Hermes

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  92
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Hermes

 • Bursdag 16. juni 1983

Contact Methods

 • Website URL
  https://kaihogyo.wordpress.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Lunner

Nylige profilbesøk

288 profilvisninger
 1. Jotunheimen med hund

  Har forøvrig notert meg (og lagret gps-spor) til følgende topper: Knutshøe, Heimdalshøe, Mugnetind (møter vennene mine vet Beito på fredag, så må ned igjen hit). Har sett på Rasletind og Høgdebrotet også, men er mer usikker på disse toppene mtp snøforhold og å få med hund.
 2. Hva har du i lommelerka?

  Fikk en flaske av denne fra noen amerikanske venner fra Colorado. Er ikke den beste whiskyen jeg har smakt, men den gjør seg likevel fint på tur:
 3. Jotunheimen med hund

  Jeg er meldt på Besseggløpet til helgen, men drar til Jotunheimen i morgen, og satser på noen rolige, fine turer i fjellet før det forhåpentligvis smeller og alt klaffer på på lørdagen. Tar med meg hundene min, og pakker sekk og telt i bilen. Kona og noen venner kommer etter på fredag. Frem til da er det kun meg og hundene, og vi kunne tenkt oss en og annen topptur/tur i fjellet. Da er mitt spørsmål til dere: Har dere tips om mindre folksomme fjelltopper, ikke for høye topper (vil gjerne unngå snøen/vått terreng om det lar seg gjøre) og ikke for mye klyving (for hundenes del, men en og annen kneik der vi må ta litt sats går fint, hundene er sprekere enn meg, og jeg anser ikke meg selv for å være i dårlig form heller)? Gode teltplasser, som kan fungere som base? Har gått noen av de mer kjente toppene i Jotunheimen, men er egentlig ikke så kjent, så tar gjerne imot tips om mindre perler!
 4. Hermes

 5. Flere perspektiv? Nansen er også med i vurderingen. Usikker på svingeegenskapene.
 6. Jeg trenger nye fjellski (kom hjem fra Finse i dag, og mine combo-ski uten stålkant ble noe utfordrende på skikkelig skareføre). Har dere noen gode tips til meg? Jeg vil først og fremst bruke skiene til lengre turer i fjellet/viddelandskap, men hvis jeg liker å krydre turen med en topptur i ny og ne, hva bør jeg da se etter? Jeg leser litt på Åsnes Ingstad/Nato Combat, men er litt blank på dette. Budsjettmessig er det en fordel med BC-bindinger, så jeg ikke behøver å kjøpe alt nytt, men usikker på hva som er best i brattere terreng? Hvis det skulle ha noe å si er jeg 191 cm og 80 kg. Eller lang og tynn, som det også heter.
 7. Fjelltur fra slutten av mai

  Kan skrive under på dette. Har ikke vært i akkurat dette området, men fly til Alicante byr på mange muligheter
 8. Fjelltur fra slutten av mai

  Ikke store fjellene, men jeg gikk Høgfjellet i fjor, helt i slutten av mai. Fin tur. Du har Høgfjellet, Vikerfjell, Gyranfisen i nærheten, og DNT-hyttene Tjuvenborgkoia og Vikerkoia mellom. Det er nok rimelig vått lengre opp i Vassfaret på denne tiden. Mer informasjon her. Mulig Rondane kan være et alternativ. Er nok snø på toppene fortsatt i slutten av mai, men ut i juni begynner det nok å komme seg.
 9. Batterier til hodelykt

