Gå til innhold
  • Bli medlem

Hjortefot

Aktiv medlem
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Hjortefot

  1. Jeg har planer om en tur i Kvenna-vassdraget i år, men når er ennå litt usikkert. Tenker meg isåfall fra slutten av juli til ut i august, om jeg får ledig tid da.(er på flyttefot i juni) En tur i det vassdraget er jo kano-elskere også glad i, og for raftere burde det vel være enda lettere å gjennomføre. Som M.Gjellestad nevner over kan man proviantere på Litlos. Kjøper meg et ferskt brød ,( og en kald cola) når jeg går forbi der. En eventuell tur med flere skulle vel la seg gjennomføre. Jeg skal på den turen uansett, og blir det med flere så blir det vel mer givende? Er litt forsiktig med å melde meg på, av overnevnte grunn, men kan ikke stå hele sommeren å male og skru pynteting på veggene. Så i utgangspunktet er jeg med...!
  2. På turene har jeg med to liggeunderlag. Et Neo-Air som holdes langt unna bålet, og ett billig(30-40kr på Biltema tror jeg det var) og lett,2oog som er for bålet og utebruk, og kan brennes om så. Dette siste underlaget rulles sammen og det bruker jeg å sitte på i Packraften. Kommer da høyt opp og får armene ned og dermed renner det ikke så mye vann over sprutrekket fra åren. Merket at vannet kom inn trekket via renner som var der, fordi jeg ikke hadde feste trekket ordentlig og stramt nok. Padler jeg langt tar jeg av skoene og legger bena oppå dem. Blir ikke kald på bena da. Vadebukse har jeg ikke prøvd i båten. Men et tynt lett liggeunderlag fungerte godt det.
  3. Dette er en åretype som "passer folk flest" du har kjøpt, så det trenger slett ikke bli galt det. Funker den dårlig, vil du merke det fort i skuldre og håndledd, om du ikke har helt feil padle teknikk da..! Og er åren helt feil har du returett på nettkjøpet. Jeg satte det nok litt på spissen og det var ikke meningen å si at det er umulig å gjøre riktig kjøp av årer på nett. Det er fullt mulig. Men når du har muligheter så prøv forskjellige årer,lån av andre for eksempel, og da vil du kjenne hva som passer deg..! (Skal ikke være lett dette her)
  4. Åre kjøper jeg ikke uten å ha prøvd eller kjenner åretypen og er komfortabel med den. Det som passer en kan være feil for en annen..! En tråd om årer kunne fort blitt lang her på Fjellforum, så vanskelig er det.
  5. Jeg bruker samme åre som jeg bruker til kajakken. Nb:åren bør kunne deles i to om du skal gå på ryggsekktur.
  6. Kjøp Llamaen, de 10 cm har du bruk for. Har Yaken og den kan bli trang med sko på. Er 180cm selv, og du er i samme høyde. Jeg kjøpte fra den norske Alpacaraft butikken, fordi jeg liker den kjøps-loven vi har om det skulle være noe. Og de virker til å være rask og ryddig ved bestilling. Jeg har blitt mektig imponert over hvor mye egentlig en sånn tilsynelatende liten spe sak tåler så mye. Iskanter,steiner, tung sekk oppå(37kg), sparking og draging rundt omkring fikk den mye av i sommer. Akkurat der lyver de ikke om tålestyrke. Men jeg ble litt trøtt i skuldrene når jeg padlet langt, da en sitter litt dypt nedi. Men la noe bagasje under ræva og kom da i bedre padleposisjon og det hjalp.
  7. Ja, ok dette har du helt rett i. Det viser vel litt hvor vanskelig og utfordrendende det kan være å orientere seg for Mister Monsen. Enda mer repekt for ham spør du meg.
  8. Rein og Elgspor er svært annerledes enn hjortespor så der skulle vel en treffe nokså nøyaktig, om ikke sporene er gamle..men nå er hjortesporene mer og mer nordover og sørover, så det kreves nok et tanke-endringsmønstrer om hvor en forventer disse sporene. Hjort og elgspor kan være nokså like, men elgen har betydlig større mønster. Reinsporet er helt annerledes.
  9. Hei! Om du søker på Packraft her inne på forumet vil du få flere treff og da tips. Femunden og Hardangervidda har rikelige muligheter, men det er en haug av andre steder, så her er det "pick and choose" regelen.
  10. Har fått tips om det er bedre å starte fra Valldalsvatnet der Midalsbu ligger og så gå til Holmavatnet, derfra videre mot Litlos og så følge Kvennavassdraget nedover mot Møsvatnet. Denne vest-øst turen har jeg tenkt på lenge, så den kommer nok. I 2013 startet jeg Packrafturen fra Vivelid og fulgte Vivo-vassdraget oppover, til Bersavikvannet, og ville bo der resten av turen pga fisken, den var fin ja:). Gikk så til Onkjelsvannet og var der en tid. Liker du fisk er øvre Onkjelsvann å anbefale, men de store kubbene står i nedre. Gikk til Veivannet og himmelen åpnet seg. Mye god ørret der UTLØPET er. SÅ mot Rjoto(ved VEIG) og det er en av de fineste steder jeg har vært på H.vidda, men var forsiktig med raftingen pga. høy og heftig vannføring i elven da det hadde vært en del nedbør. Men uten Packraften ville jeg ikke nådd de gode fiskestedene så enkelt. De 4kg ekstra må en vurdere selv om en vil bære men noen ganger er det verdt det, andre ganger "aldri"..
  11. En Pacrafttur med andre raftere kunne vært interessant. Jeg tenkte en tur på Hardangervidda i sommer med Packraften. Start fra Ringedalsvannen(Odda)-mot Litlos-følge Kvennavassdraget ned mot Møsvannet. Biler kan parkeres i begge ender. Om det er intressant kan vi planlegge nærmere tid og sted. Men kan ikke låse meg til det helt ennå, men det er ialfall på planlegger-stadiet.
  12. Thomas:Har du tenkt på en Gummibåt ? Jeg har brukt en slik til mange turer. Den er sammeleggbar og hiver den oppi en 90L sekk. Veier rett over 20kg og bæres lett fra vann til vann. Stabil til tusen og rikelig med plass til sekk( og plass til Fatter`n) . Ligger ofte klar i bilen, og brukes både i sjø og ferskvann. Er solid til tross for mye juling.(ikke billigste utgaven ).God å fiske i. Bakdel er at du sitter "feil" vei og du får ikke samme fart som med Kano og kajakk. Har vært på Hardangervidda med den flere ganger, men kommer ikke så langt inn som eg gjorde med Packraften pga. vekten.Men det er mer plass i gummibåten enn i Packraften. Fordeler og bakdeler med alle disse alternativer. Så du får vel tenke over hvilken type turer du planlegger fremover og kjøpe etter det. OG: Du kan få brukte gode båter på Finn billig.(da kan du få råd til,og plass til, en annen farkost også??)
  13. Enig med Walle. Alle tre vil gi deg mye glede. Kajakk er suveren til sitt bruk, så også kano.Har alle tre Packraft vil jeg gi en ekstra stjerne i utvidete muligheter. I sommer hadde jeg en med langt inn på Hardangervidda og var ute på vann jeg aldri hadde trodd jeg skulle komme. De 4kg ekstra(åre+båt og vest) var verdt alt jeg fikk igjen av muligheter til å forkorte turene ved å krysse vann rett over, for ikke å snakke om dorgingen og fisken....kan ikke få rost Packraften nok. Nb: har ingen forbindelse med aktørene for disse produkter, men det går vel an å anbefale noe uten å bli mistenkt for dette..
  14. Hadde det vært en liten lokal butikk har du kanskje et poeng der, men det hos XXL butikk jeg så på og XXL nettbutikk jeg kjøpte. 600kroner forskjell i en og samme butikk. Så må du gjerne kalle andre for snyltere......
  15. Var og testet Svalbard 3 idag, som har lignende kvaliteter som Patagonia(kanskje ikke like ekstremt, men er du så eksterem da???) og må si at 4,5kg(teltets vekt) med all den luksus, var helt ekstrem. Eg må spørre meg selv ka eg har holdt på med når det gjelder telt: vekt ,stabilitet, komfort, værbestandig osv, så ble eg så imponert at eg råder deg til å prøve teltet. Men dette MÅ du sammenligne med andre for å få rett inntrykk om dine ønsker.
