Gå til innhold
 • Bli medlem

siroho

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  75
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om siroho

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Begynnelsen av juni er sannsynlig for tidlig for en fjelltur på beina i de fleste norske fjell,som du har allerede fått tilbakemelding om. 1. helga i juni har jeg vært på skitur på Haukeli som er en fast innslag hvert år. Da går vi på de fleste vann på isen. Har du tenkt at det er mulig å isfiske, litt bart land til telt er det som regel mulighet til å finne innimellom.
 2. siroho

  Jentebukse

  Her var det mange gode tips. Jeg har selv vært innom tanken på Arcterxy og Norrøna. Jeg har en jakke i Arcterxy som jeg er meget fornøyd med. Men har disse buksene denne funksjonen med å ikke trekke ned bukse for å tisse? En annen tanke som har kommet opp er at jeg bruker jo stillongs på vinteren. Den må også ned for å tømme tanken, så kanskje det ikke er så funksjonelt likevel. Bruker dere bukseseler? Uten bukseseler går det jo greier enn med. Har noen erfaring her? Takk for tipset REs, men den er vel til bruk i teltet, ikke når jeg er ute og går. Eller?
 3. siroho

  Jentebukse

  Jeg skal kjøpe meg ny bukse til vinter- (og sommer-) bruk for fleredagsskiturer i høyfjellet med teltovernatting. Jeg ønsker meg en bukse som er laget slik at jeg slipper å dra ned buksa for å gå på do. Jeg har sett litt rundt på nettet etter bukser og har ikke funnet det jeg leter etter. God bukse med en slik mulighet. Er det noen som har gode tips?
 4. Takk for tilbakemeldingen. Da får jeg klage til butikken. Jeg fikk med flasken da jeg kjøpte primusen. Ingen vits å få med en flaske som ikke virker. Synd jeg ikke rekker butikken før jeg skal på tur i morgen.
 5. Hei, jeg fortsetter her på denne tråen for det gjelder også oppstartvansker med min Omnifuel. Jeg har til nå brukt gass på den, men skal til uka ut på tur og det blir kaldere og jeg vil over på bensin. Bensin er kjøpt inn og fyllt opp på en 0,75 Rast Brenselflaske. Jeg har skiftet dyse og er nå klar. Problemet er at jeg ikke får skrudd på pumpa på brenselsflasken. Gjengene vil bare ikke gå. Jeg ser at gjengene heller noe og det er greit. Jeg får skrudd litt og så stopper det. Hvis jeg legger flaska på siden så lekker det. Er det noe galt med flaska, er det forskjellig type flasker. Har fors
 6. Takk for gode svar. Da holder jeg meg på stien denne gangen for vi er ei gruppa. Dumt å svirre rundt oppå der og ikke finne veien.
 7. Er det noen som har gått fra Langavatn til Kjerag (bolten)? Jeg ser på kartet at stien mot slutten av turen går ca 150 høydemeter ned for så å gå 150 høydemeter opp igjen mot der bolten er. Er det mulig å holde høyden og gå over Kjerag (fjellplatået). Jeg ser på flybildene at det er en del forkastninger og skrenter i området. Har noen erfaring fra området?
 8. En trenger ikke være så gammel for å komme seg ut i naturen. Første langturen min var over Hardangervidda i telt, fra Kalhovd til Finse, der vi bærte all mat. Jeg var 16 år og venninen min var 14. Det gikk kjempe fint det. Den turen gikk vi bare på merket sti. En forutsetninger for slike turer er at en kan lese kart og at en har sånn noenlunde sunn fornuft. Å lære seg kart er enklest ved å ta med seg kartet når en er på småturer i nærområdet. Vi var begge heldige som hadde voksne som hjalp oss med å pakke sekken riktig. Ikke ta med for mye, men ta med det som en må ha. Så ikke
 9. Takk for svar. Da får min hund ormekur med en gang vi kommer over grensa til Sverige. For det er bare snakk om noen få timer før vi er inne i Norge igjen. Da skulle det holde for de gangene jeg passerer grensa på den turen. Så må han da få en kur igjen etter 28 dager. Skjemaet har jeg fått og fyllt ut, så da skulle jeg ha alt på det tørre ved passering av grensa.
 10. Jeg skal innom Sverige på mine turer flere ganger i løpet av sommeren, (Børgefjell). Noen ganger flere ganger pr dag. Er det noen som kjenner til reglene for ormekur i en slik situasjon? Når skal den ha ormekur første gang.
 11. Siden du har blitt utfordret å holde et foredrag for noen som driver med friluftsliv så regner jeg med at du har en eller annen kompetanse innen område. En ting som jeg tenker på er alle disse duppedittenen som er mulig å ta med seg angående sikkerhet i fjellet. GPS, SPOT, mobil, satelittradio. Sikkert flere. Er det nødvendig? Der kan du sette igang diskusjonen for resten av kvelden. Bekledning. Det er så mye på markedet av proft tøy som er veldig dyrt. Er det så bra som de vil ha det til. Hva er forskjellen? Hvorfor er det dyrt? Er det bra nok? Er det andre løsninger som er like bra
 12. siroho

  Storskrymtren

  Her har du et webcamra fra området [Hidden Content] Det ser ut som det er godt med snø i fjellet ennå. Jeg gjorde den turen som du planlegger for to år siden i juli. En tur jeg vil huske. [Hidden Content]
 13. Der så jeg det. Til 30. juni
 14. Hvor lenge kan et slikt forbud vare tro? Det er jo begrenset tidsrom det er tilgang på egg og unger. Noen som vet noe. Jeg hadde tenkt meg en tur inn fra svensk side i sommer.
 15. Fjellfølelesen på Skrim er nok over etter 1 times gange, hvis du velger å gå området på langs. Og det er ikke sikkert du får den fulle fjellfølelsen i det hele tatt. Ved Korstjern og ved vannet som ligger på 751 moh når du går opp fra øvre Urstjern, har fine rasteplasser. Selve toppen med hytta er en flott opplevelse i finvær, god utsikt. I lia sør for Lauarvatna, nord for Skrim er det et par naturreservat der det er mulig å gå inn i grotter. [Hidden Content] Hvis det er fjellfølelesen du er ute etter, ville jeg også anbefale Blefjell. Rundt Store Ble mot Eri
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.