Gå til innhold
Magnus H

Rutetips til 3 dagerstur i femundsmarka :)

Anbefalte innlegg

Vi er to som tenkte oss til femundsmarka denne uken, med fjellski og telt i ca. 3 dager.

Noen som har anbefalinger om plasser man bør få med seg?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Å starte på Jonasvollen, følge sporet over til Storvika og opp mot Røvol er et godt utgangspunkt. Kan gå for eksempel gå videre innover mot Grøtådalen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Avhengig av hvor dere har start/mål, så kan 3 dager være litt knapt til å oppleve de indre deler av Femundsmarka. Målet er vel kanskje ikke å slite seg helt ut heller, så dagsmarsjene vil gjerne begrense seg til 15-20 km. Det er ganske kupert terreng i Femundsmarka med mye morenerygger og blokkmark, og ganske sparsomt med spor å følge.

I tillegg til Grøtådalen som er nevnt er området rundt Nedre/øvre Roasten populært. Videre oppover Røavassdraget er det også et nydelig område med mange større og mindre håer og tjønn. Ellers vil dere også kunne finne mange perler i områdene opp mot og rundt Styggsjøan og Revsjøen. Det er i det hele tatt så mange fine områder at det kan være vanskelig å begrense anbefalingene.

Nord om Røa er det en rekke buer som er åpne for overnatting. Disse eies av Statskog er normalt forsynt med ved og er til fri benyttelse. Dette kan kanskje være verdt å huske på under planleggingen og kan gjøre at en ikke trenger å ta med seg fullt så store mengder drivstoff til primus.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

det ble litt surr med den ruta. en måtte også inn til røros en dag, så vi endte opp med å gå fra nordre delen av femunden og et stykke inn i femundsmarka, og så flensmarka etterpå..det ble uansett en flott tur, men planlegger nok ruta bedre neste gang:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.