Jump to content

Test av Brynje Wool Thermo nettingundertøy


Mørkeblå

Vi har testet Brynje Wool Thermo nettingundertøy.

[gallery280x280]
[album]444[/album]
[/gallery]

 Produkt
 Brynje Wool Thermo
 zip polo w/inlay og longs w/inlay
 Levert av Brynje
 Veiledende pris kr. 799 og 599 for over- og  underdel.

 Fakta fra leverandør
 80% Merinoull
 20% Polyamid
 Fiber: 17,5 mikron
 Vekt: 125 g/m²
 
 Fakta fra Fjellforum
 183 gram (Overdel Large)
 149 gram (Underdel Large)

 Testpersoner
 @Mørkeblå

 @Þróndeimr
 @Henrik

 Testkriterier

  • Passform
  • Komfort
  • Temperaturregulering
  • Fukttransport
  • Slitestyrke
  • Vekt
  • Pris

Beskrivelse av produktet
Nettingen fra Brynje består av forholdsvis store nettinghull. Kragen er passe tykk og strekker seg langt opp langs halsen. På utsatte steder som skuldre, og knær er det lagt inn ekstra polstring for å beskytte huden mot sårhet og irritabilitet. Fra underlivet til knærne er underdelen også forsterket.

Testforhold
Produktene er testet i temperaturer fra +3 C° til -25 C° på toppturer, ski og overnattingsturer på vinterstid.

Vurdering
Formålet med testen har vært å undersøke hvordan produktene oppfyller kriteriene som er satt. I tillegg undersøker vi om ullundertøyet også oppfyller egenskapene Brynje beskriver. Brynje fremhever de temperaturregulerende egenskapene hvor overskuddsvarmen vil bli transportert bort ved høyt aktivitetsnivå. Ved lavt aktivitetsnivå skal isolasjonen sikres og kuldebroer minimeres.

Nettingen har en god passform og sitter tett inntil kroppen med grei elastisitet likevel om stoffet blir 'dødt' når det er tøyd til dets grense. Nettingen har ekstra puter eller beskyttelse på knær og skuldre, men ikke på albuene. På knærne er putene plassert der de skal være. Underdelsen er som overdelen, - god å bruke - men kunne med fordel ha blitt plassert innlegg nederst på leggen der hvor det brukes høye sko. Eksempelvis ved bruk av ranoneesko blir det mye press og nettingen kan derfor gi noe irritasjon og rive av hår på leggen. Innlegg i skuldre fungerer godt og øker komforten ved bruk av sekk. 

Glidelåsen har ikke egen hakebeskyttelse slik at skjegg og hår kan feste seg til øverste del av glidelåsen og irritere noe som samtlige av oss som har testet plagget har merket seg.

Plagget puster bra og virker kjempe luftig er en klar fordel til et litt høyere aktivitetsnivå enn vanlig. Nettingen tørker raskt på grunn av de store hullene i konstruksjonen. Ulempen med de store nettinghullene er at kroppen ikke klarer å varme opp nettingen i noen grad slik at den tørker om det er kaldt og mye vind. Derfor kan det være nødvendig å ha på ekstra bekledning utenpå, noe som forhindrer at den tørker slik nettingen burde gjøre.

Plagget puster utrolig bra og har en klare fordeler overfor de fleste andre undertøysplagg på krevende turer med høyt aktivitetsnivå som for eksempel toppturer på randonee eller telemark. Om du har svetta godt på turen opp slik at nettingen er gjennomvåt går det svært fort å tørke plagget før du hiver på deg dunjakka eller ullgenseren på toppen. De store hullene gir god ventilasjon i plagget noe som gjør at det holder seg rimelig tørt. Nettingkonstruksjonen på Brynje Wool thermo er veldig åpen og luftig. Dette gir mindre stoff som betyr lavere vekt og økt ventilering.

Når det gjelder slitestyrken har vi i løpet av perioden vi har testet nettingundertøyet ikke noen merknader her, men vi ønsker å teste produktet ut over sommeren for å se nærmere på hva undertøyet faktisk tåler over lengre tid.

Konklusjon
Det som trekkes frem som det absolutt positive er nettingens gode passform, fukttransport og vekt. Når det kommer til temperaturreguleringen er det noe vanskeligere i kaldere temperaturer noe som medfører at en må kunne regne med å benytte annet undertøy over nettingen. En skal huske på at enhver person produserer ulik mengde med varme, men for oss var dette nettingundertøyet noe i det luftigste laget når det kommer til bruk i kalde miljøer. Den er definitivt egnet til bruk ved høyt aktivitetsnivå, men vil kanskje ha større bruksområde på sommerhalvåret.

Dette skjedde med produktene etter endt testTesten er ikke over enda, ettersom vi ønsker å se nærmere på nettingenes slitestyrke. Siden nettingen er undertøy kan heller ikke denne selges på nytt, og det er av praktiske årsaker i forbindelse med postgang enklest om hver av testerne beholder dette etter fullendt testing. Dette er gjort i samråd med Brynje.


  • Like 1User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Annonse


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy