Thrusthamster

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  85
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Nammatj med eller uten fortelt?

  Jeg vurderer å bruke fjellsport.no-rabatten til et Nammatj-telt før tiden er ute. Jeg skulle gjerne hatt et Nammatj 3 GT-telt, men lommeboka er tynn så jeg ser på Nammatj 2 nå. Fremover kommer jeg til å bruke teltet mer til vinterturer, disse kan være lange, kanskje med pulk. Men satser på å bruke det mer her hjemme i fjellet i Jotunheimen etc og utenlands som et base camp-telt. Problemet jeg ser da er at det blir litt trangt uten det større forteltet med alt utstyret. Bør jeg vente til jeg har bedre råd, eller er Nammatj 2 bra nok til at jeg bør slå til nå som det er et bra tilbud? Har ikke noe i mot å ha det trangt og smått ubehagelig, men vil helst bare gjøre et superkjøp så jeg slipper å kjøpe nytt fordi det første ikke passet.
 2. Mest høydemetere i Oslo

  Ja det kan jo også være en idé. Når jeg plottet inn at man går fra Nydalen T-bane, til Vettakollen, så Tryvannshøgda, over Kopperhaugene, til Kikut, også retur samme vei til t-banen på Frognerseteren er det 43.5 km og 1800m stigning. Tror ikke det er realistisk å fullføre det på en dag med det samme, men kan bare snu når det behøves og ha det som et langsiktig prosjekt. Men mange turer i det området som blir fine ser det ut til.
 3. Mest høydemetere i Oslo

  Sjekket det på Lommekjent men ser ikke ut til at det er så mye mer man får av det enn alternativer i Oslo. Ser ut til at det beste alternativet hittil vil være å starte fra Frognerseteren, gå opp til Tryvannshøgda, så over Kopperhaugene til Kikut, også samme veien tilbake. Rundt 30-35 km og 1500m stigning.
 4. Mest høydemetere i Oslo

  Ja det er noe sånt jeg er ute etter, noe slikt som den mest kuperte ruten i nærheten av Oslo. Kanskje det er noen områder der det er mer terreng enn andre?
 5. Mest høydemetere i Oslo

  Prøver å finne en tur på 30-40 km i Oslo-området med mest mulig stigning, men det er litt tricky. Fant denne på lommekjent, http://www.lommekjent.no/turer/947221 , men det ser kanskje ut til at det er noe feil med turen og at den egentlig ikke involverer så mange høydemetere? Jeg har ikke vært mye i det området selv. Det er vel andre muligheter slik som denne: http://www.lommekjent.no/ruter/1795025 Noen som har litt bedre kjennskap til områdene i marka som har noen scoop? Jeg har for det meste bare trasket litt rundt Sognsvann og rundt buldrene i Østmarka, har ikke gått så mye på stiene inn i skogen i Oslo enda.
 6. Har planer om å begynne med litt enkel vinterklatring (type med tau og sikringsmidler) i tillegg til skibestigningene til vinter for å samle meg opp erfaring innen dette. Er det noen tips til enkle topper for vinterklatring? Type grad M2 eller liknende. Har sett at Siluetten på Skogshorn er en kandidat, men ellers er det vanskelig å finne.
 7. Erfaring for klatring i Jotunheimen

  Jeg har en del erfaring med trad nå men det ser ut til at noen jeg skal klatre med er litt uerfarne. Jeg tenkte å finne en ryggtravers med litt klatring der man må sikre litt så vi blir erfarne med å bevege oss og sette kiler med teknisk klatring i høyfjellet. Er Knutseggen bra for dette? Er det andre muligheter? Skagastølsryggen virker litt for lang og vanskelig å baile fra om ting går i dass. Austanbotntraversen? Kommer ikke på flere.
 8. Erfaring for klatring i Jotunheimen

