Gå til innhold

Tessatroll

Moderator
 • Innholdsteller

  2 680
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  43

Tessatroll vant dagen sist Juni 19

Tessatroll hadde mest likt innhold!

4 følgere

Om Tessatroll

Profile Information

 • Gender
  Female

Nylige profilbesøk

6 664 profilvisninger
 1. Det er desse eg har au. Knallgod. Det skal dog seiast at Finnmark er ei rankare og smalare ski, så den vil i tillegg vere hakket betre på kant uansett.
 2. Finnmark er etter mitt begrep ei super ski. Eg lot vere å kjøpe dei andre modellane nett pga det du nevner, og venta på Finnmark som eg visste skulle komme. Skia har særs gode allroundeigenskapar, og funkar godt under vekslande forhold, nett som ein kan finne på Hardangervidda. Brukte mine Finnmark omlag 20 dagar i fjor, med alt frå pulk med bikkja framfor meg, til sekk og "rompetasketur". På turar med pulk eller slede mellom meg og bikkjene føretrekk stålkantar pga kreftene i sving, men då er det også minimal fare for uhell. Må dog seie at Finnmark sitt overraskande godt også på hardt føre. Hadde eit par unnakjøringar i fjor som var greit friske med pulk og bikkjer på hardt føre, gjekk som ein drøm. Skal nevnast at eg har ganske vridningsstive skisko.
 3. Eg har ofte ikkje med anna enn stilongs og skall om eg skal vere lenge vekke, då ville eg definitivt hatt noko med ok slitestyrke, men ikkje bib i dei tre varme sesongane. Dersom du hovudsakleg går med vanleg turbukse og berre skal ha skall ved nedbør kan sl funke. Ut frå mine preferanser hadde eg truleg enda med ei Beta AR. Sl har ein tendens til kjapt å ende med å sjå ut som eg er sponsa av gaffa.
 4. Til bruk heile året til all slags aktivitet?
 5. Ja, ein løyser ting ulikt som forelder, slik har det vel støtt vore, og flott er det Eg personleg kan ikkje tenke meg å kjøpe ting som er så dyrt å skjørt at eg må til med begrensing av aktivitet. Det finast nok av andre greier som må regulerast. Mine har slept rundt på posane overalt, og etterkvart og eit helsport telt, på egen hånd i hage, på trampoline og i nærområdet. Eg trur sågar teltet har vore oppslått på trampolina. Eg held ikkje egen sovepose i teltet heller forsåvidt 🤷‍♀️ Men poenget her var vel ikkje barneoppdragelse, men kva tankar kvar einskild har om dunpose til kids.
 6. Mi erfaring er at den dagen dei byrjar gå så dreg dei desse soveposane overalt. Det gjorde i alle fall mine, både på heime og tur. Vi sov mykje under open himmel, med bålglør, kvist og kvast. Dei første posane til kidsa mine såg ut som dei var heilsponsa av gaffa-fabrikken, så dunpose hadde vore rimeleg uaktuelt. Eldste mi var 17 mnd når minste var fødd. Så tett mellom dei ser eg heilt klart poenget med dun ift vekt og volum men hjå oss hadde ikkje dunposen den tida overlevd ein sesong.
 7. Eg har sjølv fundert ein del fram og tilbake på detta, då mellom Acapulka Scandic Tour 150 og Fjellpulken xplorer 168. Eg endar nok med Fjellpulken då eg ynskjer å kombinere pulken med nomeforspenning til hund, og kanskje etterkvart brems. Då acapulka per dato ikkje har tilbehør til hund, og eg ikkje gidd/har tid til DIY-prosjekt, blir det slik. Hadde eg ikkje hatt hund, hadde eg truleg gått for Acapulkaen då eg førebels likar løysingane der betre i forhold til løysingane på lastesikring osv. Fjellpulken kjem dog etterkvart med nokre endringar på xplorer, som glidelås i toppen på trekket. Scandic Tour er ein mellomting breiddemessig mellom Expedition Tour og Fjellpulken. I forhold til løftet i front så er nok expedition tour meir skapt for å klyve rufsete terreng/skavlar m.m. Betre, men på same tid ås vil enkelte tilhøver vere mindre eigna for breidda i den, så eg tenker det heile er ei avveging av kvar/i kva type terreng du skal bruke pulken mest.
 8. No er det no ulikt kor mykje fukt ein slepp frå seg osv, men mi erfaring er at sjølv om kondenseringspunkt ved bruk av to posar varierar alt etter varme og tjukkelsar pose, temperatur i omgjevnader osv, så er det som regel ytterposen som tek støyten, og fukta legg seg i eller utanpå (eg har ikkje Halite men er på min andre tynne syntet til nett denne bruken). Og det er no nett det som er genialt, at den tynne syntetposen enkelt lar seg tørke ved ein solglytt eller fin tørkevind. At den er svart er ein annan fordel i så måte, mtp å tørke i sol. Etter mitt begrep burde alle posar ha svart tøy innvendig, for mest mogleg effektiv tørk.
 9. Eg tenker at helsport sitt hadde trekt lengste strået om eg tenker at ein innimellom er to. Då kan båe ligge og med andlet ut. Skal ein ligge å styre med koking på sideopning og to stk, blir den eine liggande "bak rævva" på den andre. Er vel det viktigste eg kan komme på som gir ein praktisk forskjell til fordel for helsport.
 10. Fint med variasjon
 11. Herleg lettgått terreng her rekk du ikkje 1,7 mil etter rypa etter jobb for å seie det slik, men ein heil del høgdemeter 😂 og vurderingane er jamne på kor vidt det er vits å løyse skot mtp å faktisk få tak i fuglen når han dett. Men fine turar? Ja jøss.
 12. Har rydda vekk nokre innlegg. Bed om at ein held ein sakleg tone. - Moderator -
 13. Mi erfaring er at om ein har dårleg dårleg feste for plugg er det hipp som happ, kanskje verre med kuppeltelt? Eit tunneltelt kan nokså raskt leggast i bakken i eit knipe tak (om det ikkje er heilt Texas). Eit kuppeltelt? Kan vel fort få litt Mary Poppins-feel. Eg og venninne mista eit kuppeltelt pga ei heilt vanvittig snøomvandling på få timar, kunne like godt plugga i ei kasse isoporkuler. Skal seiast at dei to næraste målestasjonane målte middelvind på hhv 29,4 og 22,2, og 35,2 og 29,4 i kasta (fekk data frå Klimavakten på met. inst.) og med dreiande vind fekk me og noko komprimert vind frå ei slukt. Eg tenker at det er hipp som happ om ein har dårleg feste, og også hipp som happ om ein har gode høver til å bardunere, ekstra tau over telt osv. Kuppeltelt bråkar ofte mindre, er igrunn den einaste føremunen eg kan komme på.
 14. Bergtagen ser veldig fin ut, og står på prøvelista mi når eg kjem til ein butikk det den er. Har fleire kjenningar og venner som har Bergans arctic og er godt nøgde. Dei nyttar den både på lengre skiturar med pulk og til turane her heime i rufsete vestlandsver.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.