Gå til innhold
S-N

Jakt Hund

Det er 2765 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

hei har en 1 og halvt år gammel dachs! ønsker og bruke den på rådyr, har dere noe spesielle tips eller trenings former for hunde trening? ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

1. Skaff deg et jaktterreng hvor det er bra med dyr.

2. Finn et spor i snøen.

3. Slipp bikkja di på sporet, og håp at den løper av gårde mens den bjeffer.

4. Få skutt et rådyr så fort som mulig, slik at bikkja får lukte og rive litt i det, så våkner sikkert jaktinstinktet.

Gjenta punkt 1-3 til bikkja våkner, eller til du er lei. Husk at han vil komme tilbake på baksporet sitt dersom han ikke finner noe. Dersom han finner noe, er det greit å ha en Astro på han, for han kan bli bort leeeenge :wink:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er veldig fint å trene hunden nå som det er snø, eklere for hunden og ikke feile.

Jeg fikk en gammel jeger til å hjelpe meg når jeg for første gang skulle trene opp min hund til jakt.

Veldig greit å å ha en som kan si om det du gjør er riktig eller feil.

Er også sikkert mulig å få hjelp hos din lokale jeger klubb.

Men om du bor nær fredrikstad har jeg en ekstrem god hunde trener som kan hjelpe, han er fantastisk med å trene opp og løse problemer du har med hunden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

takk for alle tipsene :shock: men bikkja er veldig iverig og følger sporene, men bjeffer ikke:( hva er normalt? han har ikke sett eller hvert helt nært et rådyr. er der noen metoder for at den skal begynne og bjeffe?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Å få til en god rådyrhund handler om tålmodighet, så ikke stress med å lete opp ferske spor for hunden. Det er mye viktigere med et godt søk.

Kok deg en termos med kaffe og ta med deg en bok og et godt sitteunderlag.

Sett det ned et sted i skogen og slipp hunden. Så tar du frem boka og koser deg med litt kaffe. Ikke fortvil om hunden ikke begynner å søke med en gang, det er det langt fra alle som gjør. Hvis du bare er tålmodig blir den tilslutt lei av å springe rundt deg, og utvider søket sitt. Plutselig treffer den på fersk fot, og da vil du få den første losen(som sannsynligvis også er ganske kort). Det som er viktig i hele denne prosessen er at du ikke flytter deg. Dette gjelder uansett om hunden har los eller ikke. Hunden kommer tilbake på bakspor(den følger sporet sitt tilbake til deg) og da er det viktig at du er der. Dette fordi den skal være sikker på å finne deg igjen hver gang, noe som er viktig med en unghund.

Mange foretrekker også å jage inn hunden på hare for å få den spornøye.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
hei har en 1 og halvt år gammel dachs! ønsker og bruke den på rådyr, har dere noe spesielle tips eller trenings former for hunde trening? :D

Hvorfor har du ikke begynt å trene/jakte med bikkja før?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

hei! takk for fint svar.

har vært ute i skogen før også, men har ikke blitt så mye...

har bedre ressjuser enn jeg hadde for et år/halvt år siden

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 2765 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen
  • Av Kikut
   Hadde en mindre trivelig opplevelse på reinsjakta sist høst.
   Hadde en godt innskutt rifle. Som vanlig hadde jeg pusset og oljet løpet før jakta - nytt i år var at jeg også hadde gått løs med bronsebørsta inne i løpet og at jeg brukte såpass med pussepapir at det ble "trangt" å dra det gjennom løpet.
   Første skuddet på jakta ble mot en stillestående bukk med breisida til på ca 70 meter. Noe nedoverhelning mot dyret. Bom. Ingen skuddreaksjon på dyret og jeg fulgte flokken lenge. Flokken gikk etter hvert inn i naboterrenget og jegere der rapporterte at de ikke så noe skadeskutt dyr. På skuddstedet var det ikke tegn til treff, intet blod eller pels. Ettersøk samme dag og påfølgende dag uten tegn til noe dyrefall. 
   Altså med overveiende sannsynlighet en klar bom. Årsaker? :
   - Jeg var sliten etter å ha løpt etter flokken et par kilometer, men jeg følte jeg lå godt i anlegg og så dyret fint i siktet. 
   - Dårlig avtrekk i kombinasjon med svak helling nedover mot dyret? Rifla er innskutt med treffpunkt noen centimeter over siktepunkt på 100 meter. 
   - Så til det overskriften beskriver: En i jaktlaget forteller at han ofte når han skyter på bane, opplever at første skudd etter pussing av løpet, er skjevt. Jeg skøyt mot blink dagen etter nevnte jaktsituasjon og hadde fin samling. Kan det være at man bør være forsiktig med "blodpuss" av rifla før man fyker til fjells, evt. da passer på å skyte av et skudd i myra før man jakter?
    
   Takknemlig for alle tanker og kunnskap noen måtte ha rundt dette. God påske!
  • Av Jonas H
   Rypejakt på Senja i kjempefint terreng og godt vær. Vi startet 3 stykk opp fra svartholla på Nord-Senja og inn til Svarthollavannet, her fikk vi Båttransport inn over svarthollavannet som dere kan se på bildet. Her slo vi leir utpå kvelden og fyrte bål, litt grilling og avslapping før vi gjør oss klar til første jakt dag. 
    
    

   Bilde av Eirik og Eivind med en av dagens fangst. Under istinden. Mye fjellrype og se i dette området

   Etter en lang dag i fjellet kommer vi til leiren og lager oss middag, godt og få tørre klær. Idag lagde vi Elgskav med sopp, løk, bacon og potetmos med hjemmerørt tyttebær.

   Jeg og Eivind har lunsj på Pålfjellet, her gikk vi på 4 fugler, Eirik fikk en fin lirype her. Vi gikk videre til lasset som er nede i høyre bilde, her så vi en fugl på hele turen. eivind Fikk sen en fil fjellrype. Senjas høyeste fjell Breitind vises også bakerst i bildet. 
    

   Nå er vi tilbake fra en lang dag i fjellet (ca 1.5 mil) det er pølsesuppe på menyen. Pølser, kålrot, gulrot, potet, sjalotlauk som dem sier, purreløk, smaker veldig godt med litt salt og pepper, vi bruker også buljong terning for litt mere smak utsikt fra leiren litt bedre middag for oss som ikke er så glad i realturmat! 
    

   Fine kvelder med stjernehimmel og nordlys! på disse turene skulle man ønsket og ha godt kamera med seg! her lå vi ute og hadde bål og koblet hverdagen helt ut. 
    
   så er det siste jakt dag, når har vi vert her i 4 dager, og idag er det mye vind ute i fjellet. Vi satser på og jakte i fjellsidene og holde oss unna toppene, vi hadde nokk oppi 20 sm noen plasser, fallvind fra fjellet er virkelig sterk. Jeg har 2 dager med mye bom, og idag er det min tur, det startet dårlig, men turen gikk tilbake til det store mikkefjellet i håp om og få fylt kvoten. Vi jakter lenge og Eirik får mye fugl, jeg fortvilet bare bommer! Men så, løsner det, jeg får kvoten min på ca 30 minutter, og dette var virkelig godt! endelig tilbake i rett modus. Vi har 10 fugler, noen fra dagen før som eivind ikke fikk med seg hjem. En dag men maks utteling kan man vel si! Mikkefjellet hadde mye fugl og by på, både li og fjellryper. Det blir nokk ikke siste turen hit. vi hadde og mange sjangser med 17hmr, dette hadde vi med oss på turen, men dette var også eneste dagen de ble liggende i leiren xp så typisk! flotte fugler!   
    
   Siste kvelden blir tilbringet i teltet, det er mye ving så gryteretten blir lager i teltåpningen. Det virker som om at kvelden blir lang! men tvert imot så var det godt og like varm og mett, mens vinder suser ute, vi har jo litt attåt tel middagen som varmet godt i kaffen, jeg kom på en ide tidligere på dagen, jeg hadde jo ikke yatzi med, men jeg lastet det ned på telefonen mens jeg hadde dekning, så det ble en kveld med yatzi, radio og noen godt i koppen! (Helsport reinsfjell superligt 3) kjekt med2  åpninger i teltet, da kan man lage mat der det ikke er vind

   God varm middag nytes etter lang dag med god fangst

   Fint om morningen før hjemreise dag 5 Vi fulgte utløpet til demningen påtur hjem , gikk rørgata ned til bukkemoen og ble der hentet og kjørt til bilen ca 9 km og gå. sekken veide 28 kg når jeg var hjemme
    
    
   Takk for oss Senja
     
    

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.