Gå til innhold

Ursus

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  63
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Ursus

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det hender at mine hunder får en rask dusj for så skylle av sand og møkk. Da er de kun på de plassene de er møkkete. Altså poter, bein og mage. Såpe bruker vi ikke. Og så får de en runde med kam i ny og ne.
 2. Jeg gjør slik som så mange andre har nevnt her. Det meste av vegetasjon som du finner kan brukes som svamp. Røsslyng, mose, granskudd, gress osv. Noe som kan skrubbe vekk matrester. I tillegg har jeg med en miniflaske med zalo som brukes som tidligere nevnt når fettlaget blir for tykt. Det er også den eneste såpen jeg har med på tur og fungerer derfor også som håndvask.
 3. Jeg har en para ranger som jeg har hatt i over 15 år. Jeg er 187 og er veldig fornøyd med sekken. Den er veldig slitesterk (som det meste av militært utstyr) og behagelig å bære både med lett og tung last. Den har nå blitt byttet ut med en arcteryx bora 80. Para rangern ble rett og slett for stor. Det endte med at jeg tok av sidelommene på turene. Uten sidelommer kan den komprimeres og bli behagelig å bære, selv med halvfull sekk. Dog er det litt plagsomt å bare ha et stort rom i sekken (og topplokk). Hva med en arcteryx bora 95?
 4. Det er mange som har sagt det før, men jeg sier det igjen. Turene (og bildene) dine inspirerer virkelig til å reise ut på tur.
 5. Stort sett så blir det et "bare hiv på litt ved" type bål. Som flere nevner over her så varierer jeg også type bål etter hva det skal brukes til. Noen ganger er det små kaffebål, andre ganger er det et stort bål for å varme flere personer. Oftest blir det et type nying eller et pyramide bål. Blandingen kommer da av terrenget. Det er viktig å fyre bålet slik at alle får behagelige sitteplasser rundt bålet. Det betyr ofte at bålet blir ganske stort.
 6. Selv er jeg ca 95 kg, 187cm høy og ikke spesielt godt trent. Derimot har jeg vært på tur fra jeg var liten og relativt godt vant med å gå med sekk. Det avhenger selvfølgelig av type tur, lengden på dagsmasjene og terrenget. Jeg kan fint bære 20-25kg over lengre tid uten store plager. 30-40 kg går ut over komforten av turen. Jeg prøver stort sett å holde meg til maks 15-20 kg. I det siste som jeg har fått en hund som bærer kløv er stort sett ikke sekken mer enn 10kg på en helgetur. Når det kommer til skader kan jeg egentlig ikke bidra med så mye mer enn at jeg har bært idiotisk mye flere ganger, og kommet fra det uten noen varige meen.
 7. Ser frem til snørekjøring og voffsen. Detta blir stas!
 8. Ursus

  Campboots

  Selv bruker jeg ullkartanker og forsvarets fotposer. Ellers vet jeg at det er mange som sverger til http://nesnalobben.no/. Gjerne sammen med fotposer.
 9. En kamerat hadde akkurat samme problemet på sin Four Seasons kjele. Jeg har selv Eagle products kjelen. Etter ca 10 år løsnet håndtaket på lokket. Egentlig ikke noe stort problem. Byttet den i en Trangia kaffekjele nylig.
 10. Noe og spise med og av og en kopp. Personlig så syntes jeg det holder med en longs. Den blir stort sett brukt i camp. Ellers begynner det å bli mørkt om kveldene så en lykt er nok ikke dumt. Når det kommer til mat så handler det mye om hva man selv liker, og hvor langt man skal gå (hvor mye du er villig til å bære). Til pålegg pleier jeg å ha med diverse tubeost, makrell, spekeskinke, leverpostei med masse smør. Siden det er snakk om en hel uke så kan du spare det med lengst holdbarhet til slutten av turen. I de temperaturene vi har nå så holder jo nesten alle matvarer seg i en par dager minst. Til middag kan du ha ris, pasta eller potetmos med spekeskinke, fisk eller annet kjøtt. Selv liker jeg å ha med en liten flaske med sursøt saus. Lofoten fiskesuppe med fisk og brød. Betasuppe med pølse. Meksikansk gryte (kjøttdeien kan du tørke på forhånd). For å nevne noe.
 11. Har selv en 442. Syntes det er en genial brenner. Selvfølgelig har bruktsområde mye å si, men den funker utmerket i barmarkssesongen. Uansett hva du gjør så er det jo en fordel å reparere 442en. Hør med Vidar på www.uniflamesupply.no/
 12. Jeg har nylig gått inn et par med syncro high. Første Lundhags paret mitt. Selv syntes jeg at de krever litt mer for å gå inn en andre støvler. Greit å ta seg litt ekstra tid for å gå inn.
 13. Jeg har en Siberian Husky hann på 2 år som heter Zevs. Har alltid hatt en forkjærlighet for polarhunder. Det var nok mer tilfeldig at det ble en siberian. Møtte en oppdretter som jeg likte. Flott turkamerat, bærer tingene sine selv, og en god del av mine. På sommeren kløver han, på vinteren trekker han pulk og vi snørekjører. Har også planer om å anskaffe en Kickbike for å trene trekk også utenfor sesongen. I oktober skal jeg hente en valp til. Greit med selskap for hundene hjemme når jeg er på jobb. Det blir nok også litt mere sving over snørekjøringa med to trekkhunder foran.
 14. Fest bardunene i taket eller veggen og strekk teltet ut.
 15. Jeg har også woolnet i den størrelsen jeg vanligvis bruker, og er fornøyd med den. Derimot så har jeg to warmwool trøyer som har krympet noe under vask.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.