Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 24. juni 2012 i alle områder

  1. Hei! Har tenkt å ta turen fra Ustaoset om Sandhaug til Kinsarvik først på Juli,å lurer litt på om det er mye snø oppi der enda. Hilsen Jens.
    1 poeng
  2. Siden du har blitt utfordret å holde et foredrag for noen som driver med friluftsliv så regner jeg med at du har en eller annen kompetanse innen område. En ting som jeg tenker på er alle disse duppedittenen som er mulig å ta med seg angående sikkerhet i fjellet. GPS, SPOT, mobil, satelittradio. Sikkert flere. Er det nødvendig? Der kan du sette igang diskusjonen for resten av kvelden. Bekledning. Det er så mye på markedet av proft tøy som er veldig dyrt. Er det så bra som de vil ha det til. Hva er forskjellen? Hvorfor er det dyrt? Er det bra nok? Er det andre løsninger som er like bra? Samme tema gjelder skotøy. Praktisk bruk av en fjellduk. Bruke kreativiteten og finne gode løsninger i forskjellige situasjoner. Noen tanker som jeg kunne tenke meg å få svar på.
    1 poeng
  3. Om man har boksen den vanlige veien ved oppfyring og snur den etter ca 10sek som antagelig er nok til å forvarme så mister man ikke mye propan. For ordens skyld, hva er tyngst av flytende propan og flytende butan? Edit. Av det jeg kunne finne ut så er flytende butan tyngre. Det vil si at i det øyeblikket du snur boksen opp ned så vil du kun forbrenne butan til det ikke er igjen noe. For så å begynne å brenne propan. Dermed burde ikke noen sekunder med boksen rett vei ha mye å si på totalen.
    1 poeng
  4. Hei Palle Jeg bor i Arendal, nærmere bestemt på Hisøy. Send meg en PM med litt detaljer ang. tidspunkt osv så kan jeg hjelpe deg. Jeg har kajakkbøyler på bilen også, så jeg kan hente deg i byen dersom jeg er hjemme.
    1 poeng
  5. Var innom Gjævranslottet i ettermiddag. Flott tur dette også. Rapport kommer senere. Mvh Odd Andreas
    1 poeng
  6. Da min bestefar var ung kunne ingen ikke si dette. Jakt og fiske hadde satt sitt preg på dyrelivet, men det fantes f.eks store områder med høyfjellskog som ikke bar noen spor av folk eller fe. Kanskje bortsett fra noen ganske spredte uløer eller rester av slike. Men hverken disse eller myrslåttene kan sies å ha "forandret naturen" på noen måte. Ei heller kan man si at noen eventuelle spredte kuer som ruslet rundt i sommerhalvåret for hundre siden greide å sette så mange varige spor etter seg. I dag driver man flatehugst av flere hundre år gammel furuskog. Selv gikk jeg lange strekninger i slik skog for noen tiår siden uten å se det minste spor av folk. I dag har kraftverkutbyggere og grunneiere bygget et nett av veier i mange slike områder. Nå kommer folk i biler, firehjulinger og snøskutere. Hyttene popper opp, båter kjøres inn i vann etter vann og trafikken blir større og større. Mange vil ha oss til å tro at det er greit å "bygge ned landskap" hvis man bare ikke bygger ned for mye om gangen. Det de fleste ikke tenker over er at så lenge det foregår slik nedbygging så vil det bare være et tidspørsmål før praktisk talt alt er borte.
    1 poeng
  7. Jeg tror den prøver å fortelle deg at den ser ned på slangeprimuser og at den har mye større erfaring og lengre ansiennitet. Uten om det kan det muligens være en forkjølelse. Har han derimot lidd av kronisk høysnue og blitt avhengig av Otrivin så kan rett å slett luftveiene blitt forstørret. Ta en biopsi av luftveiene og foreta eventuelt en nesetransplantasjon for å se om det fjerner både symptomer og bakenforliggende årsaker.
    1 poeng
  8. Det kan gjerne ta 600 år før naturen finner den samme balansen som før. I mange tilfeller aldri. Det finnes norgeskart som viser hvordan urørte naturområder i Norge avtar år for år. Det å påstå at det ikke har eksistert urørt natur i norge er så utrolig at det ikke kan tas seriøst. Det er som nevnt slik grunneiere sier for å motvirke dårlig samvittighet. Bare i min korte levetid har jeg sett hvordan slike områder har blitt rasert i stort omfang av grunneiere som har fått alt for frie hender. Og jeg har ikke tall på hvor mange mil med vei jeg har sett som har blitt anlagt inn i forholdsvis urørte naurområder bare for å ende opp ved grunneierens hytte. En enslig budeie og noen kuer på en seter for 200 år siden kan ikke kalles et "naturinngrep". De virkelig store ødeleggelsene kom med hydraulikken, dynamitten, moderne våpen, pengejaget og rovdriften. I dag selges det viltet som rovdyrene levde av til jegre. Sant nok har f.eks eksport av trevirke, jernverk og gruvedrift ødelagt en del natur de siste hundreårene. Særlig i sentrale områder og langs elver ol. Men store områder har fått ligge i fred helt frem til nyere tid. Bruken av utmark i gamledager var dessuten lydløs og langt mer skånsom enn det vi ser i dag.
    1 poeng
  9. En liten rettelse, DNT adressen er feil, det skal være www.turistforeningen.no
    1 poeng
  10. Hei! Jeg ville sett på østsiden av Norge, for det er mye snø på høyfjellene på vestsiden. Kom ned fra tur Stølsheimen(vest norge) for to dager siden og der var det ennå mye snø. På kart fra www.senorge.no kan dere ved å plotte inn snømengde se hvor det ligger snø. Siden dere skal gå tidlig(1 juli) ville jeg valgt litt lavere strøk på grunn av snømengdene. Femunden er et godt tips i så måte, og der får dere villmark og fred nok skulle jeg tro...!? www.DNT.no har mange gode turforslag og hva dere bør pakke i sekken. I Norge finnes et stort nettverk av DNT sine hytter som dere kan kjøpe mat om dere skulle mangle noe når dere er ute i villmarka. Samt en sikkerhetsfaktor er det også. Men kjøp mesteparten i butikk FØR dere starter og ikke gamble med at fisken biter hver dag...! For å slippe å bære med meg for mye ligger jeg gjerne en tur innom en slik hytte for å proviantere litt. www.larsmonsen.no har noen fine bilder fra Femundturene sine. Men for all del...det er utrolig mye natur her i landet som er fantastisk, så dette var bare en av mange muligheter. Sjekk ut DNT sine sider, eller inatur.no eller ut.no og hent tips. Håper noe av dette hjalp.
    1 poeng
  11. Å benekte eksistensen av uberørt natur, er vanlig blant dem som ønsker ytterligere irreversible inngrep i norsk natur. I forvaltnings-sjargong og annen strukturell tåkeprat, hevder man at uberørt/urørt natur ikke finnes, for å legitimere ytterligere naturødeleggelser. Saken er den, at naturen legger seg selv ila noen hundre år, eller mindre, dersom det ikke har vert gjort store maskinelle inngrep. Dessverre er det store maskinelle inngrep og ødeleggelser som er regelen når samfunnsøkonomiske nyttebetraktninger gjøres, eller penger skal tjenes. I verdens rikeste land.
    1 poeng
  12. Har nettopp ryddet litt på kontoret mitt og i en stor haug med diverse papirer som hadde hopet seg opp på en hylle fant jeg et papir som kanskje også andre kunne ha interesse av. Det var en oversikt over hellere nord for Hunnedalen. Sikkert av størst interesse for de som bor her på sørvest landet, men det er ferietid og folk flytter jo litt på seg i denne tiden. Oversikten kan du finne her: http://www.hobbykjel...al/HellereN.htm Her er et bilde av Mohelleren. Kanskje ikke så lett å se, men i det mørke feltet midt på bildet er det et hull, stort nok til at en mann kan krype inn. I hula på innsiden er det god plass for flere personer å overnatte.
    1 poeng
  13. Sitter og leser bloggen din med stor interresse! Reiste selv med sykkel og hund langs kysten Lindeses-Nordkapp i 2010, og det du beskriver om dårlig skilting langs sykkelveier kjenner jeg godt igjen. Samme ang. dårlig vær, lite søvn, og manglende motivasjon deler av turen. Når reiste jo jeg på en annen måte fordi jeg reiste sammen hunden (sykkelen ble trillet veldig mye, for å spare hunden), men det du skriver kunne like gjerne vært skrevet av meg selv. Jeg slapp riktig nok problemer med kondens i teltet, men det skyldes nok at jeg brukte en liten lavvu fram til Alta (ville teste hvordan et slikt telt fungerte på en slik tur), der det ble byttet ut med Bergans Compact 2, som også fungerte glimrende. Til tross for lavvu uten bunn og myggnetting slapp jeg problemer med mygg og knott. Fyring med primus i lavvu er også fine greier, og man har mulighet til å bruke bål. I Bergansteltet var det jo både bunn og myggnetting, så selv om teltet er mindre og atskillig trangere hadde jeg gode luftingsmuligheter, noe det ser ut til at du manglet i teltet ditt. Min erfaring er at på så lange sykketurer er konfort viktigere enn lettest mulig bagasje. Altså: Et telt som er stort nok til å bevege seg i, samt gode luftemuligheter (myggnetting m.m.). Det nytter lite å reise lett dersom man ikke får nødvendig hvile. Da blir selv tannbørsten til slutt i tyngste laget.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.