  16. Glemte å si at jeg mer enn en gang har gått i butikken og testet noe, for så å kjøpe det via nettbutikker. Siste eksempel: Liggeunderlag, NeoAir, allseason, i butikk til 1600kr. men på nett med frakt til 1038kr,- Why not????
  17. Med Messer ser jeg på det som noen har nevnt, går der for å se og teste utstyr som jeg ellers ikke får testet i min lokale butikk. Her i Bergen får vi tak idet meste lokalt , men det er alltid noe nytt. Verden går framover på utstyrsfronten, heldigvis:så slipper jeg å gå meg min gamle Bergans-sekk som skar seg jeg inn i skulderene, til min nye som er en fryd og luksus i forhold. Bare netthandel, uten å kunne få et visst høyde- dybde/størrelses forhold (Inntrykk) er ikke lett.Men det hender at vi må sjanse da,,,,!! Har for det meste en viss peiling på hva jeg trenger før jeg går så eg blir vel ikke "lurt"(for det meste) til å kjøpe noe jeg ikke trenger.
  18. Fine klare bilder på bloggen din. Den der kajakken din (den blå) var fantastisk fin. Explorer leser jeg men hva mer heter den, og pris??
  19. Lars Monsen går hardt ut i dag mot det som har skjedd med Luneng i det siste, på Facebook og på siden sin. Det er vel ikke tid for legge ned denne tråd nå når temaet fremdeles brenner? Er helt enig med Kikut at behandlings metoder(skolemedisin-altenativt) er en del av temaet rundt flått. Tror nok noen har fått noen aha opplevelser i disse diskusjoner, meg selv inkludert, nettopp fordi vi kan diskutere det litt videre og bredere enn "Se og Hør journalistikken", vi utbroderer litt, får høre andres tanker osv. Flått er en sann plage her jeg bor, og hos mange andre fjellfanter, og derfor er jeg ikke bare opptatt av hvilke sko som er best å bruke på tur, eller hvilken sekk jeg bør velge. Når det er sagt, så KAN jo ting gå litt ut sammenhengen, men synes ikke vi er der helt ennå.(vi har henvist til sider om forskning rundt altenativ uten å skrive lange artikler om det) Er for øvrig enig i noe av det Lars Monsen sier men synes han generaliserer Helsevesenet litt for mye. Vi har gode flåttforskere der, men media velger ut de som skriker høyt og lager show for dem(Avidsland?), og en får inntrykk av at det bare er slike folk her og at det noen medie-kåte folk sier representerer hele standen. Så enkelt er det bare ikke. Iallfall er jeg glad for mer penger til forskningen rundt flått...så får man gi dem litt tid til arbeid også.
  20. Altenativ behandling tilbys ved flere norske sykehus, som her på Haukeland-Sykehus. Det er hovedsaklig akupunktur som tilbys ved sykehusene. Det forskes også mye rundt Alternativ behandling om det virker eller ikke, og nifab.no er et slikt forsknings organ. Intressante resultater, så langt....!
  21. Det er noe uvitenhet ute og går når en sier at vitenskapen og medisinen ikke ikke kan være prestisjetunge. De forskjellige instanser der kan være utrolig tunge og "omvende" når det kommer noe nytt og bedre, for den gamle "lære" sitter hardt i disse miljø også, som andre steder. Det er bare å lese om stridighetene som oppstår når det kommer noe nytt. Noen vil forsvare det gamle utifra økonomiske interesser eller at de ikke ser at det er noe bedre enn det som allerde er...! Uansett, historien forteller om prestisje og kamper i disse miljøer. En annen ting i denne debatt er at altenativ settes opp mot skolemedisin. Men vi som jobber i helsevesenet vet det er mange gråsoner, dvs. at det er mye skolemedisin og vitenskap i noe av det alternative (men langt ifra all altenativt). Og en ting til, vitenskap gjør mye bedre, men det er ikke et endelig og avsluttet svar på det de finner ut. Det er kanskje et bedre resultat enn det forrige var, men det "nye" kan fort bli "gammelt" når forskning finner ut mer. Derfor bør vi stille oss åpne til i allfall se om det er noe i dette nye før vi avviser det. Jeg har tro på vitenskapen, men stiller meg åpen for at det kan være innspill og andre behandlinger som er utenfor skolemedisinen som har noe å bidra med. Det vil ikke si at jeg sluker alt som flommer inn på markedet, men noe bra kan finnes der.
