Gå til innhold
  • Bli medlem

premiumcowboy

Aktiv medlem
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om premiumcowboy

Nylige profilbesøk

1 017 profilvisninger
  1. Kom til å tenke på noe da jeg leste dette: "Eneste minuset jeg har på den typen batteri er en china lykt som bare slutter å virke når de er tomme. (helt uten forvarsel)" Noen selgere advarer at man aldri må lade 18650 batterier helt ut, da di ikke vil komme til å ta lading igjen, og dermed forbli helt tomme. Andre selgere reklamerer med "avansert teknologi" i batteriet som skal sikre lang leve tid, og forhindre skader. Jeg har en kompis med 18650 batteri lykter, som sier hans brått blir helt mørk når det blir fritt tomt for strøm, og en annen kompis som har annen erfaring på sine lykter. Han sier man ser tydelig at lyset i lykten blir svakere når batteriet begynner å bli tomt. Kan årsaken til at en lykt "plutselig" blir mørk ved lite strøm rett og slett skyldes at batteriet har en intern funksjon som forhindrer deg i å ødelegge det ved å bruke opp alt strømmen? Altså at det, til tross for at det plutselig blir veldig mørkt, egentlig er en feature man vil foretrekke i slike batterier?
  2. Vi har kjøpt paris pulk, og foreløpig funker dette som verden beste akebrett, men jeg tenker endel på drag løsning (Som betyr at jeg tenker jævlig mye på det). Jeg vil ha noe som i størst mulig grad kan repareres i felten, men som samtidig er svært holdbart. Konstruksjonen bør ha en slags deformasjons sone som gir etter ved eventuell overbelastning, slik at ikke selve pulken, eller den som drar pulken, knekker eller brister. (Dersom ett eventuelt sammenstøt med for eksempel ett tre er kraftig nok til å ødelegge plasten i selve pulken, vil jeg at stengene heller brekker først. Da disse kan byttes, eller spjelkes for turen videre) I tillegg ønsker jeg muligheten til å demontere/pakke draget bort på en slik måte at det ikke er nevneverdig i veien. Eksempelvis dersom man i flatt terreng ønsker å bruke kun tau drag, men senere samme tur vil ha støtten i stivt drag. Jeg prioriterer ikke vekt like mye som funksjonalitet eller holdbarhet, men dette er også på lista. Etter å ha studert litt forskjellige drag løsninger har jeg ett ønske om å bygge en noe løselig basert på skipulk.com sitt favoritt system (glassfiber stengene), men mer ala sammenleggbar teltstang-prinsipp (Eventuelt nærmere akapulka drag, kanskje). Jeg synes fjellpulken draget blir noe stort, uhåndterlig, og såvidt jeg kan forstå vanskelig å reparere dersom en stang først brekker. Akapulka virker fornuftig, med 1800 kroner føles vel kostbart for det det er. Jeg vurderer innkjøp av endel verktøy for å kunne lage dette slik jeg anser som best nå, og i den forbindelse lurer jeg på om noen ville vært interessert i å kjøpe ett slik drag, og eventuelt hvilken pris som ville anses som akseptabel. Jeg kan eventuelt ikke garantere annet enn at jeg har testet produktet selv, og har forsøkt å lage ett fungerende, holdbart system som kan repareres/nød-repareres. Jeg vil ikke selge noe før jeg eventuelt har lyktes i å lage dette, men jeg ønsker heller ikke overdreven positiv støtte i forkant, dersom ingen faktisk ønsker/kan kjøpe systemet senere. Men er ute etter en ærlig vurdering fra folk som kjøper/bruker utstyr i dag.
  3. Hm. Når du sier det, jeg tror det stod 35 på begge mine dyser. Men i instruksjonen står det jo faktisk at man skal bytte dyse ved bruk av "diesel" så man skulle jo tro det er den man skal bytte til..
  4. F2'n kommer jo med en ekstra dyse, men den er sikkert borret for parafin. Har du sett om det står noe tall på den? Tror forresten de fleste bruker samme dyse mellom gass og bensin.
  5. Ringt inbao? Dem "garanterte" at dem sku fikse deler til min fire maple hvis jeg skulle trenge..
  6. Hvilken Fire Maple har du? Når det gjelder lavere effekt er jeg foreløpig ikke så kresen at jeg trenger simmerfunksjon, og i utgangspunktet tror jeg at jeg fortrekker en justering i stedet for to. Det er jo liksom mindre som kan gå galt da. Har allerede lest i di trådene, men hadde håpet å finne ut spesifikt hvilken brenner netthandelen selger. Har surfet litt mer siden tidligere og syns egentlig den ligner på flere brennere som er tilgjengelig via f.eks ebay, men samtidig finner jeg den ikke helt lik noen av dem. Det jeg derimot konkluderer med er at Fire Maple FMS-F2 virker til å være ett ganske bra produkt. Bein og Kjelestøtte ser ut til å være laget for å stikke seg ut litt (både bokstavelig og billedlig), tror det er en slags design greie, men siden jeg har montert min i Trangiaen, så ligger disse delene på hylla i boden uten å plage meg. Pumpen med tilkoblinger er vel stortsett i metall, og virker til å være av stødig kvalitet. Jeg ser f3 og nyere utgivelser fra Fire Maple har mer plast i konstruksjonen. Det får meg til å undre på hvor god FMS-F1 var/er..
