Jump to content

Snøugla

+Sponsor
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Snøugla

 1. GSI Glacier 1 liter. Denne er rustfri, har hank som står av seg selv og har stort lokk som gjør den lett å rengjøre og oppbevare ting i.
 2. For hansker i skinn fra geit og ku, kan dette brukes: [Hidden Content] Ikke for skinn fra hjortedyr.
 3. Kjøpte et par brukte Varg Polar skisko som erstatning for mine gamle fra 2006. Oppdaget sålebrudd i de gamle i november 2017, og har ikke tatt sjansen på å bruke de etter det. Må si jeg har savnet de gode varme og stive skoene.
 4. Kanskje det er dysa som ikke er godt nok skrudd til, slik at det lekker/blir presset bensin ut på utsiden av denne. Hadde tilsvarende problem på min Omnifuel. Skrudde til dysa hardere og det ble bra.
 5. Jeg har brukt Camelbak i ryggsekken på vintertur med temperatur på mellom 15-20 kuldegrader. Drikkesystemet som jeg har er noe som kalles Stoaway og har et isolerende neoprenetrekk på blære og slange. Vannet holdt seg flytende hele dagen på en 8-10-timers dagstur. Fylte på med kokende vann før turen. Blåste tom slangen og munnstykket hold jeg innenfor klærne. Det du kan gjøre om du ikke har isolert blære er å pakke den inn i en genser eller lignende. Slangen går det nok bra med så lenge den er tom.
 6. Leirsjøvassdraget med Leirsjøene, Sljellbreia og Kvistingen, og Ilavassdraget med Theisendammen, Baklidammen og Kobberdammen, var tidligere drikkevannskilder for deler av Trondheim. Tror også at Vintervannet har utløp til Skjellbreia. Kan ikke tenke meg at det er farlig å drikke vann som ikke har tilsig fra tettbebyggelse eller hytteområder. Kan være at det har dårlig smak og ser grumsete ut grunnet innhold av humus. Godt vann finner du i noen grunnvannskilder blant annet rett nord for Baklidammen ved Gamle Bynesvei og på nordsiden av Haukvannet ved den asfalterte løypa rundt vannet.
 7. Jeg bestilte et par i 43 på tirsdag, men det var ksnsekje det siste i den størrelsen.
 8. Her før klatring på Innerdalstårnet.
 9. Oakley med Hi Yellow glass har jeg god erfaring med.
 10. Skjedde det samme med mitt Exped SynMat UL 7 M som ble kjøpt i juni. Måtte sove på ei boble andre natta. Reklamerte og fikk nytt. Det nye holdt også bare ei natt. Tok ikke sjansen på enda et, så jeg fikk penger tilbake. Tenk hvor kjedelig dette ville vært om det skjedde helt i starten på en ukelang tur.
 11. Teltet til Ousland heter Spitsbergen 3. Har selv Spitsbergen 4. Kjempetelt som er kjapt å sette opp med tre like lange stenger. Trenger kun en plugg i hver ende for å stå, men kan stormforankres med 28 plugger. Fortelt og innganger er like i begge endene, slik at en kan velge inngang avhengig av vindretning. En kan også åpne i begge endene for å få full gjemnomtrekk. Teltet er en utgått modell som også ble produsert i tre og firemanns camp-utgaver som jeg antar var mer populære. Det er nok Svea som har overtatt etter Spitsbergen camp.
 12. Har også 3-delt. Er oppgitt til 63 cm. Omtent slik: [Hidden Content] [Hidden Content]
 13. Sondre har samme mål som Rago/Amundsen men med mykere spenn. Passer lettere personer eller om en vi ha en ski som er lettere å svinge med.
 14. What's on your mind?

 15. Snøugla

  Snøugla

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy