Gå til innhold

Hts1971

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Hts1971

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

551 profilvisninger
 1. Har noen her erfaring med Free Wheeling, altså en hånddrevet motor man kan bruke på kano? http://www.westsystem.no/p/18771/free-wheeling---haanddrevet-paahengsmotor pris rundt 1800 Kr.
 2. Hts1971

  Holdning til hunder

  Her fikk man flere sider på dette med hundehold. Fikk bekreftet en del av det jeg mente i åpningsinnlegget. At man nå har bedre råd og flere anskaffer seg hund er jeg tildels uenig i. Nå er det rasehunder og ofte spesielle raser som kan være svært dyre. Tidligere var det hunder på gårder og mange hadde gjerne hunder gående på tunet o.l grunnet måten flere bodde på da. Det er her jeg mener man har mistet noe av den avslappede holdningen til dyrehold. Færre kjenner til hundens måte å være på og man bor tettere på hverandre enn før. Det er derfor naturlig at det å være hundeeier også blir mer regulert. Må si meg 100% enig med Fjellvåk: "At det er irriterende med folk som ikke plukker opp etter hundene sine er fult forståelig. Det er ikke noe mindre irriterende for oss som har hund å se og trå i andres hundemøkk over alt. Men man kommer etterhvert til ett punkt hvor man ikke orker å ta i mot kjeft mer. Det er ikke jeg som ikke plukker opp. Hvorfor skal jeg, bare fordi jeg tilfeldigvis har hund, ha skyldfølelse for at andre ikke tar ansvar for sine hunder. Jeg er lei av å bli gjort ansvarlig for fremmede mennesker sine handlinger, bare fordi vi begge tilfeldigvis har valgt å ha hund. " Ellers må må jeg få understreke en ting, det er ikke under noen omstendigheter idiotsikkert å ha et dyr. Uansett hvor mye jobb man gjør og hvor mange forhåndsregler man tar. Ulykker kan skje, og vil skje. Bikkja kan stikke av, den kan hoppe opp i et oppmerksomt øyeblikk osv. Hvor mange er 100% sikre på ungene sine? Hvor sikker kan du være på at du ikke lukker opp ei dør i ansiktet på en annen person? Det jeg mener er at man må vise raushet og i enkelte situasjoner være litt runde. Det vil jeg være om ungen til en eller annen sparker en ball i ruta på huset mitt eller lignende. Dette tror jeg heldigvis de aller fleste forstår og er enig i.
 3. Hts1971

  Holdning til hunder

  Som tidligere hundeeier og nå etter 6år med "hundefri", har jeg anskaffet meg valp. Ansvaret med å ha hund er stort. Noe det selvsagt bør være. For en del år tilbake syntes jeg holdningen til hunder da jeg gikk på tur, generelt var mer positiv enn den er i dag. Jeg mener å ha observert en stadig større skepsis når hunder kommer i det offentlige rom. Det kan virke som om antall mennesker med allergi mot hund har skutt i været de siste 10-20årene. Mulig det er derfor enkelte er så skeptiske? Det er trist at så mange barn blir fratatt muligheten til å få møte og bli kjent med hunder pga enkelte foreldres hysteri. Føler noen ganger jeg kommer drassende med en rabiat sabeltanntiger. Jeg er en familiemann og ser ut som en hvilken som helst middelaldrende mann med kommunegrått oppsyn. Å miste kontakten og mulighetene til å lære dyr å kjenne er et svakhetstegn i dagens samfunn. Vi har mye å lære av dyr på flere plan. Heldigvis er hunder fortsatt godt verdsatt og blir tatt i mot på en grei måte av folk flest. Det hviler derfor et stort ansvar på oss hundeeiere å vise at vi er dette bevisst. Hva synes dere hundeeiere her på forumet som har noen år pa baken som eiere? Regner med at de fleste her inne er voksne mennesker med et fornuftig hundehold.
 4. Hts1971

  Tiur/Orreleik

  Lindap, husk at tiurspill neppe høres mer enn et par hundre meter under gode forhold. Orrfuglen derimot, høres over lange avstander.
 5. Hts1971

  Tiur/Orreleik

  Hei, Lindap Om det er bart eller ikke har nok ingen betydning for om fuglene spiller. Men slutten av mai blir nok for sent for tiurleik uansett. Allerede nå går det på slutten. Har lest at tiuren kan få et lite oppsving rundt 17 mai, da røyer som har mislykket i eggleggingen kan dukke opp på leiken igjen. Neste år ville jeg lett etter spor etter spillende tiur i snøen for å se hvor spillplassen er. Spillmøkk er også annerledes enn ordinær møkk. Lykke til! Jeg synes tiur er vanskelig å få "full klaff" på, men når man får det, er det en utrolig naturopplevelse.
 6. Hts1971

