Gå til innhold
djing0

Turtips sør i Nordland/nord i Trøndelag

Anbefalte innlegg

Hei! 

Vi skal på bilferie og etterhvert til Femundsmarka, kommer kjørende nordfra. Vi tenkte å ta oss en tur på ca 2-3 dager før vi kommer til Trondheim, og har sett tur i området mellom Korgen og til sørlige del av Børgefjell. Jeg har nesten lagt bort Børgefjell, da jeg har skjønt at man bør ha rikelig med tid for å få en bra tur her! Vurderer om vi skal ta oss en uke her på tilbaketuren heller. 

kriterier er at det helst ikke skal være veldig lange dagsetapper. Mellom 4-8km, kanskje noe mer om det er veldig lettgådd. Gode fiskemuligheter. Gjerne mulighet for å leie båt/hytte, men det er ikke et krav. 

Noen som har forslag til en fin tur i området? 😃

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skulle til å foreslå Gåsvasshytta på inatur.no, men den var greit utleid fremover..  Bustadmoen ved Nedre Fiplingvatn også på inatur ser mer ledig ut.. 

Ved Namskroken har man Namskrokhytta å leie, ellers er det fint å telte og fiske ved Mattisflya like ved. Sist jeg var der for snaue 10 år siden lå det ute ved som fjelltjenesten hadde ordnet med..

Hvis man kjører Steinfjellvegen som går mellom Namsskogan og Røyrvik kan man ta inn til venstre på Gamle Steinfjellvegen rett før Steinfjelltunellen. Over der kan man campe og fiske vegnært.

Kjører man et stykke lengre og inn i Sverige og på Stekenjokkvegen kan man gå relativt kort inn og telte ved vatnene som er innfallsporter til Børgefjell fra svensk side. Aktuelle vatn er Sipmekvatna, Jetnamsvatnet og Ranseren.

Fra Steinkjer kan man kjøre inn og gå til DNT Setertjønnhytta, titte på røysen som markerer Norges midtpunkt og muligens fiske i Skjækervatnet (er fisk, men stort vatn å kaste med stang i kanskje). En mil inn dit på klopper hele vegen.

Videre på DNT er Fjellhov en kortreist perle sørvest for Levanger (aner ikke fiskestatus i vatnet) og Branokhytta litt sørøst for Levanger ligger også enkelt til med en fiskbar elv i bakgården.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for svar, Graham! Skal titte på forslagene dine. 

Fant ut at Lomtjønnstua ved Stormyrbassenget var ledig, og det så jo litt spennende ut. Noen som har vært der? litt minus at man kan kjøre til døren, ønsker jo å gå litt på tur også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.