Jump to content

kivbyd

Aktiv medlem
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kivbyd

 1. Jeg har en Hiker+ som jeg er fornøyd med. Den brenner fint og ikke noe tull, men det kan jo være at jeg har vært heldig. Jeg har i ettertid byttet toppen av brenneren med en stillere en. Da blir det bare en fin summelyd når den brenner [Hidden Content]
 2. Hei. Er det noen som kjenner til Petromax 97? Det er et kokeapparat med veke og parafin. Jeg fikk den i en treeske som ser ut til å være original, men det vet jeg ikke. Jeg finner lite informasjon om denne på nett så det hadde vært gøy hvis noen kunne hjelpe meg litt her. Prøver å legge ved bilde av den sammen med eska den kom i.
 3. Hva med Durakote eller Cerakote da? Jeg har ei børse som var slitt og stygg som jeg lakkerte med Cerakote. Ble fornøyd med resultatet Litt dårlig utvalg i farger, men jeg tror de har mer enn det som står på nett, eller skaffer det. Her er hva forhandleren sier om dette: "CeraKote er en keramisk finish med eksepsjonell slitestyrke, slagfasthet, fleksibilitet, rustbeskyttelse og solventsikkerhet. At den er keramisk betyr nettopp det - CeraKote er basert på keramikk som er malt opp og er hovedbestanddelen. Som vi alle kjenner til har keramikk unike egenskaper når det kommer til slagfasthet, slitestyrke og evne til å lede og tåle varme. Alle disse egenskapene får man ved å benytte CeraKote. " [Hidden Content]
 4. Hvor får man tak i skyteline? 3mm tykk sikkert sterk flettet line hadde vært kjekt å fått tak i spesielt hvis det er et avfallsprodukt og sikkert billig
 5. Skal bare spikke litt fliser her Grunnen til at den ikke skal fylles mer enn 2/3 full er at det skal være litt luft/gass å komprimere på når trykket stiger i tanken. Brennstoffet er faktisk flytende helt til det går gjennom det forvarmede brennerhodet og går over i damp idet den kommer ut av dysa
 6. Jeg har en Breton som heter Lady. Hun er litt over 3 år og snill som bare det Jeg overtok henne for ikke så lenge siden og har hatt henne med på jakt noen ganger nå. Gleder meg til fortsettelsen på dette.
 7. Det hørtes jo veldig rart ut. Men det kan jo tenkes at de som slukket hadde blitt fyrt kalde. At de hadde stått på lav effekt en stund slik at brenneren ikke lenger holdt den temperaturen den trengte. 111C er kjent for dette siden brenneren på denne trenger mer varme for å holdes i gang. Men vanligvis så flammer de bare opp når dette skjer. De slukker ikke...
 8. Jeg mener å huske at den på Europris er lampeolje. Men ta det med en klype salt for det er en stund siden jeg sjekket det. Hvis det står: N-parafin C10- C13 så er det visstnok lampeolje. Det er ganske forvirrende med alle disse variantene. Men tidligere så brant jeg det jeg hadde for hånden i den ene primusen min, en 111C. Det gikk faktisk mye lampeolje gjennom den. Noen år senere når jeg ble klar over koksing og slikt med lampeolje så åpnet jeg den for å sjekke. Det så ikke ut som at primusen hadde hørt noe om dette for den var blank og fin innvendig under dysa og i røret/silen inn til brenneren. Men det kan jo for alt jeg vet ha vært rein flaks at jeg ikke har fått koksing. Men når jeg nå snart skal kjøpe inn mer parafin så vil jeg prøve å finne den riktige typen. Her er en artikkel fra primuskongen om parafin og lampeolje: [Hidden Content]
 9. Du har jo et poeng her ja På korte koseturer så tror jeg den er morsom å bruke.
 10. Det høres jo litt mer realistisk ut
 11. Pakkstørrelse er 13.4 x 15 cm (dia x høyde) Oppslått er målene 13.4 x 63 cm Stemmer disse målene egentlig? Er den såpass høy som 63 cm oppslått? Da er den jo en del større enn de små greiene jeg har sett. Og da går det kanskje an å brenne noe litt større enn barnåler i den også Blir nok til at jeg bestiller meg en slik en gang også bare for gøy. De koster jo ikke allverdens akkurat.
 12. Kan den skåla være beregnet for askeoppsamling tro? En artig liten ovn. Skal nok ha meg en jeg også selv om jeg ikke helt ser bruksverdien i den siden jeg like godt kan fyre bål Eller ta med en liten Svea 123... Men som sagt så er det jo sikkert gøy å ha med av og til bare for morro
 13. Ja det er litt greit å ha muligheten til å bare ta en dagstur av og til. Takk for linken tremon skal ta en kikk på de stedene der.
 14. Ja, jeg blåser bare ut flammen og lar den kjøle seg ned. Den slutter å lekke så fort den blir så kald at bensinen ikke er i gassform lenger. Men det er ingen tvil om at det er en liten lekkasje som gjør dette og ikke rester som ligger under dyse som brenner. Går fint å leve med, men kommer nok til å bytte spindelen en gang for å se om det tar bort problemet.
 15. Jo lenger sør jo bedre egentlig. Men alt innen vest og aust-agder er jo bra. Litt utenfor også. Inatur brukes litt til å finne jaktområder ja. Der er det ikke så veldig mye her sør da. Oppe i Evjeområdet vet jeg det var en del skogsfugl før vet jeg. Men har ikke funnet noen områder det går an å leie seg litt jakt på enda. Skal opp til Haukeli og jakte litt (kort kjøpt via inatur) om noen dager, men syns det er litt langt å kjøre.
 16. Hei. Er det noen som vet om noen, eller som har småviltjakt til leie på sørlandet? Det er stort sett fuglejakt jeg er ute etter. Både andejakt og skogsfugljakt. Jeg tar gjerne imot tips om folk som tilbyr enten langtidsleie av terreng eller bare for en dag eller to av og til.
 17. Jeg har en Soto XT stormlighter og den er jeg veldig fornøyd med. Ulempen med den er at den er litt stor og at det er mer bevegelige deler som kan bli ødelagt. Men har hatt den i noen måneder nå og er foreløpig fornøyd. Det er en liten sikring på knappen som jeg syns var litt for sikker. Måtte bruke for mye makt på den så jeg tok en kniv og skrapet en liten skrå på den så den glir litt lettere. Etter det så ble den fin å bruke. Jeg har også Primus sin stormlighter og er kjempefornøyd med den også Denne har jeg brukt mye i en god stund nå uten problemer. Designet på den gjør den brukervennlig og jeg syns den virker ganske solid.
 18. kivbyd

