette: http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=15436 Jeg er ikke altfor begeistret for mygg, mens myggen er svært begeistret for meg, og det hadde jo vært flott om noe sånt faktisk funker. Men, på nettsida står det: Jeg blir unektelig en smule skeptisk når jeg leser dette, det virker litt selvmotsigende. Så er det noen som har prøvd dette, og som kan av- eller bekrefte om dette funker? Har dere noen andre tips til ferdigimpregnerte klær som eventuelt funker? På forhånd takk for svar!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.