Gå til innhold

Tessatroll

Moderator
 • Innholdsteller

  2 750
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  43

Tessatroll vant dagen sist Juni 19 2019

Tessatroll hadde mest likt innhold!

5 følgere

Om Tessatroll

 • Bursdag 15. juli 1981

Profile Information

 • Gender
  Female

Nylige profilbesøk

7 107 profilvisninger
 1. Bergans har short modellar, likens Pinewood. Eg har ei frå sistnevnte. Den sitt fint i livet og er passe lang i den str som går over rompa. Eg har dog ikkje spesielt mykje rundt livet/mage, så dersom kjærasten din har litt der så vil den truleg verte ukomfortabel/trang. Då trur eg kanskje nokre av bergansmodellane som kjem i short er betre. Dei vert som regel alt for store i livet på meg når eg får dei over rompa, så der er nok meir plass til mageformer enn i pinewoodbuksa.
 2. Eg har Stetind til den type bruk. Om den høver deg på passform osv så er det definitivt ein støvel som gjer jobben.
 3. Du vil proffitere på ein stivare sko ala Stetind sjøl om du held seg i snilt terreng, og på hardt underlag er drt ein absolutt fordel. Den gjer også at du kan slappe meir av i fotbladet sjølv om det er isete, sporete, dårleg føre m.m.
 4. Crispi Stetind er langt meir vridningsstiv enn Nordland, og vil gi deg betre kraftoverføring til kanting av ski. Eg ville ikkje vurdert Nordland til det bruk du skisserer. Eg nyttar Stetind, og har hatt både 2 og 3 polarbikkjer på lina og hatt god kontroll med Steting og BC.
 5. Vurdert dampsperre/plastpose på turar over fleire dagar? Då held du skoen tørr innafrå i alle fall
 6. Eit par smale mohair/syntmix, til dømes Silvretta sine, kappa ved hæl, kan vere ei god løysing. Det er vesentlig forskjell på fell med full skibreidde og smalare fell, og om den i tillegg ha rlitt mohair i seg og er kappa på lengde, så er det ganske ok å gå med. Det er no vel også greit å gå med smurning på delar av vidda, om du ikkje har veldig tung pulk? Eg går gjerne på smurning med pulk når forholda tilsier drt. Rubba festesone, og litt grunnvalla i, så sitt festesmurninga bedre. Så lenge ein snakkar temperaturar som tilsier kalde festevoksar så har eg heller aldri opplevd det vanskeleg å veksle mellom fellar og voks utan å rense. Dei 2 eg kjenner som har prøvd Madshus Intelligrip på noko meir enn dagstur har vore misfornøgde, utan at eg heilt i farta hugsa kvifor.
 7. Har ikkje gått den men har kika på den et par år, trur det er ein superfin og variert tur, både Breheimen, Jotunheimen og Skarvheimen er flotte fjellområder! Legg gjerne ut rapport om du går den
 8. No har eg både Nansen, Amundsen og Finnmark. Både Nansen og Finnmark bær meg betre, men det er no ei grense for kor store forskjel det er. Er ikkje slik at om eg står "til knes og lårs" i djupsnø (som eg sjølv har opplevd med pulk på Hardangervidda) med Amundsen, at Nansen ville løyst "alle mine problem". Er det verkeleg djupt er det igrunn berre ski som ikkje er kompatible med vidda og km som funkar. Eg merkar størst forskjell når ein snakkar moderate mengder laussnø, då mest i forhold til oppførsel nedover og korleis tuppen løftar seg når eg går i front og brøyta. Også til dels hekt i bakski. Spenn og oppakning spelar sjølvsagt ei rolle, så sidan eg stort sett går med pulk eller storsekk så ligg eg ei vektklasser over det eg "skal". Får også slik meir lengde og då bæreflate. Eg er veldig glad i mine Nansen som eg no har tatt BC-bindingen av og sett ein 75 mm på til bruk med storsekk på høgdemeterturar. Den er ei skikkelig artig og manøvrerbar ski, som har gitt både meg og venninner under "skitrening" mykje nedoverglede. Men, så lenge eg har Amundsen i skistallen vil eg nok nesten alltid foretrekke den for Km-turane. Den gir størsteparten av tida meir tilbake for trøkket lagt i tråkket. Dog imponerar Finnmark meg med sin kombinasjon av spenn, styrbarheit og løft i front, den taklar mange forhold veldig bra. Eg ville difor vurdert ei Gamme (som skal vere lik som Finnmark men med stålkant) om eg var deg og skulle ha ei ski med andre eigenskapar enn Amundsen.
 9. Dei vil bruke skuta dei har leigd til tiltenkt formål, ikkje så mystisk vel? Keep it simple tenkjer eg, og prøvar unngå å tillegge folk intensjoner, motiv og kjensler som eg ikkje har føresetnader for å uttale meg om. Egoister kan synast å vere det gjeldande moteord om folk som ikkje lever på jordskokk og gir vekk alle eigenluttar til dårlegare stilde. Så er eg klar over at det er forskjell på å barbere seg og skjere av seg håkå, men dog.
 10. Mja, mutta e ikkje mi ekspertise heller, men det er ei av dei rasene der mellom anna samkjønnsagresjon tradisjonelt har vore utprega. Ein flokk muttar krev sin leiar iflg dei eg kjenner som har/har hatt slike. Forøvrig mtp resten av tråden tenkjer eg at ein kan vere rivande usamd med Tonje Blomseth om ting, og ein har all rett til å tenke at regelbrot er ugreit. Likevel ville i alle fall eg tenke litt på koss eg formulere kritikken. Det kjem godt med uansett kva "kommentarfelt" ein er i, og hugsar eg ikkje heilt feil frå tid tilbake har ho ein brukar her inne. Målet er vel å diskutere kva som kunne vore gjort annaleis, ikkje å gjere folk lei seg med "ufiltrerte" karakteristikkar og insinuasjonar.
 11. Har også ein fastfind som skal ha nytt batteri. Hugsakje nett kostnaden eg fekk opplyst, men det var ikkje så mykje som 2000.
 12. Den er stadvis bratt og utsett, så kan kanskje vere difor. Såpass tidleg i sesongen lyt ein legge "sporet" sjølv etter fornuft mtp snøkvalitet.
 13. Ja han er eit råskinn, og dei er vel i "koalisjon" for å utfylle kvarandre. Rå på kvar sine felt, og dynamitt saman.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.