Gå til innhold

tideman

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Etter at jeg nå har brukt denne dynen og putene en stund kan jeg skrive litt mer. Putene er tykke og veldig stabile. fyllet flytter minimalt på seg og støtten bevares fint. Dynen er tynnere en min gamle dyne med kunstfiber, men jeg opplever den som mer behagelig, Ull dynen er lettere og føles ikke tung. Jeg opplever at jeg sover en del bedre under denne dynen. Jeg har vinduet åpent hele natten så gar vært relativt kjølig, men det først når det blir virkelig kaldt det vil vise seg. foreløpig konklusjon er at skal man først bytte dyne så ville jeg vurdere denne, har man en dyne man er fornøyd med og ikke trenger å bytte ville jeg venntet. Skal komme tilbake senere når kulda har jobbet litt Er det andre som har erfaring med denne dynen og putene skriv gjerne om det her.
 2. Jeg bestilte en sovepose fra isbjørn og fikk da med et tilbud på ull thermodyne. Er det noen her som har denne dyna? eller som har prøvd denne? Jeg er på jakt etter erfaringer med denne sommer som vinter og hva dere som bruker denne syntes. takker for all hjelp Siden ingen har erfaring med denne dyna så bestilte jeg en alikeveld. Jeg ble veldig overasket over hvor tynn den var, jeg kjøte størelse 200 x 220. Jeg bestilte samtidig 2 stk puter, disse var TYKKE og gode, så langt har ikke fyllet flyttet på seg. Brukte dette første gang sist natt, jeg la meg tidligere en vanlig og som til halv 11. sov som en stein. Følte at jeg hadde en mer konfortabel søvn i denne dyna, og jeg sover med vinduet åpent så var rimelig kaldt på soverommet i natt. Jeg skal oppdatere denne ettersom jeg får erfaring med dyna så kanskje andre kan dra nytte av mine erfaringer.
 3. Det lurer jeg på og, er litt redd for at den skal bli deformert av å ligge på taket. Nå ligger den over hundegården med støtte under midten. jeg kommer til ha min oppslått så lenge det er greit å padle tur, skulle vært på tur nå men det er skikkelig dårlig vær så langt har jeg bare fått prøvepadlet og gleder meg til jeg skal på tur, padletekknikk kommer etter hvert håper jeg hehe numererte spantene med tusj + samme nr på innsiden av duken, håper det funker greit neste gang jeg skal slå den opp.
 4. dem er montert i rekkefølge etter numering i monteringsveiledning, og ser nå helt likt ut som på bilde bortsett fra at jeg ikke har montert sete nr 2 og kommer nok ikke til å gjøre det heller.
 5. lurer egentlig på om at det skal monteres i motsatt rekkefølge men har det egentlig noe å si? bak blir frem og frem blir bak bare? setet havner jo på samme plassen. kikka litt på det og rekkefølgen er riktig den, men tror jeg har satt setet bak / frem bare ? kikka litt på bildene på bergans og jeg har bare satt setet bak frem hahaha (tror jeg )
 6. takker for tips, kommer til ta det tipset ja. Kan godt være jeg har gjort en tabbe eller to men jeg syntes det ser rimelig greit ut. her er hvertfald noen bilder så dere kan se, obs klikker dere for å se stort bilde så er disse av orginal størelse og rimelig store men kommer greit ned. http://nero.vestfold.dk/ PS hva er egentlig bak frem på denne saken? syns den ser helt lik ut uansett vei jeg
 7. Jeg er desverre alene om førstegansmonteringen, men kommer til å være supernøye, og den skal få ligge oppslått en stund. Kommer garantert til å hiven på taket å teste men skal ha den oppslått.
 8. Vel, da står det en pappeske med en 16.5 i gangen, kjøpte pakksekken med bærestropper og jeg, fin til oppbevaring samt hvis man må bære litt, desuten kan den brukes til å putte sekken i under padling. Det er meldt fint vær i morgen så da blir det montering, gleder meg som en unge hehe. prisen var 12690 for kano med 2 treårer, kvaliteten på årene er vel av den rimlige sorten men da trenger jeg ikke kjøpe no åre med en gang. pakksekken kosta 1500 så var da dyrt nok. Men nå er den hvertfald her og jeg ser frem til masse flotte turer.
 9. Ut i fra det jeg har fått til svar og info på pm, så tror jeg nok jeg har endret mitt syn en del. Jeg tror jeg nå vil velge mellom 15,5 - 16,5 og 17. Jeg skrev og en mail til bergans og spurte hva dem trodde utifra bruk pr stille vann, noen få rolige elver mellom vann, telemarkskanalen og litt padling langs kysten av vestfold. Svaret var at jeg egentlig burde ha fler modeller men at jeg burde gå får 16.5 eller 17 avhenig av om jeg ønsket mest sidestabilitet eller retnings stabilitet. Nå er det jo tross alt ikke store forskjeller i størelser målt i cm så jeg innbiller meg at det ikke kan være di store forskjellene mellom en 16,5 og en 17. men jeg har enda ikke fått test padlet en så jeg holder nå på min alternativer på 15,5 - 16,5 og 17 enn så lenge. Takker til alle for fin info så langt og fortsett å poste om deres erfaringer og sleng gjerne med et bilde eller link til bloggen osv vil gjerne og få vite om noen har brukt kajakåre i en slik kano med hell.
 10. knutis: hmm dette med at disse ruster viste jeg ikke, men kan disse erstattes / byttes dersom dette skjer? og dem kan vel ruste en god del før dem er ødelagt? kan disse da erstattes med sån tykk teltstangstrikk? I den kanoen jeg skal prøve er setene tatt vekk. eier sitter på et opprullet liggeunderlag, men jeg skal prøve litt forskjellig. hvor gammel er malamuten din? min er nesten nettop kommet ut av ovnen og er snart 13 uker, men fint å ta han med på litt småturer så han blir vant. fimax: det tipset om boka skal jeg ta med meg, har ikke spesielt mye padle erfaring og da er slikt nyttig. er blitt litt usikker på hvilken av allyene han har nå, men det finner jeg jo ut. Skal uansett blir kjempeartig å få teste ut litt. Fint bilde forresten, men hva i all verden er det som er festet helt forran? larka: sikkert en flott sak det der men tror jeg skal ligge unna den med en stor hund som malamuten blir. Desuten tror jeg en ally passer mitt behov best, men det finner jeg jo ut når jeg får teste. Masse flott info her, er det foresten noen som blogger eller har en side der dem forteller om turene sine ? jeg liker meg best på kortere turer på under uka, men pga betennelse i skuldre får jeg ikke bære for mye på en god stund og det er der kanoen kommer inn i bilde. vofsen kan heller ikke brukes til noe annet en turfølge første 2 åra så tror en ally er en god innvistering for å komme seg på tur nå.
 11. nå viser det seg at en jeg kjenner har en ally som jeg tror er en 15,5, han mente det er samme kano som lars monsen bruker. jeg skulle hvertfalt få prøve den både alene og sammen han. da får jeg jo erfare selv hvordan denne funker og har mer å gå etter når jeg velger selv. erfaringer herfra samt å ha prøvd en selv gir meg jo mye bedre vurderingsgrunnlag. selv om en 15.5 ikke er det jeg er ute etter så gir det jo en følelse av type kano og ett innblikk i hva jeg burde satse på. uansett vil gjerne ha masse erfaringer fra dere om disse i praktisk bruk. fortell gjerne om hva dere bruker deres ally til, størrelse og om dere er alene, eller alene med hund eller 2 osv. setter stor pris på alle tilbakemeldinger om denne type kano, desto mer info jeg har desto bedre valg kan jeg gjøre.
 12. larka: jeg velger ally pga begrenset lagring, lettere å frakte, samt stor fleksibilitet. knutis: tror kanskje jeg skal prøve begge deler, både kano og kajakåre. men bæresekken tror jeg at jeg vil gå for, regner med at denne og er yppelig til lagring? har veldig liten lagringsplass til kano så må stå i et skap. regner med at den bare trenger å vaskes og tørkes før lagring? men om jeg skal ha 16 eller 16,5 er fortsatt usikkert, regner med at det blir en av dem men har ikke utelukket 15 helt enda, tror jeg kjenner en som har 15 så jeg skal spørre om jeg kan teste den en tur.
 13. Kjempeflott, tror jeg da egentlig har snevret det ned til om jeg skal ha 16 eller 16,5, jeg ser at 16,5 er lettere / raskere å få tak i hvis jeg bestemmer meg for den. desuten har venter jeg på svar fra en som skal selge sin brukt 1 gang bare. der var det med 2 stolrygger samt denne pakksekken med bæreremer til 10 000 kr. aner ikke hvorfor han vil selge den enda, men er hvis jeg går for den er det da en grei pris? og vil gjerne da vidre ha erfaringer fra 16 og 16,5. siden jeg skal padle litt langs kystlinja i vestfold så kanskje 16,5 er mindre utsatt for sprut?
 14. Hmm vel har ikke utelukket den, men som sagt setter jeg sidestabilitet høyere en fart. Jeg lurer og på hvordan disse kanoene vil være å bruke kajakåre til`? desuten vil jo en 17 ha enda mer lastevne som jeg vil tippe gjør den enda mer utsatt for sidevind når jeg bruker den med bare meg og bikja i uten last? vil jo kunne bruke den på kortere dagsturer og. kikker veldig på en 16,5 som tror dem har til 11000 på magasinet i drammen. ps hvordan ville dere stille dere til å kjøpe brukt? en 16,5 med 2 ryggstøer og pakksekk til bæring samt 2 årer til 10 000 kr.
 15. larka: Hvorfor mener du det? vil gjerne ha tilbakemeldinger på erfaringer. lofoten: hvordan er den å håndtere alene? og hvordan vil du anta den vil være uten balst i forhold til en 15 ? knutis: hvordan vil den oppføre seg på rolig vann? og vil den fungere langs vestfold kysten? vil ha en ally pga lagring og enklere transport samt vekt. en 15 veier 20,5kg mens en 16,5 veier 23,5kg. og 16,5 er bare 0.5 meter lenger, har det virkelig så mye å si? er 16,5 mer retnings og side stabil? Jeg tenker at siden det som oftest vil være bare meg og vofsen så vil en 15 kano være mindre vindfang samt enklere å få litt ned i vannet for stabilitet, det er jo 70 kg forkjell i lastekapasitet, og jeg kommer aldri opp i 310 kg som en 15 kan ta. Jeg setter stor pris på tilbakemeldinge som jeg håper det vil gjøre det lettere å velge. ps. er ca 12500 inklusive en årer en grei pris for en 16,5?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.