  Tarpoversikt

  Nå har jeg veid kun duken på Magasinet sin 3x3 og vekta viste 594 gram. 808 gram med bardunene som fulgte med og trekk.
 19. kivbyd

  Tarpoversikt

  Jeg fikk denne for noen dager siden. Har ikke fått tid til å pakke den ut enda. Men hvis jeg husker det så kan jeg veie den når jeg kommer hjem fra jobb om en ukes tid.
 20. Aha Takker. Den har jeg lest om før. Tror det var et program på tv også om denne for en god stund siden i forbindelse med noe utbygging. Kan det stemme? Siden jeg bidrar til å trekke tema over på noe annet så skal jeg svare på det som det egentlig handler om også Ja, det er litt skummelt å være ute alene langt inne i skogen i mørket. Det er lett å innbille seg at man ser og hører skumle ting
 21. Fint sted Hvor ligger denne hula? Hadde vært morro å sett litt mer av den.
 22. Jeg hadde en til av disse Optimus 8R og har testet den andre. Det ser ut som at den har de samme nykkene (ikke fullt så ille) med den lille flammen. Det virker jo nesten som om det er normalt på disse R-brennerene da? Nå fungerer det jo helt greit å bare blåse ut den lille flammen og la den kjøle seg ned. Den lekker ikke væske når den er kald, kun gass i varm tilstand. Jeg klarer å få den til å slukke helt ved å stramme til på spindelen, men liker ikke å stramme den hardt så da får det heller bare fise ut litt etter at den er stengt. Jeg har aldri hatt dette problemet på mine Svea 123 så jeg stusset litt på det. Men det kan jo altså se ut som dette er en mer eller mindre normal oppførsel på en 8R og 123R?
 23. Jeg skal plukke den fra hverandre igjen i dag og prøve med en Q-tip. Kan jo hende jeg ikke fikk renset setet til spindelen skikkelig. Skal samtidig pusse spindelen litt mer med fin stålull. Får håpe det gjør susen. Teorien med resterende bensin under dysa holder ikke helt vann lenger syns jeg siden flammen avtar og slukker når jeg slipper trykket av tanken.
 24. Jeg har nå testet dette med å slippe trykket av tanken mens den lille flammen brenner og jeg ser tydelig at flammen minsker hurtig og til slutt slukker når jeg gjør dette. Plukket den fra hverandre og gjorde rent. Tok spindelen og snurret den forsiktig i en liten dott med fin stålull og testfyrte igjen. Det samme skjer nå. Muligens litt mindre lekkasje. Jeg får prøve å pusse litt mer på spindelen eller eventuelt bytte den.
 25. Hvis du har en 123R som oppfører seg på samme måte og den skal være sånn så regner jeg med at 8R også skal være sånn. Det er jo nesten samme brenner. Jeg har noen stykker Svea 123 uten rensenål men disse slukker temmelig fort. Det kan kanskje komme av at det er mindre rom til bensin under dysa siden det ikke er noen rensenål der?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy