Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

  • 5 måneder senere...
Skrevet
Eg har ei oppskrift på havrebomber som du kan få. Overraskande gode, og med masse energi. Overlevde på desse på tur i Dividalen då det var så kaldt at eg ikkje prioriterte å få tak i mat som kravde at eg tok av meg vottane...

Her er den (stole frå Fjell og Vidde):

500g havregryn

500g smør

500g sukker

2 nevar tørka aprikos (fiken er sikkert også ok)

2 nevar rosinar

1/2 plate kokesjokolade

2 never mandlar

Hakk aprikosar, sjokolade og mandlar og bland med rosinar, sukker og havregryn. Smelt smøret, tilsett alt det tørre og bland godt. Hell blandinga over i ei langpanne - deigen skal vere 2-3 cm. Steik heile greia i omnen på 170 grader i 15-20 minutt. Du ser når det er klart. Ta ut, la kjøle seg og skjær i høvelege bitar.

Blusser opp en gammel tråd igjen jeg.

Jeg prøvde meg på denne oppskriften i dag, så veldig godt ut, smakte veldig godt, men ble ikke helt fast i fisken, håpet å få ut en del solide "power-bars", men de smuldret bare opp? Noen som har tips til dosering av egg og mel? Eller en annen måte, å få til å holde seg?

Håper på svar :)

Christoffer

  • 3 uker senere...
Skrevet

Siden det ikke stiller noen krav om smaken; Pemmikan, alle energibarers mor. Tørket og malt kjøtt og nyretalg. Jeg bruker å tilsette en god del tranebær. For smakens skyld.....

Men helt ærlig, liker du smaken av tørket kjøtt er ikke pemmikan noe mer eller mindre enn det. Bare pass på at det ikke oksyderer, da blir det ikke godt.

Det flotte er at alle kaloriene kommer fra fett, ikke noe raske karbo boost her nei!

100g=600+ kcal.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.