  Har et lignende spørsmål. Jeg har en nødhodelykt som tar knappnålbatteri (litium). Typen er CR2032. Er det mulig å få tak i oppladbare batterier og lader til dette? Jeg har ikke klart å finne noe.
 10. Det er drit med skikkelig overtråkk, og kan potensielt stoppe turen helt. Men personlig kan jeg ikke huske sist jeg tråkket over, og jeg går (og løper) mye i ulendt terreng, stort sett alltid i lave sko. Jeg tror om man har trent opp sterke ankler så er ikke dette et stort problem. Kanskje kan man teipe for litt ekstra støtte foran ekstra tekniske ruter, men jeg ville ikke gjort det heller. Men det blir vel en smakssak til syvende og sist. Jeg foretrekker å kunne bevege meg lett og ledig, og lette sko på beina er mitt første valg for å oppnå det. Bruker du Inov-8 F-Lite i terrenget? Det er jo en fitnessko, utviklet for trening inne. De funker nok fint til asfalt og annen vei, men ville ikke brukt de i terrenget. Jeg er veldig glad i Inov-8 sine sko, og har et kobbel med forskjellige varianter. Trailroc er nok de jeg bruker mest, de har ikk en veldig grov såle, og funker til det aller meste. Hvis det er vått og mykt underlag velger jeg derimot X-Talon.
 11. Har inntrykk av at sokker betyr mer enn sko når det kommer til blemmer og gnagsår, men det kan selvsagt hende at nye typer sko/såle har mye å si også. I løpesko sverger jeg til Drymax og Injinji-sokker. Jeg har begynt å bruke det samme i lettere anmarsjsko og fjellstøvler også (bruker fjellstøvler sjeldnere og sjeldnere, og går de fleste turene mine i lave sko med tynn såle nå), og har lite problemer med gnagsår (verre med skisko av en eller annen grunn, da har jeg lettere for å få gnagsår, spesielt på hælen). Jeg unngår å bruke sportsteip og compid og den slags på beina mine. Jeg pleier heller godt på forhånd og etter tur, og det blir sjelden problemer. Smører gjerne beina med vaselin dagene før lengre turer, for få få myk og smidig hud. Jeg har også hørt folk bruke Care Plus Camphor Spray 2-3 uker før lengre turer, men har ikke prøvd dette selv.
 12. Dirty girl gaiters - Utskilt

  Har brukt disse noen få ganger, hadde blant annet til Marka24 i fjor. Funker ikke for meg. Borrelåsen glipper ganske lett etter noen timers bruk, og tidligere enn det hvis det må tråkkes over noen myrer og annet vått terreng.
 13. Tips til sovepose og kokesystem?

  Mest sannsynlig kommer jeg til å satse på kald mat hele uken, minus ved sjekkpunkter. Så det betyr ikke så mye. Jeg har en gassbrenner fra før jeg muligens kommer til å ta med, må da bare finne en lett kjele i tilleg.
 14. Tips til sovepose og kokesystem?

  Takk for gode forslag! Jeg skal lese litt omtaler og se litt rundt. Enda god tid, men må prøve alt utstyret på treningsturer utover høsten
 15. Jeg skal delta i en konkurranse i England i januar. Konkurransen går over 430 km langs Penninne Way, løpet går "non-stop", og det trengs derfor på mange måter utstyr til en liten ekspedisjon. Da det er et løp er jeg naturligvis interessert i at utstyret er lettest mulig, og jeg har ikke veldig god oversikt på lettvektutstyr, det er ikke noe jeg legger mye vekt på når jeg er på tur til vanlig. Jeg har kontroll på det meste, men skal kjøpe ny sovepose, liggeunderlag, og kokesystem. Jeg lurte derfor på om dere hadde noen gode tips til meg? Følgende står på listen over nødvendig utstyr: 20. Sleeping Bag a. 0c (Zero Degrees Celsius) Comfort Minimum 21. Roll Mat 22. Shelter, choose one of the options: a. Option 1: Tent + Survival Bag i.Tent users must also carry a Survival Bag (or a Bivvy Bag) b. Option 2: Bivvy Bag i. Bivvy Bags are acceptable on their own 23. Gas or liquid fuel stove with one pan to produce hot water a. Jet Boil, Mini Trangia etc b. 48hrs Fuel (Full or nearly full 100g gas canister, used for emergencies is acceptable) Jeg har bivvy bag, så det er i orden. Tips til meg?