Gå til innhold
 • Bli medlem

Hts1971

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Hts1971

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

689 profilvisninger
 1. Har noen her erfaring med Free Wheeling, altså en hånddrevet motor man kan bruke på kano? [Hidden Content] pris rundt 1800 Kr.
 2. Her fikk man flere sider på dette med hundehold. Fikk bekreftet en del av det jeg mente i åpningsinnlegget. At man nå har bedre råd og flere anskaffer seg hund er jeg tildels uenig i. Nå er det rasehunder og ofte spesielle raser som kan være svært dyre. Tidligere var det hunder på gårder og mange hadde gjerne hunder gående på tunet o.l grunnet måten flere bodde på da. Det er her jeg mener man har mistet noe av den avslappede holdningen til dyrehold. Færre kjenner til hundens måte å være på og man bor tettere på hverandre enn før. Det er derfor naturlig at det å være hundeeier også bl
 3. Hts1971

  Holdning til hunder

  Som tidligere hundeeier og nå etter 6år med "hundefri", har jeg anskaffet meg valp. Ansvaret med å ha hund er stort. Noe det selvsagt bør være. For en del år tilbake syntes jeg holdningen til hunder da jeg gikk på tur, generelt var mer positiv enn den er i dag. Jeg mener å ha observert en stadig større skepsis når hunder kommer i det offentlige rom. Det kan virke som om antall mennesker med allergi mot hund har skutt i været de siste 10-20årene. Mulig det er derfor enkelte er så skeptiske? Det er trist at så mange barn blir fratatt muligheten til å få møte og bli kjent med hu
 4. Lindap, husk at tiurspill neppe høres mer enn et par hundre meter under gode forhold. Orrfuglen derimot, høres over lange avstander.
 5. Hei, Lindap Om det er bart eller ikke har nok ingen betydning for om fuglene spiller. Men slutten av mai blir nok for sent for tiurleik uansett. Allerede nå går det på slutten. Har lest at tiuren kan få et lite oppsving rundt 17 mai, da røyer som har mislykket i eggleggingen kan dukke opp på leiken igjen. Neste år ville jeg lett etter spor etter spillende tiur i snøen for å se hvor spillplassen er. Spillmøkk er også annerledes enn ordinær møkk. Lykke til! Jeg synes tiur er vanskelig å få "full klaff" på, men når man får det, er det en utrolig naturopplevelse.
 6. Moro når det klaffer Eingunde! Hvor i landet var dette?
 7. Gledelig å se siste utgave av Fjell og Vidde fokusere på dette med utstyrshysteri. Vi bruker i dag dobbelt så mye på utstyr for sport og friluftsliv som for 10 år siden. Arne Næss sa mye klokt. Den økende teknologiseringen, som skulle gjøre livet lettere og bedre, gjør stadig oftere skade på både natur og mennesker. Gift- skadene på dyr, mennesker og natur vokser i takt med produksjonen og mengdene med søppel vi etterlater oss. Han ville ha et rikt (frilufts)liv med enkle midler. Dypøkologien til Næss sa bl a: unødig kompliserte instrumenter og andre hjelpemidler unngås,fravæ
 8. Da er for min del turer på leik over for i våres. Har vært på en tiurleik og tre med orrfugl. Jevnt over en god del mindre fugl enn tidligere. Hva erd eres erfaring i år? Det meste jeg har hatt var 6 orrhaner denne våren. Ingen av leikene har vært kjent for å ha mye fugl. Det meste ieg har hatt på på den ene av disse leikene var 20 orrhaner. Dette var på slutten av 80tallet. Siden har det gått jevnt nedover. I år var det 4 stk. Hva er folkets 'rekord' sett i antall fugler på leik? Ikke i år, men også tidligere.
 9. Har kjøpt en 18" Ally kano. Noen som har erfaring med stangholdere som passer til disse?
 10. Jeg var på tiurleik forrige helg. Det var det antagelig to stk. Ikke det store trykket. Denne helgen var jeg på orreleik i Elverumsområdet. Kom opp i strålende solskinn. La oss på en furuholme som stakk ut i en diger myr, omkranset av gammel furuskog.. Reinsdyrgryte ble varmet over et tyribål, mens ølboksene kjølet seg i snøen. Det var et leven fra traner som var på myrene rundt omkring, men orrene uteble på kvelden. Natten var kald (-7) og klar, med en fantastisk stjernehimmel. Sovnet til en utdøende bål i en varm sovepose. Liker å legge fjellduken, hunter rundt posen, sånn i tilfelle.
 11. Fin turrapport! Var det mange haner på leiken? Jeg var selv på en i Elverumsområdet i går. Vi hadde vel -7 grader, så det ga en demper på intensiteten i fuglene kunne det virke som. Der var det 4-6 haner. I 2011 var det 20 stk, og i fjor tre.
 12. Hei Takk for svar. Jeg er klar over at det ikke er høneuke nå. Lurte mer på om folk bare kunne skrive litt om turer på leik. Høneuke eller ikke:) At orrer slåss også utenom høneula har jeg sett mange ganger. Både på snø og bare flekker. Skal prøve meg på en tiurleik neste lørdag.
 13. Hts1971

  Tiur/Orreleik

  Er det noen som har startet med å gå på leik ennå? Det hadde vært interessant å lese rapporter fra både tiur og orrfuglleiker. Det er vel forholdsvis tidlig nå, men litt aktivitet er det vel rundt omkring. Personlig har jeg kun vært og sett etter sportegn på en tiurleik jeg sporadisk besøker. Det var noe spillmøkk, så her i Vestfold ser det ut til å være i gang. Andre som har noe?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.