Gå til innhold

Tessatroll

Moderator
 • Innholdsteller

  2 620
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  43

Tessatroll vant dagen sist Juni 19

Tessatroll hadde mest likt innhold!

4 følgere

Om Tessatroll

 • Bursdag 15. juli 1981

Profile Information

 • Gender
  Female

Nylige profilbesøk

6 005 profilvisninger
 1. Eg er ikkje god på slikt, men har eit kriterie/parameter på god lesnad/titting; eg er (i hovudsak) ikkje interessert i dine kjensler, eg er interessert i kva kjensler du kan bringe fram i meg gjennom formidlinga di (No er "du" og "deg" ikkje TS altså, men whoever det er som prøver formidle opplevingar til meg). Altså, gjentakende "smiletryne" med "livet er best ute" og dei samme superlativa med ropeteikn gang på gang gir meg sjeldan noko som helst, og eg hiv frå meg boka eller slår av. Om store delar av innholdet består av å konstatere eigne kjensler framfor å formidle, så vert det rett og slett uinteressant.
 2. Nei eg har ikkje hørt om det før, det var igrunn noko som kom til meg fordi eg meldte fram og tilbake med ein knivmakar på same tid som eg rydda i dei gamle tinga
 3. Nyttar kniv frå fabrikk, men har lenge hatt ein avtale med ein kjenning som er flink å lage knivar, som skal lage kniv til meg. Eg er på flyttefot, og har lurt på kva eg skal gjere med nokre av tinga etter ungane. Noko kan ein ta vare på, men ikkje alt. Vi snakka om å ta litt av desse tinga og legge inn i knivskjefte, til dømes lær frå dei første skoa deira, kanskje tre frå høgstolen, dersom han får til å bearbeide det til at det kan brukast. Kanskje får ein også til å nytte små blad frå babysøljene på eit eller anna dekorativt vis. Eg har også ein gammal flensekniv arva etter min far, som har hatt eit betydelig antall sesongar både i austisen, vesterisen og ved Newfoundland. Eg veit at blandt fangst-og sjøfolk har det vore ein del overtru, også knytt til kniv. Eg skal jammen ta og spørje han.
 4. Styr i alle fall unna Salewa litetrek III om du skal ha eit telt som kan prestere greit under dei fleste tilhøver. Du må til med ein del modifikasjoner, og framleis har du eit telt med nokså store flater mot vinden samme korleis du vrir og vender på det.
 5. Ja og som du kan lese i artikkelen over var den ikkje optimal for meg, hverken passform eller bruksområde. Men dei to faktorane er jo ulike for folk. Det eg ikkje synes var bra nok var slitestyrken, og eg er ikkje den einaste som har fått erfare at den er dårleg. @Sig Man enda også opp med å bytte ut sin Baltoro (herremodellen) pga låg slitestyrke.
 6. Kjære Tubbs Du veit at eg kan hjelpe deg med dette sant? Berre gi meg fiskestanga di så kan eg vise koss en behandla den 😬
 7. Tenker og som Terka, kanskje klatre litt eller ta eit kurs? Rapell er ein av dei meir krevjande "aktivitetene" ein driv med i fjellet, sånn tryggleiksmessig. Og lite/lett utstyr krev kontroll og evne til å improvisere.
 8. Jakta frå Viddal, Skruven, Råna, Litledalshornet, Kolåstind, Trandalhatten, Elsandtind, Brekketindane (om de har tau), Smørskredtind, Lisjetinden, Jønshornet, Mohns topp, Randers, Svinetind, Åvasstind, Vassdalstind, Saudehornet, Kjerringa, Grøtdalstind, Rokkekjerringa, Hornindalsrokken, Holmshornet (tau), Hellefjellet, Lynghalstind, Kårdalstindane... Eit lite knippe. Lista er lang Råna har ei av utsiktene. Likeins Brekketindane.
 9. Det kjem nett an på kva du definerer som krevende og bratt. Det er mykje flott heile vegen frå Stavanger til Ørsta. Når det er sagt; når du ankjem Hjørundfjorden so kan eg garantere for at du ser bort på mange andre fine fjell (heilt ærleg langt finare enn Slogen) som du gjerne vil besøke. Så i staden for å gå ein tur her og der er mi perosnlege anbefaling å ta eit "dyppdykk" i fjella kring Hjørundfjorden, og spare andre områder til ein annan gong.
 10. Frisport yaranga superlight 3?
 11. Den lyseblå? Det er vel igrunn ein Trango evo s? I alle fall det mine heiter, som er samme støvel. Den skil seg slik eg opplever det, frå Cube, mellom anna i solens flex.
 12. Sorry, eg skal skjerpe meg! 😬
 13. Det er mogleg, det veit eg ikkje, men ein kan i alle fall få ver på fatslandsnorge så det held var det eg prøvde seie då 🙈 Greia er vel at me har så lyst å kunne strukturere og katalogisere utstyr og rutinar slik og sann, medan tryggleik kanskje ofte handlar om eit samverke mellom utstyr, timing, tiltak, verforhold og terreng, og til slutt, kva ein sjøl er best på å gjennomføre/kan best. Altså blir det veldige forenklingar av feltliv vinterstid når ein "kokar" det ned til spm kring stormmatter og ventilar, doble stenger og rivestyrke på telt. Ikkje at eg meinar at ein ikkje skal diskutere det altså
 14. Mja, om ein ikkje tidt og ofte kjem opp jevne orkan styrke, så er det ikkje utenkjeleg å oppleve storm med orkan styrke i kast. Og utstyr kan tole ein del, også orkan, gitt eit hav av føresetnader.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.