Gå til innhold
  • Bli medlem

Hermes

Aktiv medlem
  • Innlegg

    96
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

35 Neutral

Om Hermes

  • Bursdag 16. juni 1983

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Lunner

Nylige profilbesøk

1 315 profilvisninger
  1. Jeg skal gå en tur fra Finsehytta til Geiterygghytta, og tilbake, en helg med noen venner. Vi har kun lørdag og søndag til å gå, og får derfor ikke tatt lange turene. Vi er godt kjent i dette område vinter og vår, da vi har gått mye på ski her sammen rundt påsketider, men ikke alle har forsøkt rutene sommerstid, og ikke alle er like komfortabel med å gå utenfor merket løype. Vi ser på kart at det er en merket rute over Klemsbu, og vi tenker å gå denne ruten en av dagene. For å ikke måtte backtracke andre dagen, tenkte vi å gå om Kyrkjedøri andre dagen. Her ser jeg at det er merket rute om Raggsteindalen, men det blir en for lang tur for oss. Vintertid går det en rute mellom Finse og Geiteryggen om Kyrkjedøri og Godfjellet. Deler av denne er merket også sommertid, men vi trenger en "snarvei" fra Kyrkjedøri til Geiteryggen. Er det noen som vet om en god trase å følge? Kan man delvis følge vinterløypene? Takk for tips! (Har både håndholdt GPS og kart over området, så jeg tenkte å legge inn en rute på forhånd om vi finne noe.)
  2. Har nå hatt fire dager i Stølsheimen, og klart meg fint på vegetarisk kost. Hadde en pose med chia-frø også. 100g gir 31g fett og 17g protein, og en gode dose mineraler og vitaminer. Hadde i havregrøten hver morgen. Siste dagen lagde vi også chia-pudding basert på tørrmelk fra hytten og honning. Med litt syltetøy på ble det en glimrende frokost, vel så næringsrik som tradisjonell havregrøt.
  3. Linser trengs ikke bløtlegges. Koker de i kort tid, enten for seg eller direkte i gryte/suppe, og de er god to go. Kjøper vanligvis GoGreen sine tørkede røde linser, får på de fleste butikker. Tørkede kikerter er litt mer jobb, da de må bløtlegges en stund, gjerne et døgn. Samme gjelder mange tørkede bønner. Kan funke bra om du har base et sted for dagsturer, men kjedelig å måtte drasse på fra hytte til hytte. Da er linser og frø enklere. Linser (og quinoa) i middagen (sammen med pasta eller ris blir det fullverdige proteiner). Og linfrø eller chiafrø er fint å ha i havregrøten til frokost, for litt ekstra protein og fett.
  4. Drar opp en gammel tråd her, da jeg står ovenfor samme problemstilling. Jeg har i mitt tidligere kjøttspisende liv hatt for vane å bære med meg litt ferdig marinert kjøtt, sammen med litt krydder, løk og hvitløk, og godt smør, når jeg har satset på litt luksus og kos på hyttene. Har regnet ut at jeg kan bære med meg tørkede linser og frø til 3-4 dager til samme vekt som kjøtt til én kjøttmiddag. Så det skal ikke være noe problem å få i seg litt ekstra proteiner og fett sammen med det vi ellers finner av tørrvarer på hyttene. Unner meg en liten kanne med god olivenolje også. Men det blir mye pasta og ris. Noe det vel blir uansett. Og har de bacalao skal man ikke se bort ifra at jeg synder og gjør et unntak i matveien.
  5. Har forøvrig notert meg (og lagret gps-spor) til følgende topper: Knutshøe, Heimdalshøe, Mugnetind (møter vennene mine vet Beito på fredag, så må ned igjen hit). Har sett på Rasletind og Høgdebrotet også, men er mer usikker på disse toppene mtp snøforhold og å få med hund.
  6. Fikk en flaske av denne fra noen amerikanske venner fra Colorado. Er ikke den beste whiskyen jeg har smakt, men den gjør seg likevel fint på tur:
  7. Hermes

    Jotunheimen med hund

    Jeg er meldt på Besseggløpet til helgen, men drar til Jotunheimen i morgen, og satser på noen rolige, fine turer i fjellet før det forhåpentligvis smeller og alt klaffer på på lørdagen. Tar med meg hundene min, og pakker sekk og telt i bilen. Kona og noen venner kommer etter på fredag. Frem til da er det kun meg og hundene, og vi kunne tenkt oss en og annen topptur/tur i fjellet. Da er mitt spørsmål til dere: Har dere tips om mindre folksomme fjelltopper, ikke for høye topper (vil gjerne unngå snøen/vått terreng om det lar seg gjøre) og ikke for mye klyving (for hundenes del, men en og annen kneik der vi må ta litt sats går fint, hundene er sprekere enn meg, og jeg anser ikke meg selv for å være i dårlig form heller)? Gode teltplasser, som kan fungere som base? Har gått noen av de mer kjente toppene i Jotunheimen, men er egentlig ikke så kjent, så tar gjerne imot tips om mindre perler!
  8. Flere perspektiv? Nansen er også med i vurderingen. Usikker på svingeegenskapene.
  9. Jeg trenger nye fjellski (kom hjem fra Finse i dag, og mine combo-ski uten stålkant ble noe utfordrende på skikkelig skareføre). Har dere noen gode tips til meg? Jeg vil først og fremst bruke skiene til lengre turer i fjellet/viddelandskap, men hvis jeg liker å krydre turen med en topptur i ny og ne, hva bør jeg da se etter? Jeg leser litt på Åsnes Ingstad/Nato Combat, men er litt blank på dette. Budsjettmessig er det en fordel med BC-bindinger, så jeg ikke behøver å kjøpe alt nytt, men usikker på hva som er best i brattere terreng? Hvis det skulle ha noe å si er jeg 191 cm og 80 kg. Eller lang og tynn, som det også heter.
  10. Kan skrive under på dette. Har ikke vært i akkurat dette området, men fly til Alicante byr på mange muligheter
  11. Ikke store fjellene, men jeg gikk Høgfjellet i fjor, helt i slutten av mai. Fin tur. Du har Høgfjellet, Vikerfjell, Gyranfisen i nærheten, og DNT-hyttene Tjuvenborgkoia og Vikerkoia mellom. Det er nok rimelig vått lengre opp i Vassfaret på denne tiden. Mer informasjon her. Mulig Rondane kan være et alternativ. Er nok snø på toppene fortsatt i slutten av mai, men ut i juni begynner det nok å komme seg.
  12. Har et lignende spørsmål. Jeg har en nødhodelykt som tar knappnålbatteri (litium). Typen er CR2032. Er det mulig å få tak i oppladbare batterier og lader til dette? Jeg har ikke klart å finne noe.
  13. Det er drit med skikkelig overtråkk, og kan potensielt stoppe turen helt. Men personlig kan jeg ikke huske sist jeg tråkket over, og jeg går (og løper) mye i ulendt terreng, stort sett alltid i lave sko. Jeg tror om man har trent opp sterke ankler så er ikke dette et stort problem. Kanskje kan man teipe for litt ekstra støtte foran ekstra tekniske ruter, men jeg ville ikke gjort det heller. Men det blir vel en smakssak til syvende og sist. Jeg foretrekker å kunne bevege meg lett og ledig, og lette sko på beina er mitt første valg for å oppnå det. Bruker du Inov-8 F-Lite i terrenget? Det er jo en fitnessko, utviklet for trening inne. De funker nok fint til asfalt og annen vei, men ville ikke brukt de i terrenget. Jeg er veldig glad i Inov-8 sine sko, og har et kobbel med forskjellige varianter. Trailroc er nok de jeg bruker mest, de har ikk en veldig grov såle, og funker til det aller meste. Hvis det er vått og mykt underlag velger jeg derimot X-Talon.
  14. Har inntrykk av at sokker betyr mer enn sko når det kommer til blemmer og gnagsår, men det kan selvsagt hende at nye typer sko/såle har mye å si også. I løpesko sverger jeg til Drymax og Injinji-sokker. Jeg har begynt å bruke det samme i lettere anmarsjsko og fjellstøvler også (bruker fjellstøvler sjeldnere og sjeldnere, og går de fleste turene mine i lave sko med tynn såle nå), og har lite problemer med gnagsår (verre med skisko av en eller annen grunn, da har jeg lettere for å få gnagsår, spesielt på hælen). Jeg unngår å bruke sportsteip og compid og den slags på beina mine. Jeg pleier heller godt på forhånd og etter tur, og det blir sjelden problemer. Smører gjerne beina med vaselin dagene før lengre turer, for få få myk og smidig hud. Jeg har også hørt folk bruke Care Plus Camphor Spray 2-3 uker før lengre turer, men har ikke prøvd dette selv.
  15. Har brukt disse noen få ganger, hadde blant annet til Marka24 i fjor. Funker ikke for meg. Borrelåsen glipper ganske lett etter noen timers bruk, og tidligere enn det hvis det må tråkkes over noen myrer og annet vått terreng.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.