  7. Noen som vet hva dette er: https://www.netthandelen.no/fixedprice/3053330 ? Har selv en Fire Maple, tror den heter FMS-F2, iallefall ett impuls kjøp fra Inbao. Den ble nylig montert i ett trangia jeg hadde til overs, og det oppsettet fungerer greit for en familie på 4. Men jeg tenker litt på en brenner med røret på tvers av flammen for å "sikre" at bensin/parafin oppnår gass form også på lav effekt. Her kommer nemlig min brenner til kort, når jeg skrur varmen ned til ett komfortabelt nivå begynner den å tulle etter kort tid, så den er litt "teit" til telt varming og småkoking. Ellers fungerer den greit i forhold til pris, og jeg klager egentlig ikke, men ja, ønsker egentlig noe som kan gå på lavere effekt, og var egentlig innstilt på å gjøre ett krise kjøp av f.eks en kovea booster+1, men den jævla Fire Maple'n fortsetter jo å fungere. En annen ting med min nåværende brenner er at røret mellom slange og brenner stikker såpass langt ut at det er utsatt for å bli skadd. Putter brenneren i trangia kjelen for å forhindre dette, men må "bøye" slangen i koblingen, og regner egentlig med at det kommer til å ødelegge sammenføyningen på sikt. Personlig liker jeg ikke gass, men er jo greit å ha den muligheten også. Det jeg føler som tryggest er parafin-produkter, men bruker vel for det meste alkylat bensin grunnet forvarmingen.
  8. Må bare "korrigere" litt her, med unntak av Svalbard så ER Hinnøya og Senja Norges største øyer..
  9. professional skal vel egentlig være litt "varmere" enn ranger, hvordan opplever du di på "sommeren" ? Blir di varme å gå i? Kan jo vurdere å gå opp i størrelse som du har gjort med forrest, men trenger dem egentlig ikke til kaldeste vinteren, men hadde jo vært fint om dem holdt greit med f.eks fotposer utpå. Det viktigste for meg er som sagt den lengste sesongen som går fra ca mars til november med noen ukers avbrekk midt sommers..
  10. The Lone Wolf, æ syns ikke ranger virke så dyr, den koste vel ca 2700 hos xxl, og sist æ sjekka ligg vel m77 ganske nært 1000 lappen.. Det e jo en grei støvel sånnsett, men æ syns ikke den tåle tung sekk, og/eller grovt terreng. I tillegg slit æ med anklan. Så vidt æ veit får bytta det meste på rangeren etterhvert som det blir slitt, og det syns æ e verdt å betale litt ekstra før.
  11. Trur Ståle ga mæ det svaret æ va ute etter. Når det gjeld året i Nordland/Troms/Finnmark så tenke æ at æ treng tynne, lette jogge sko til sommeren, gode ski sko til skikkelig vinter og en kraftig fjellstøvel som tåle vått, hardt og det midt i mellom for di andre, ka man ska si, 51 uken av året. Har prøvd Ranger, syns den virka grei på foten, når æ nu va smart nok til å ta en skikkelig sokk på isteden for pen strømpa, men må eventuelt bestille å tusle litt rundt i stua før æ e heilt sikker. Regne med skaftet blir litt "mykere" etterhvert.
  12. Har ikke noe tidligere erfaringer med dyrere sko, men har lyst på en høy lær sko, uten membran. Tanken e at den skal kunne brukes mesteparten av året i nord norge, og kunne tørkes greit i telt NÅR æ går over skaftet. Men vil selvsagt at den skal være tilnærmet lik vanntett frem til da. Så vidt æ finn ut fra Internett blir lundhags støvlene vanntett (har ikke sett noen skrive det om Ranger, men dem har samme materiale som prof. Og syncro) når man har behandlet læret noen omganger og brukt dem litt. I tillegg vare dem lenge. Æ e også villig til å bruke di ekstra kronene på professional eller syncro, men finn liksom ikke noen anna grunn enn skrekken før oppleve at Ranger blir å føles som "budsjett valg". Så med andre ord: Kjør debatt!
  13. Innertelt? Ja, det har du helt rett i. Jeg har blandet litt med en annen billig lavvo ser jeg. Her er en test gjort av den korrekte forgjengeren: http://www.klikk.no/helse/trening/tester/article667282.ece Ellers ser jeg skittfiske har satt ned prisen på High Peak Trapper med innertelt og bunnduk.
  14. Vet ikke så mye om kvaliteten på disse, vil tro den er helt grei, ettersom forgjengeren fremdeles selger greit. Di færreste lavvoer er anbefalt på snaufjellet, men det er uansett ikke der "styrken" til lavvoen ligger. Det du bør tenke på her er at, så vidt jeg vet, får du ikke kjøpt innetelt til denne senere dersom du ønsker det. Jeg mener Helsport har endel billig varianter der innerteltet fra en det dyrere utgangspunktet vil passe. Jeg har ikke mye lettvekts lavvo erfaring selv, men har lest mye. Og jeg har gitt opp billig lavvo ideen, jeg skal heller vente meg lei, og impuls kjøpe en skikkelig lavvo på kredit!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.