Gå til innhold

Tessatroll

Moderator
 • Innholdsteller

  2 769
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  44

Tessatroll vant dagen sist 9. februar

Tessatroll hadde mest likt innhold!

5 følgere

Om Tessatroll

 • Bursdag 15. juli 1981

Profile Information

 • Gender
  Female

Nylige profilbesøk

7 398 profilvisninger
 1. Legg slakare bautar? Når det ikkje er brattare enn 30 grader, og ikkje hardt slik at du mister kantgrep, så er det jo det enklaste løysing. Elles kan det no vere greit med langfell til toppturar, spesielt om det er hardt føre.
 2. Mogleg denne uttalen kan tolkast på ulikt vis, og at du meinar at nasjonalparkgrensene som definisjon for Hardangervidda er litt snevert? Men eg ville valgt å ordlegge meg annaleis, då trangsynt normalt er eit negativt ladd ord. Mvh moderator.
 3. Spørs om det er sommar eller vinter. Og kva del av vidda du vil til.
 4. Tessatroll

  Pulktur i Langsua

  Go'vibbar!
 5. https://lenesintur.blogspot.com/2019/08/vi-fer-pa-langtur-dag-1-valderya.html Link til Lene å co sin første dag av tur. Her finn du ein del.
 6. Har ei god venninne som padla frå Ålesund til Askvoll (trur det var Askvoll) i fjor sommar. Og gode venner som har langt fleire epadledøger enn meg og som har hovudtilhald kring Stadten og i farvatna mellom Ålesund og sør om Stadt. Skal spørje dei og evt sende deg ein pm om eg får nokre gode svar. Sjølv har eg campa med telt I Hellandsvåg på Sandsøy og på Haugsholmen. Grasøyane alt etter fredningstid eller ei. Runde Fyr er DNT - disponert og verdt eit besøk. På austenden av Riste er det fint og fint å lande. Sjå også på Kråkøy fyr. Når ein kjem så langt sør som Bremangerlandet er det mykje idyll å finne.
 7. Jerven thermo i skogscamo. Komplett med ermar og signalflagg. 500 kr + porto.
 8. Tessatroll

  Ansiktsmaske

  Det var definitivt go'kjensle, både framkom og bakom kamera!
 9. Tessatroll

  Ansiktsmaske

  Brukar Goggles utanpå ja. Hvis ikkje vil ein puste doggen rett opp i ventilasjonsopningane under. Eg tenker at maske festa på sida vil vere fint til sin bruk, kanskje spesielt når det er aktuelt med solbriller eller ingen briller, og ein kan ha "litt luft". Maske som vert festa på sida har eg dog vanskeleg for å forstå at ein kan få til å sitte godt nok over nasen, og øvst på kinn, i dei tilfella der ein absolutt ikkje har råd til å ha ein cm bar hud og/eller gjerne vil ha Goggles. Dersom ein får glipe oppover, vil pusten igjen gå opp og skape dogg. Men, det vert mest synsing, sidan eg førebels ikkje har prøvd det. Eg veit at @Sig Man har leita etter den gamle Lill - sport Finse vindlua som hadde slik "maske" integrert. Og iflg den siste podcasten med Børge Ousland er det mogleg det kjem ei i marknaden frå Norrøna som har slik funksjon. Eg tippar den har sitt soleklare bruksområde. Om den kan erstatte ei meir tettsittende maske på alle turar er eg dog ikkje sikker på. Gjenstår å sjå koss dei greier utforme den
 10. Ja dei er i utgangspunktet designa for å kunne bruke doble stenger, inkludert duken. Eg vil likevel betenke meg med å nytte doble stenger i mitt etterkvart godt brukte Keron, nettopp fordi duk vert svekka av alder og slitasje. Stenger og stangledd kan du bytte ut, svekka/slitt duk er det verre med. Eg har velt ei mellomløysing nokre gonger, og nytta dobbel stang på bogen lengst vekk frå lemur (som eg bygger berre om det er orntli 'grisete), då det ofte er denne som får trøkket frå evt turbulens.
 11. Eg tenkjer at duk og stenger må stå i stil. Doble stenger gir en meir rigid konstruksjon. Ein skal vite at duken toler dette. Så, eg tenkjer at det er ein grunn for at duk og stangdimensjon i stor grad fyljer kvarandre, og at teltprodusentane seier noko om vurdering av kvalitet/alder på duk mtp bruk av doble stenger.
 12. Tessatroll

  Ansiktsmaske

  Synes forøvrig at Balaclavaen frå Lowe også fungerar godt saman med Goggles. Eg har klipt opp materialet som er perforert framfor munnen for å få skikkeleg hol, og tilpassa passform under nasen. Veldig greit. Dog lite hjelp dersom poenget er å unngå kaldluft i lungene. Dersom det er for å beskytte huda for frostskader funkar det dog supert.
 13. Tessatroll

  Ansiktsmaske

  Kjem vel litt an på ansiktsstorleik, fasong og Goggles, men for meg og mine turkameratar har det funka bra. Veit ikkje kva som er av bileter der ute av maska på eit faktisk menneske, så legg ved eit. Turvennine med aktuelle maske, dog har ho her pause og maska heng nok litt på snei etter eit forsøk på matinntak (å ete når alt har frose saman er ikkje beinkløyd).
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.