Gå til innhold
premiumcowboy

Multifuel fra netthandelen, noen som vet ?

Anbefalte innlegg

Noen som vet hva dette er:

https://www.netthandelen.no/fixedprice/3053330 ?

 

Har selv en Fire Maple, tror den heter FMS-F2, iallefall ett impuls kjøp fra Inbao.

Den ble nylig montert i ett trangia jeg hadde til overs, og det oppsettet fungerer greit for en familie på 4.

Men jeg tenker litt på en brenner med røret på tvers av flammen for å "sikre" at bensin/parafin oppnår gass form også på lav effekt. Her kommer nemlig min brenner til kort, når jeg skrur varmen ned til ett komfortabelt nivå begynner den å tulle etter kort tid, så den er litt "teit" til telt varming og småkoking. Ellers fungerer den greit i forhold til pris, og jeg klager egentlig ikke, men ja, ønsker egentlig noe som kan gå på lavere effekt, og var egentlig innstilt på å gjøre ett krise kjøp av f.eks en kovea booster+1, men den jævla Fire Maple'n fortsetter jo å fungere. En annen ting med min nåværende brenner er at røret mellom slange og brenner stikker såpass langt ut at det er utsatt for å bli skadd. Putter brenneren i trangia kjelen for å forhindre dette, men må "bøye" slangen i koblingen, og regner egentlig med at det kommer til å ødelegge sammenføyningen på sikt. 

 

Personlig liker jeg ikke gass, men er jo greit å ha den muligheten også. Det jeg føler som tryggest er parafin-produkter, men bruker vel for det meste alkylat bensin grunnet forvarmingen.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har også en multifuel fra firemaple. Den fungerer fint den. Men når jeg skal kjøpe meg ny brenner blir det garantert et noe dyrere produkt som jeg kan være mye sikrere på når jeg er på tur.

Men som du sier så fungerer den forbanna firemaplen enda så må vente litt :)

Men til spørsmålet om den brenneren du linker til. Den har heller ikke justering av drivstofftilførsel på selve brenneren, kun på flasken. Så den blir nok å fungere på samme vis som firemaplen.

Såkalt simmerfunksjon fungere best når man har justering på selve brenneren.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror du skal lese blant annet denne tråden: http://www.fjellforum.no/topic/25557-hva-er-dette/

og denne: http://www.fjellforum.no/topic/37115-ukurante-ikke-merkevare-resevedeler/

Er det samme brenneren som jeg har testet så er selve brenneren best egnet til å kaste i hodet på noen du ikke liker.

FMS-F2 er nok overlegen i forhold til denne.

Når forvarmingsrøret går så tvers over så får det ikke nok varme, antar at det burde gå bedre om det fulgte flammen i en bue.

 

dsk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvilken Fire Maple har du?

Når det gjelder lavere effekt er jeg foreløpig ikke så kresen at jeg trenger simmerfunksjon, og i utgangspunktet tror jeg at jeg fortrekker en justering i stedet for to. Det er jo liksom mindre som kan gå galt da.

Har allerede lest i di trådene, men hadde håpet å finne ut spesifikt hvilken brenner netthandelen selger. Har surfet litt mer siden tidligere og syns egentlig den ligner på flere brennere som er tilgjengelig via f.eks ebay, men samtidig finner jeg den ikke helt lik noen av dem.

Det jeg derimot konkluderer med er at Fire Maple FMS-F2 virker til å være ett ganske bra produkt. Bein og Kjelestøtte ser ut til å være laget for å stikke seg ut litt (både bokstavelig og billedlig), tror det er en slags design greie, men siden jeg har montert min i Trangiaen, så ligger disse delene på hylla i boden uten å plage meg. Pumpen med tilkoblinger er vel stortsett i metall, og virker til å være av stødig kvalitet. Jeg ser f3 og nyere utgivelser fra Fire Maple har mer plast i konstruksjonen. Det får meg til å undre på hvor god FMS-F1 var/er..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har samme brenner som du har. Bestilte også fra inbao.

