Jump to content

Hege Szyrxzc

Aktiv medlem
 • Posts

  179
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Hege Szyrxzc

 1. Kan være en form for krampe i fotbuen, kjenner til den. Tidligere da drev med en "barbent sport" var det som beina sto i ild. Gikk over etter noen måneder. Altra Lone Peak oppfatter jeg som varme, bruker de vinterstid. Så ellers at innleggssåler var nevnt, det anbefaler jeg å prøve, har et par som er stive i fotbuen og det fungerer for meg.
 2. Som "plattfoting" vil jeg si at sko ikke bør være "for myke" under fotbuen. Dvs hvis en tar tak i hælkappe og tå, og bøyer skoen så knekker den på midten og ikke under tærne. Slike får jeg vondt i føttene av på lengre turer. Altra Lone Peak er i den kategorien. Antar at belastningen blir for stor på fotbuen. Dette er enda mer uttalt mht løpesko.
 3. Kjøpte mine på salg. Virker slitesterke, ser ikke noen tegn tross noen turer. Det semskede skinnet trekker til seg skitt, men jeg har impregnert det og spyles de av så blir det ok. (Har gjort det nå, etter det bildet..) Synes de er behagelige å gå i.
 4. Scarpa Zodiac Plus GTX? Ikke spesielt stive i lesten, god plass til tær. Ikke særlig klam heller.
 5. Usj, jeg har lurt på hvorfor ullundertøyet egentlig ikke har vært så varmt som forventet.
 6. Syverudtjern i Sørmarka (utenfor Oslo) Fint sted å gå med hund, ikke skiløyper der, bare stier. Dette var i går, det var litt dis og isen lagde mye lyd
 7. Takk for tips, har meldt meg inn i Finnemarkas Venner på FB nå. Takk også for nyttig info, går mest i Østmarka og møter ikke sau/kyr der.
 8. Så etter noen litt varme og substansielle støvler til å bruke på denne tiden av året, gjerne utenfor sti og med hund og fotoutstyr på slep...da tok jeg sjansen på et par Scarpa Zodiac Plus GTX. Har brede føtter og var i tvil, men reviews sa at de ikke var smale. Har hatt noen turer med disse nå og er kjempefornøyd. Noe av det beste jeg har hatt på føttene, ever.
 9. Bare sånn apropo, det er løse kyr i Finnemarka? Har vært litt usikker på det pga skilting og ferister de få gangene jeg har vært der.
 10. Ja det er nok den. Har for øvrig ikke glidelås, en må bare åle seg nedi.
 11. Kjøpte en urgammel sovepose på loppis (Helsport Tirich Mir)..tenkte at den kunne min frosne hund ligge i. Vasket den så med dunmiddel..nå bruker jeg den og hunden bruker Warmpeace
 12. Også interessert i positive erfaringer. Har Pierre Robert, sikkert fin for personer som mangler ribbein/ikke puster (stram strikk)
 13. Ja, og da synes jeg man bør klage. Virker som disse produsentene gir løfter som de ikke kan innfri.
 14. Tja...usikker på om de skoene er ment å tåle steinur i utgangspunktet..ville sagt det som det er til leverandøren, brukt kun 30-40 mil, dog i ur...
 15. Mener ut fra det jeg har lest så er en del vandringssko i hovedsak å anse som joggesko mht hva de tåler av slitasje, Innersålen er EVA eller lignende og de tåler begrenset antall mil (- 50-100?) før de er ferdige. At ytterdelene ryker samtidig er jo ikke annet enn å forvente. Så jeg tenker at en reklamasjon kanskje bør følges av opplysning av hvor mange mil man har brukt de. Ut fra såleslitasjen på dine så ser det ut som de har en del mil...og har kanskje bidratt til svaret du har fått. Merk jeg sier ikke at en slik begrenset holdbarhet er bra - jeg synes det er skikkelig dårlig og lite miljøvennlig.
 16. Har vært i Finnemarka (Drammen/Lier) de to siste helgene, og der var det ingen hjortelus! Vel verdt litt ekstra kjøring for å slippe hordene i Østmarka. Hunden plages også av de. Ellers så holder jeg en knapp på klær impregnert med permetrin. De få som kryper innenfor klærne blir "lammet".
 17. Beklager, mente Lundhags. Muligens Forest som er nevnt av noen andre her i tråden. Kjøpte mine på finn, ubrukte - usikker på om det er vanlig lest eller en bredere. Men de fungerer for andeføttene.
 18. Har Altra LP 3.5 (?) i lav versjon og de er veldig glatte på steiner, dessverre..vet ikke om de har gjort noe med sålen på siste modell,,
 19. Det er temmelig klamt med ullsokker og poser også..
 20. Tror Meindl og Hanwag skal finnes i ekstra vide størrelser om man klarer å finne de. Selv bruker jeg ofte terrengsko med ullsokker og plastposer på vinteren, pluss gamasjer. Funker i marka på dagsturer.
 21. Ser ut som de har gått ut av produksjon dessverre. Uforede, ligner på m77 bare bedre. Synd med Hoka..Ikke så mye å velge på for oss som ikke har alveføtter
 22. Bruker Altra terrengsko jeg også. Ellers så har jeg noen skinnstøvler fra Hagløfs som har plass til tærne. Har tenkt å sjekke ut Hoka sin nye serie med fjellsko, de kan kanskje fungere også.
 23. Takk. Ser etter lett tilgjengelige steder fra Oslo. Greit å vite om bommer etc. Synes det av og til er vanskelig å finne de utfartsstedene som nevnes på nett og skjønne hvor tilgjengelige de egentlig er.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy