Thrusthamster

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  75
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Rappellankere på Store Skagastølstind

  Hei og hå, Det er mulig at det blir et forsøk på Nordvestveien på Storen i løpet av sommeren hvis forholdene er gode. Jeg har lest og sett alt jeg har klart om denne ruten tidligere, og den ser veldig grei ut. Har også sett på videoer, bilder og lest om bestigninger av Storen for å skaffe meg et mentalt bilde av hva man kan vente seg. Men dessverre er det vanskelig å finne detaljer om toppen, og hva man bør forvente seg der. Det skal være et rappellanker, en kjetting, men hvor den er i relasjon til toppvarden er det vel bokstavelig talt ingen informasjon om, hverken i føreren(!) eller andre steder. Jeg har sett bilder av ankeret, men vet ikke om det er 50 meter fra toppen eller 10. Bare tenker på hvordan det blir hvis jeg ved uhell skal kave meg frem til dette i ertesuppetåke sent på dagen. Har også skjønt at det er boltet rappellanker på toppen av svaene? Ser ikke ut til at de fleste bruker de. Ut i fra det jeg har sett på kart må man også krysse bre så breutstyr er vel også nødvendig. Men virker litt rart for meg at det går en merket sti over en bre?
 2. Klatrepartner - Fjellklatring

  Anbefaler også å sjekke ut klatregrupper på FB rundt der du bor. Masse muligheter der. I Oslo har man Happy Climbers, i Bergen tror jeg den heter Klatrepartner ønskes - Bergen, og i Trondheim heter den vel Trondheim Rock Climbers eller TG Møtegruppa.
 3. Tur rundt Trondheim med brattest stigning

  Det er denne typen trening jeg pleier å gjøre. Etter å ha oppsøkt et par bratte bakker rundtom har jeg funnet ut at det er mye mer tidseffektivt å bare fortsette i trappene og heller ta mer sosiale turer ute i naturen. Pleier å gjøre 3 timer i trappene av gangen i bygget jeg bor i, 7 etasjer. Får se om det hjelper når det er ut i Jotunheimen igjen.
 4. Tur rundt Trondheim med brattest stigning

  Jeg kikket litt på de områdene men var vanskelig å finne mye informasjon. Noe jeg fant i dag ser interessant ut: https://www.strava.com/segments/8264010 Det er en sti som går fra fjorden opp mot Våttakammen som ser ut til å være rundt 25-30% stigning opp 200 høydemetre (600 meter distanse, den fortsetter litt forbi segmentet jeg linket, navnet er Serpentinerne). Skal sjekke den etter helgen.
 5. Tur rundt Trondheim med brattest stigning

  Hvor da? Brubakken er litt mer tilgjengelig iallfall, men lengre hadde vært fint. Fant ut om Brubakken på nettet, er veldig lite lokalkjent.
 6. Tur rundt Trondheim med brattest stigning

  Har ikke sykkel dessverre. Men før jeg får litt mer penger til overs til å ta hurtigbåten (studentbudsjett) en gang i uka tur/retur så har jeg funnet ut at Brubakken er den bratteste bakken i Trondheim tydeligvis. 20% stigning. Så hvis du ser en fyr som løper opp og ned der i noen timer i strekk er det bare å stoppe innom og si hei.
 7. Tur rundt Trondheim med brattest stigning

  Munken ser interessant ut. Var på Vassfjellet i dag, men på to runder opp ble det bare 1000 høydemeter på 23 km distanse. Hadde vært greit med noe brattere så jeg kan få litt flere høydemeter inn i beina. Er veststien på Munken merket hele veien opp? Vet du noe om snøforholdene der nå? Ser ut til at jeg må ta hurtigbåten dit og gå bort til klatrestien.
 8. For treningens skyld pleier jeg å ta en tur på mellom 8-10 timer hver uke der jeg prøver å få flest mulige meter med stigning i løpet av en dag. Flyttet til Trondheim for litt siden. Nå har jeg gjort topp7-turen, som var fin og lang, men ikke så mye stigning (ca 1000 meter). Denne uken tenkte jeg å gå Vassfjellet fra Kvål, siden der er det rundt 700 meter per tur opp. Så går jeg runder opp og ned der med sekk til jeg har holdt på i 10 timer og ser hvor mange jeg får. Er det noen andre forslag dere vet om?
 9. Høyfjellsklatring i Jotunheimen etter kurs

  Selv om noen har gjort det før hadde det vært litt spennende å forsøke når det tydeligvis ikke finnes noen topo eller beskrivelser av rutene. Kanskje bedre å gjøre det i en litt kald årstid så risikoen for steinras blir mindre
 10. Klatrefører Rondane

  Det må sikkert ha vært noen der før, men med tanke på tilstanden til resten av Rondane og de store mengdene ur som ligger ved foten av veggen kan det nok være litt russisk rullett. Men jeg lurer mer for å se om det er noen veier som førstebestigerne fant var trygge opp der.
 11. Klatrefører Rondane

  Lurte på om det er noen klatrefører for Rondane? Skulle likt å se hva graden på nordveggen av Rondslottet ville vært. Eller er det for mye løst fjell til at noen har orket å gjøre det?
 12. Når det gjelder ski over breen bør man vel ha breutstyr? Da blir det litt mye ekstra greier bare for en topp synes jeg, foretrekker rappell i såfall.
 13. Er det gode muligheter til rappellankere nær hammeren? Kan godt hende jeg tar med meg tau og slynger i såfall. Har ikke mye erfaring med å sette kiler så står heller over hvis det kreves, før jeg tar kurs i det. Ryggen videre til Skagsnebb virker også grei hvis man ikke fortsetter østover.
 14. Ja hvis det er så bart som du sier så trenger man ikke tenke like mye på å finne terreng som passer for fjellski
 15. Hei, Jeg og klatrepartneren har satt av 3 dager for å gi på ski over noen 2000-metere i Jotunheimen. Vi tenkte da på å parkere ved Jotunheimen Fjellstue og gå over Loftet og til Storbreatinden. Er litt usikker på hvor veien er stengt for tiden, er det fra innkjøringen til Leirvassbu eller et stykke forbi Jotunheimen Fjellstue? Annet spørsmål: Hvis det er mulighet for det med tanke på tid osv. ser jeg at det går noen rygger til Bakarste Skagsnebb og Storbreahøe. Bør disse helst gås med sikringsmidler eller går det uten tau? Vanskelig å se finne bilder av disse. Skagsnebb går ikke uten tau i fra det jeg har lest. Vi har beregnet konservativt med tid og har satt av 3 dager. Overnatter på fjellet i telt. Hvis vi bruker kortere tid enn beregnet er det noe annet i nærheten som egner seg for vinter/påskebestigninger?