  @herrlarsson med "Gjende Sør" hva mener du da? Har føreren. Grunnen til at jeg nevnte Storen var at nordvestveien var gradert 3+ og Søre Dyrhaugstind fra Bandet er gradert 4- via letteste vei. Men vil gjerne klatre hva som helst som er innenfor mitt nivå (leder iallfall 4- greit). Har hørt noen si at man helst skal klatre en grad under det man prøver på i Jotunheimen, men vet ikke om det gjelder sport eller ikke. Har klatret noen-og-40 ruter til sammen utendørs hvis man inkluderer sport og is. Har brekurs også. Når det gjelder vær og vind tror jeg mer erfaring ikke vil ha noe å si. Både jeg og klatrepartneren har vært mye ute i dårlige forhold i høyfjellet før, men spørsmålet er heller hvordan klatremessige utfordringer påvirker dette.
 9. Erfaring for klatring i Jotunheimen

  Jeg har klatret en del på naturlige sikringer i det siste, og har gått Lyneggen på Størenhammeren (grad 5, 5 taulengder, ledet 1), Via Dolorosa på Vardåsen (grad 4-, 3 taulengder, ledet 1), og Via Lara på Hægefjell (grad 3+/4-, 9 taulengder, ledet 2). Fra tidligere har jeg en del erfaring i høyfjellet, har vel gått rundt 10 2000-metere, de fleste i dårlige forhold, og et par om vinteren. Jeg har lyst til å prøve meg på en klatretur til Jotunheimen før sesongen er over, ca i september har jeg tid. Forutsatt grei værmelding og ikke for mye snø, er det forsvarlig for en med mitt nivå å prøve seg på noe som ligger på 4-/3+ og rundt 6 taulengder?
 10. Rappellankere på Store Skagastølstind

  Hei og hå, Det er mulig at det blir et forsøk på Nordvestveien på Storen i løpet av sommeren hvis forholdene er gode. Jeg har lest og sett alt jeg har klart om denne ruten tidligere, og den ser veldig grei ut. Har også sett på videoer, bilder og lest om bestigninger av Storen for å skaffe meg et mentalt bilde av hva man kan vente seg. Men dessverre er det vanskelig å finne detaljer om toppen, og hva man bør forvente seg der. Det skal være et rappellanker, en kjetting, men hvor den er i relasjon til toppvarden er det vel bokstavelig talt ingen informasjon om, hverken i føreren(!) eller andre steder. Jeg har sett bilder av ankeret, men vet ikke om det er 50 meter fra toppen eller 10. Bare tenker på hvordan det blir hvis jeg ved uhell skal kave meg frem til dette i ertesuppetåke sent på dagen. Har også skjønt at det er boltet rappellanker på toppen av svaene? Ser ikke ut til at de fleste bruker de. Ut i fra det jeg har sett på kart må man også krysse bre så breutstyr er vel også nødvendig. Men virker litt rart for meg at det går en merket sti over en bre?
 11. Klatrepartner - Fjellklatring

  Anbefaler også å sjekke ut klatregrupper på FB rundt der du bor. Masse muligheter der. I Oslo har man Happy Climbers, i Bergen tror jeg den heter Klatrepartner ønskes - Bergen, og i Trondheim heter den vel Trondheim Rock Climbers eller TG Møtegruppa.
 12. Tur rundt Trondheim med brattest stigning

  Det er denne typen trening jeg pleier å gjøre. Etter å ha oppsøkt et par bratte bakker rundtom har jeg funnet ut at det er mye mer tidseffektivt å bare fortsette i trappene og heller ta mer sosiale turer ute i naturen. Pleier å gjøre 3 timer i trappene av gangen i bygget jeg bor i, 7 etasjer. Får se om det hjelper når det er ut i Jotunheimen igjen.
 13. Tur rundt Trondheim med brattest stigning

  Jeg kikket litt på de områdene men var vanskelig å finne mye informasjon. Noe jeg fant i dag ser interessant ut: https://www.strava.com/segments/8264010 Det er en sti som går fra fjorden opp mot Våttakammen som ser ut til å være rundt 25-30% stigning opp 200 høydemetre (600 meter distanse, den fortsetter litt forbi segmentet jeg linket, navnet er Serpentinerne). Skal sjekke den etter helgen.
 14. Tur rundt Trondheim med brattest stigning

  Hvor da? Brubakken er litt mer tilgjengelig iallfall, men lengre hadde vært fint. Fant ut om Brubakken på nettet, er veldig lite lokalkjent.