  Tiur/Orreleik

  Moro når det klaffer Eingunde! Hvor i landet var dette?
 7. Gledelig å se siste utgave av Fjell og Vidde fokusere på dette med utstyrshysteri. Vi bruker i dag dobbelt så mye på utstyr for sport og friluftsliv som for 10 år siden. Arne Næss sa mye klokt. Den økende teknologiseringen, som skulle gjøre livet lettere og bedre, gjør stadig oftere skade på både natur og mennesker. Gift- skadene på dyr, mennesker og natur vokser i takt med produksjonen og mengdene med søppel vi etterlater oss. Han ville ha et rikt (frilufts)liv med enkle midler. Dypøkologien til Næss sa bl a: unødig kompliserte instrumenter og andre hjelpemidler unngås,fravær el lav grad av novofili, dragning mot alt som er nytt, bare fordi det er nytt. Vektlegging av opplevelsens dybde og rikdom, i motsetning til intensitet(!)- her har mange noe å lære. Næss mente man skulle gjøre ting og ha glede av det, mestre det uten dyrt og krevende utstyr. Jeg tillater meg å sitere Nansens definisjon av friluftsliv: Det frie, enkle livet, i ren luft, som gir det opprinnelige i oss sin rett . Friluftslivets paradoks: vi skal oppleve naturens skjønnhet og ro, og for å gjøre det, forurenser vi. Klær til friluftsliv forurenser dobbelt så mye som "vanlige" klær. Det står i kontrast til ideologien om det enkle liv i friluft.
 8. Hts1971

  Tiur/Orreleik

  Da er for min del turer på leik over for i våres. Har vært på en tiurleik og tre med orrfugl. Jevnt over en god del mindre fugl enn tidligere. Hva erd eres erfaring i år? Det meste jeg har hatt var 6 orrhaner denne våren. Ingen av leikene har vært kjent for å ha mye fugl. Det meste ieg har hatt på på den ene av disse leikene var 20 orrhaner. Dette var på slutten av 80tallet. Siden har det gått jevnt nedover. I år var det 4 stk. Hva er folkets 'rekord' sett i antall fugler på leik? Ikke i år, men også tidligere.
 9. Har kjøpt en 18" Ally kano. Noen som har erfaring med stangholdere som passer til disse?
 10. Hts1971

  Tiur/Orreleik

  Jeg var på tiurleik forrige helg. Det var det antagelig to stk. Ikke det store trykket. Denne helgen var jeg på orreleik i Elverumsområdet. Kom opp i strålende solskinn. La oss på en furuholme som stakk ut i en diger myr, omkranset av gammel furuskog.. Reinsdyrgryte ble varmet over et tyribål, mens ølboksene kjølet seg i snøen. Det var et leven fra traner som var på myrene rundt omkring, men orrene uteble på kvelden. Natten var kald (-7) og klar, med en fantastisk stjernehimmel. Sovnet til en utdøende bål i en varm sovepose. Liker å legge fjellduken, hunter rundt posen, sånn i tilfelle. Vanligvis pleier fuglene å komme helt i grålysningen. Jeg sover lett og ligger og venter på å høre fuglene slå seg ned på myra. Ingenting skjedde, så jeg lurte på om de ikke ville komme denne morgenen. Det var noe overraskende helt lyst før de kom. Fuglene virket lite aktive og det var ikke mye fart. Jeg lurer på om det kunne ha vært kulda som la en demper på det hele. Godt var det uansett å kunne fyre opp et morrabål, steke egg og bacon, samt sitte og nippe til kaffe varmet på svartkjelen. Disse vårturene på skauen under åpen himmel er en skikkelig vitamininnsprøytning. Sol og varme på sommeren er vel og bra, men denne stille oppvåkningen sent i mars og utover i april er noe eget. Vi har "det beste" foran oss . Refleksjoner og tanker under en sakral stjernehimmel i april er balsam for sjelen! Uavhengig av om det er fart i leiken eller ikke!
 11. Fin turrapport! Var det mange haner på leiken? Jeg var selv på en i Elverumsområdet i går. Vi hadde vel -7 grader, så det ga en demper på intensiteten i fuglene kunne det virke som. Der var det 4-6 haner. I 2011 var det 20 stk, og i fjor tre.
 12. Hts1971

  Tiur/Orreleik

  Hei Takk for svar. Jeg er klar over at det ikke er høneuke nå. Lurte mer på om folk bare kunne skrive litt om turer på leik. Høneuke eller ikke:) At orrer slåss også utenom høneula har jeg sett mange ganger. Både på snø og bare flekker. Skal prøve meg på en tiurleik neste lørdag.
 13. Hts1971

  Tiur/Orreleik

  Er det noen som har startet med å gå på leik ennå? Det hadde vært interessant å lese rapporter fra både tiur og orrfuglleiker. Det er vel forholdsvis tidlig nå, men litt aktivitet er det vel rundt omkring. Personlig har jeg kun vært og sett etter sportegn på en tiurleik jeg sporadisk besøker. Det var noe spillmøkk, så her i Vestfold ser det ut til å være i gang. Andre som har noe?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.