Gå til innhold
 • Bli medlem

Ursus

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  73
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Ursus

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Piko har vel vært en klassiker i mange år. Litt forskjellige utgaver. Jeg har to stk. En litt eldre x4, og en ny rx4. På disse følger det med batteripakke som egner deg til å feste i stroppen på hodet. Personlig synes jeg den er behagelig å gå med i mange timer. Når det gjelder bruksområdet topptur, så kan jeg nok ikke hjelpe deg. Jeg bruker mine til generell friluftsliv og hundekjøring. Tenker at du evt. trenger en kraftigere batteripakke til å ha på kropp. Av de kraftigere modellene har du wilma og betty. Her har du flombelysning dersom du trenger det. De har en litt annen priskl
 2. Bunnyboots i riktig størrelse - lettere når de kan prøves der borte. Zebra billycan. Kansje en kniv eller fire. Mange fristende merker. Bark River, Benchmade, Spiderco, osv. Alt etter smak. Sikla lenge på flere western mountaineering soveposer. Det har blitt litt lettere å få tak i her i Norge de siste åra.
 3. Fjellreven keb. Har 3 stk og er storfornøyd.
 4. [Hidden Content] Det står endel gode tips på lenken til Inatur over. Jotunheimen er stort. Det kommer litt av på hvor du ønsker å reise. Det er også viktig å tenke på at isen går seint. Spesielt litt opp i høyden. Ikke uvanlig at det ligger is selv i midten av juli.
 5. Har du testa med vanlig vindjakke? Mye fint å få tak i både i klassisk bomull og diverse syntetstoff. Edit: Ser at ArveS har skrevet det jeg skulle frem til. Bare mye bedre formulert.
 6. Det kommer litt an på bruk. Jeg har med meg litt forskjellig utstyr på vår/sommer/høst vs vinter/sein høst. I barmarksesongen finner jeg stort sett ved på bakken som kan knekkes eller sages med en liten foldesag. Da har jeg med min eagle/ars gr-17 og en øks. På vinteren har jeg med stor buesag og stor øks. Nå skal det sies at jeg liker å lage solide bål som skal brenne lenge. Ellers har jeg jo lest og sett videoer av diverse silky sager. Virker som folk er meget fornøyde. De er kostbare. Tuppen på bladene har en tendens til å knekke, dette kommer selvfølgelig an på brukeren.
 7. Klattermusen freke er ei knallbukse. Har den i herremodell selv. Strålende fornøyd. Ser de har den i dame og short på tilbud på Fjellsport nå. Uansett et solid innhugg i lommeboka.
 8. Som soveposetrekk blir det mye kondens inni en fjellduk. Nesten et must med foret utgave. Jeg ville ikke satset på det ved en lengre tur. Derimot så er det gull som en backup løsning dersom du sover under åpen himmel (også den uforede).
 9. Til mitt bruk så ville jeg valgt uforet Helsport (eller Jerven) dersom jeg bare skulle hatt 1. Med isolasjonsjakke under så fungerer det bra på høsten. På vinteren så blir det et dårlig kompromiss...
 10. Har Helsport pro fjellduk, Jerven king size thermo og Jerven Hunter. Dukene blir stort sett brukt på fjellet under jakt, eller som underlag under tarp. Ønsker ikke hull i de, så benyttes ikke ved siden av bål. Anbefaler rett og slett mer klær om du fryser på høst/vinter. Bukse som har plass til 2 lag under. Fotposer/vinterstøvler til føttene. Selv har jeg alltid med canadastøvlene på vintertur. Og gjerne en ekstra foret ytterjakke (billig og gjerne med bomull ytterstoff som er litt mer bålvennlig) i tillegg til skalljakke og ullgenser.
 11. Det hender at mine hunder får en rask dusj for så skylle av sand og møkk. Da er de kun på de plassene de er møkkete. Altså poter, bein og mage. Såpe bruker vi ikke. Og så får de en runde med kam i ny og ne.
 12. Jeg gjør slik som så mange andre har nevnt her. Det meste av vegetasjon som du finner kan brukes som svamp. Røsslyng, mose, granskudd, gress osv. Noe som kan skrubbe vekk matrester. I tillegg har jeg med en miniflaske med zalo som brukes som tidligere nevnt når fettlaget blir for tykt. Det er også den eneste såpen jeg har med på tur og fungerer derfor også som håndvask.
 13. Jeg har en para ranger som jeg har hatt i over 15 år. Jeg er 187 og er veldig fornøyd med sekken. Den er veldig slitesterk (som det meste av militært utstyr) og behagelig å bære både med lett og tung last. Den har nå blitt byttet ut med en arcteryx bora 80. Para rangern ble rett og slett for stor. Det endte med at jeg tok av sidelommene på turene. Uten sidelommer kan den komprimeres og bli behagelig å bære, selv med halvfull sekk. Dog er det litt plagsomt å bare ha et stort rom i sekken (og topplokk). Hva med en arcteryx bora 95?
 14. Det er mange som har sagt det før, men jeg sier det igjen. Turene (og bildene) dine inspirerer virkelig til å reise ut på tur.
 15. Stort sett så blir det et "bare hiv på litt ved" type bål. Som flere nevner over her så varierer jeg også type bål etter hva det skal brukes til. Noen ganger er det små kaffebål, andre ganger er det et stort bål for å varme flere personer. Oftest blir det et type nying eller et pyramide bål. Blandingen kommer da av terrenget. Det er viktig å fyre bålet slik at alle får behagelige sitteplasser rundt bålet. Det betyr ofte at bålet blir ganske stort.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.