  22. Lastet ned filmen. Det ble kveldens høydepunkt. Godt laget film, som er ærlig i det som ikke gikk så bra også.(kameratene skilte lag, familien til kjæresten sin reaksjon, osv). Liker å få med alt, det som er bra såvel som det som ikke er bra. Det er jo det som faktisk skjer i de aller fleste tilfeller. Har nettopp fått boken som du har skrevet Lars Erik Sira og gleder meg til å lese om sykling i Norge også.(Har ikke begynt på den ennå). Det er lite skrevet om Norske forhold og turer på sykkel her i forhold til andre land synes jeg, og håper det kommer mer om slike sykkelturer du tok Lars Erik. Personlige beretninger tenker jeg da på. Vi har jo et langstrakt land så det skulle ikke mangle på turområder skulle jeg tro, og tur-syklister. Det er vel bloggsider og den slags som har overtatt, men for meg er bokform mer praktisk og mer gjennomarbeidet i de fleste tilfeller. Bok med DVD eller MP3 hadde vært topp.....!!!!
  23. Hei igjen! Det er lite trille muligheter mellom vannene. Fra Vassdalsvannet må det bæres. Men å slite litt første dagene synes jeg ikke gjør så mye, for da er det som regel godt med energi i kroppen. Mellom de fleste av vannene kan det padles, eller du kan lede kanoen gjennom med tau, som Lars Monsen gjør i sine videoer, mens du går langs land. Eller bæres. Personlig synes jeg at disse utfordringene er litt av sjarmen med Padlingen. Jeg har som nevnt ikke vært alle steder mellom alle vannene så det kan være at det finnes trille muligheter. Kan hende det er noen andre her på Fjellforum som kan gi mer utfyllende tips om det. Jeg gleder meg til å "Packrafte" deler av turen. Hvor langt vet jeg ikke. Tar det som det kommer. Skal være en måned på Vidda så tid er det nok av. Packraft båten veier bare 2,5kg så bæring er ikke noe problem. Skal starte fra Tinnhølen og gå på vestvidden mot Onkjelsvannet, så mot Litlos og rafte derfra nedover Kvennavassdraget, runde nordover mot østvidden til Geilo, og lande igjen på Tinnhølen der bilen skal stå. Men jeg lager ikke noen hard løype, skal være kosetur og ikke et trenings- program.
  24. Ruteforslag tatt fra Per Roger Lauristzens nye bok "Hardangervidda-de beste turene" (anbefales, pga padleturer-sykkelturer-lange og korte fotturer): 1) Kvennavassdraget: Start fra Odda kommune, parker innerst ved Valldalsvannet, Dag 1 er bæring 7-8 km til Holmavannet, resten er "luksus" og fantastiske naturopplevelser i noe av de fineste områder på vidda. Følger vassdraget nedover fra Holmavannet til Kvennsjøen, så følger en Kvenno nedover mot Møsvannet der det er rutebåt ved Mogen til veiforbindelse. Må regne en uke eller mer. Har gått store deler av denne ruten(skal "Packrafte" deler av den i august) og til tross slitet opp til start ved Holmavannet, så er det en klasse A-tur(topp). (proviant påfyll ved Litlos,ferskt brød og en kald cola!!) 2)Rundtur til Hein: Start ved Halne fjellstove, ta båt over Halnefjorden eller padle den. Den er regulert men det er mye fisk der for kraftverket er pålagt å sette ut 11 000 fisk hvert år der som kompensasjon. Bær kort til Hein vannet . Middag på Heinseter??-Padle mot og bær kort over til Krækkja. Gå 3km til bil.(ved Halne- fjellstove). 3) Padle Rallarvegen: Start ved Finse, oppå tralle med Kano og gå en kort mil på grusvei til Tågevannet, så følges vannene nedover. 4)Fra Kalshovd turisthytte til Stordalsbu. 5)Kalshovd-til Mårbu. 6) Møsvannet rundt med avstikkere.(kajakk er nok bedre her) Dette er noen av mange forslag. Se om du finner noe inne på padle-tråden her hos Fjellforum. Det er mange som padler på Vidda, så skulle tro du finner nok tips.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.