Gå til innhold
Espen K

Hardangervidda nord-sør

Anbefalte innlegg

Heisann!

Kommer til å tasse over vidda i slutten av august måned, fra Finse til Haukeliseter. Fisketips? Alt fra vann/vassdrag til tidspunkt på dagen og agn. Og hvor kjøper jeg kort?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei. Fiskekort på Hardangervidda er et kapittel for seg. Du vil kanskje trenge 4-5 forskjellige fiskekort på denne turen. I tillegg er mange vann private. Se på dette(http://www.numedal.net/fjellstyre/Uploads/Images/steder_bygninger/fiskekart.jpg) kartet fra Øvre Numedal fjellstyre. Rv7 vil du trenge kort over Eidfjord, Ullensvang og Haukeli. Hvis du vil ha noen avstikkere, så vil du trenge for flere områder også.

Dette systemet er uholdbart. Jeg pleier å kjøpe for tiden jeg skal være der i ett område, og så fisker jeg hvor jeg vil. Også i private vann. Du får kjøpt kort på turisthytter og utsalgssteder i området, og på inatur.no

Jeg vil anbefale en slukstang du kaster langt med, og sildesluker(lange tynne). Noen skjesluker(spesial) i blankt og kobber er også bra. Mark er bra for å sikre middagen i elvekulper og bekker, men er som regel ikke nødvendig. Det er varierende når på dagen, og i hvilket vær det er best å fiske i. Det er stort sett fisk overalt. Hardangervidda er så stor at jeg tror det er veldig få som har oversikten over alle godvann i øst, vest, sør og nord på vidda. Ha snøret i vannet, så får du nok fisk.

God tur.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Jeg jobber for tiden somr resepsjonist på Haukeliseter Fjellstue.

Det er faktisk sånn at Hardangervidda er delt opp i mange områder, men de stats eide Fjellstyrene på Hardangervidda, har godt i sammen, og laget et felles fiskekort. (du kan også kjøpe fiske kort seperat for hvert område, med en varierende pris.)

Men skal du derimot helt ned til haukeliseter, så paserer du gjerne Haukelijeger og fisk sitt område, og gjerne vågslid, som ligger utenfor hardangervidda. da må du ha seperate kort for disse.

Prisen på fiskekort for alle statsalmenningene samlet er: 300 for ei uke, og 500kr for en sesong.

Statsallmeningene som ingår her er: Ulvik, Eidfjord, Ullensvang, og Røldal statsalmenning.

Kort for du ivertfall kjøpt her på Haukeliseter Fjellstue.

Skulle det vere andre spørsmål ang fiskekort/fiske generelt.

Send oss en mail på Info@haukeliseter.no

eller ring på tlf 35062777

Fjellhilsen

Erik Giskeødegaard

www.haukeliseter.no

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.