Jeg har samme erfaring når jeg skrur ned effekten på brenneren. Tror det er på grunn av at man styrer effekten fra pumpen på flasken og ikke på brenneren.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gjetter på at du finner den ved å google:

 

Bulin Camping Stove Cooking Stove Gas Stove 3000W BL100-T4

 

dsk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Truls Bjerkmo
   Jeg kjøpte nettopp en splitter ny Optimus Polaris Optifuel. 
   Første gang jeg startet den brukte jeg parfin (Shell Premium til oljefyr). Etter god forvarming ville den ikke gi enn konstant blå flamme, bare gul og lite varm flamme. Jeg prøvde så med Diesel, til akkurat samme resultat. Derimot gir brenneren en fin og blå flamme ved bruk av gass. 
   Jeg har ikke brukt lyddemper på brenneren.
   Som relativt ny i primusmiljøet, sitter jeg nå fast. Jeg vil sette pris på all hjelp til feilsøking.
   (Kan legge ved video om ønskelig.)
         -Truls
    
  • Av fightingfalcon
   Hei! Jeg undrer meg litt angående bruk av bensinbrenner/gassbrenner i telt. Hvordan har dere «reglene» for brenning av bensin/gass i teltet? Jeg har tidligere brukt både bensin og gass i teltet, men har alltid vært litt skeptisk til sikkerheten rundt riktig lufting osv. Når jeg har brukt bensinbrenner har jeg alltid hatt alle tre ventilene i mitt helsporttelt på vidt gap, ofte har jeg faktisk hatt døra åpen også.(kanskje litt i overkant nevrotisk). Når jeg ser bilder av folk som sitter å brenner i teltet så er jeg nysgjerrig på hvordan dere utfører dette i praksis og om dere føler sikkerheten er i høysetet. Jeg tenker blant annet på de som er på vinterturer som fyrer for å ha varme i teltet. Hvor mye lufter man mtp å samtidig beholde varme i teltet?  Jeg er klar over basics som å ikke sovne med brenneren på, og at om man blir trøtt/svimmel eller tung i hodet så må man få lufta seg. I tillegg har jeg lest at bruk av varmeveksler på kasserollen under snøsmelting fører til ufullstendig forbrenning og mer kullos.
   setter stor pris på delte erfaringer og tips!
  • Av anders panders
   No før vinteren rensa eg og skrudde litt på Trangia X2 multifuel brennaren min, og klønete som eg er klarte eg å miste mutteren som halde brennernåla, eller "spindelen" på plass. Brennaren funkar fint uten, men eg tør ikkje lenger ha den inne i teltet pga frykt for bensinlekasje. Etter å ha finkjemma internett for reservedelar, har eg enda ikkje funne noko informasjon på akkurat denne mutteren.
   Men, X2 er jo i grunn berre ein Primus Omnifuel som har blitt modifisert til å passe ein Trangia. Og sida spindelen på X2 er der ventilen er på ein Omnifuel, burde det ikkje da vere mogleg å bruke ein Omnifuel ventil i X2 brennaren? Da får eg jo også fordelen av å ha to ventiler på brennaren min, som berre er bra.
   So det eg lurar på er:
   Kvar kan eg finne ein ny mutter til X2 spindelen?
   Kva er dimensjonane på X2 spindel-mutteren, so eg kan evt laga ein ny ein sjølv?
   om det er mogleg å bruke ein Omnifuel ventil i X2, kva for ein Omnifuel burde ventilen vere frå?
  • Av fightingfalcon
   Hei! jeg har en MSR whisperlite jeg ikke har brukt med bensin på ei god stund.
   Hvordan bør man lagre brenselflaskene? Har dere noen gode tips rutiner slik at utstyret holder seg vedlike?
   Gassbrennere er jo greie nok, gassen stikker jo ut når man kobler fra. Men bensin kan bli liggende i slangen og i pumpa?
   Bør man eventuelt demontere pumpa fra flaska og kun ha vanlig topp på bensinflaskene? renser dere slangen osv før sommersesongen når man stort sett bruker gass?
   Setter stor pris på tips  
  • Av Knut S
   Blir ny brenner til vinterturene i år. Og har lest meg frem til to alternativer, Optimus Polaris Optifuel eller Primus Omnifuel II. Fordelen med den siste er prisen i dag, men har lest at en del har problemer med brenneren, er dette reelt enda på de siste utgavene? Fordeler og ulemper med disse to alternativene?
   https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/turkjokken/brennere-ovn-og-grill/turbrennere/multifuelbrennere/optimus-polaris-optifuel.html
   https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/turkjokken/brennere-ovn-og-grill/turbrennere/multifuelbrennere/primus-omnifuel-ii-with-fuel-bottle.html
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.