Jump to content

totoni

Aktiv medlem
 • Posts

  191
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by totoni

 1. Lett og lite plasskrevende, selvstående kuppeltelt.MH Skyledge 2.1 er ett 2 manntelt på rundt 1.8kg. Innerteltet består hovedsakelig av myggnetting/mesh og kan benyttes alene dersom temperaturen tillater det. Ytterteltet er 'standard' duk som kan strammes og barduneres stramt så teltet står bra i vind. Det er forbausende godt med lommer i innerteltet, på sidene og i tak. To innganger er praktisk, en for sekk og stor nok plass til å kunne kokkelere i. God sittehøyde inni teltet og de bratte sidene gir en god romfølelse. Ulempen er at ytterteltet ikke går helt ned. Derfor blir det litt vel luftig på kalde og vindfulle dager. Click here to view the article
 2. Komplett lettvekts kokesystemJetboil Sol Ti er lettvektsversjonen til Jetboil. Komplett, uten gass veier den 336g. I og med den lave vekten er Sol Ti ett seriøst alternativ til lette spritbrennere. Utregninger viser at ved turer på over 5 døgn, vinner Sol Ti 'lettvektskonkurransen' Ti betyr at kjelen er lag i titan. Fordelen er vekt, ulempen er varmefordeling. Titan er, forenklet sagt, dårligere til å spre varmen enn f.eks. aluminium. Dermed får man såkalte hotspots, kjelen blir ekstremt varm i sveisen ved ribbene, og uegnet til annet enn å koke opp vann. Selv med konstant røring og svak varme hjalp ikke og jeg har fått fastbrente merker i kjelen. Foreløpige tester viser at jeg bruker 4 gram gass for å koke opp 500ml vann. Dette på under to minutter. Sol Ti kommer med tenner, målebeger/kopp, stativ, lokk og holder til stekepanne. Click here to view the article
 3. Dunjakke som pauseplagg eller mellomplagg.Denne jakka har jeg brukt en del ganger i år. Det er helt herlig å ta den på seg når man tar en pause eller om det begynner å bli kjølig på kvelden. Jakka 'fluffer' seg opp og isolerer godt takket være god dunkvalitet (900). Den veier fattige 187 gram på min kjøkkenvekt (m pakkpose) og tar plass som en 1/2l (øl)boks. Elastiske mansjetter og bra armlengde. Ganske høy og behagelig krage. I tillegg ser den ganske så bra ut! Snittet er kroppsnært og man kan godt bruke den som ei byjakke på høst/vinter. Ulempen er som med alt annet av dun at den klapper sammen hvis den blir våt. Ytterstoffet er litt motstandsdyktig mot fuktighet, har brukt den i kortere perioder i yr og det har gått bra. Click here to view the article
 4. Jeg har en Ridgeback med ridge, den også fungerer bra til kløv. Selv med 'bust' De er utholdene bikkjer de derre ridgebackene.
 5. Hva mener dere? [Hidden Content] Jeg syns det er respektløst å tilkalle redningsmannskap for sånne grunner. Respektløst ovenfor mannskapet som gjør en fantastisk jobb og også ovenfor de som virkelig trenger hjelp. Selv har jeg opplevd å bli utsatt for denne type 'adferd'. Ett ektepar brøt seg inn på hytta mi, ringte politi og fortalte de var gått seg vill og var skadet. Helikopter ble satt ut i søk, samt hunder og politi. Da politiet tilfeldigvis sjekket hytta og så hvordan tingenes tilstand var, ble de bedt om å gå hjem igjen på egen hånd. Det hører med at dette var i Østfold......
 6. Bare at det finnes en knallgod kartløsning over området. [Hidden Content]
 7. Eller så gjør du som meg, ha med en liten notisbok med på tur i noen år, noter hva som funker, hva som er unødvendig og hva man har glemt og evt hva man savner. Så blir det ei sabla fin pakkliste etterhvert
 8. totoni

  Bæreren min

  From the album: Div geotagget bilder

  Hunden tar sin del av oppakningen. Ett bilde i serien "Geotaggede bilder for vise ny funksjonalitet"
 9. totoni

  Div geotagget bilder

  Jeg har lastet opp en noen bilder fra div. turer jeg har vært på. Bildene i seg selv er kanskje ikke så interessante, så det er mest for å vise fram funksjonaliteten i galleriet. Klikk på ett av bildene så ser du på kartet hvor bildet er tatt hen.
 10. totoni

  Klaretjern

  From the album: Div geotagget bilder

  I Klaretjern er vannet.... klart. Veldig klart. Ett bilde i serien "Geotaggede bilder for vise ny funksjonalitet"
 11. From the album: Div geotagget bilder

  Ett bilde i serien "Geotaggede bilder for vise ny funksjonalitet"
 12. From the album: Div geotagget bilder

  Ett bilde i serien "Geotaggede bilder for vise ny funksjonalitet"
 13. totoni

  Påkledd

  From the album: Div geotagget bilder

  Hunden er en Rhodesian Ridgeback. Den er ikke akkurat utrustet for norske vinterforhold og må ha hjelp il å holde varmen. Ett bilde i serien "Geotaggede bilder for vise ny funksjonalitet"
 14. totoni

  På tynn is

  From the album: Div geotagget bilder

  Overskriften forteller det meste. Ett bilde i serien "Geotaggede bilder for vise ny funksjonalitet"
 15. totoni

  Blodbjørk?

  From the album: Div geotagget bilder

  Denne makabre bjørka kom jeg over en gang. Ser ut som den blør blod! Noen som vet hva dette er? Ett bilde i serien "Geotaggede bilder for vise ny funksjonalitet"
 16. totoni

  Trist syn

  From the album: Div geotagget bilder

  Kom over denne 'leiren'. Teltet bar preg av å ha stått ute en god stund. De som har ligget her har nok hatt vondt i hodet dagen derpå og ikke tatt bryet med å rydde etter seg. Glassskår og tomme ølbokser strødd over hele området. De kunne like godt holdt seg hjemme. Ett bilde i serien "Geotaggede bilder for vise ny funksjonalitet"
 17. totoni

  STOP THE PRESS!!

  From the album: Div geotagget bilder

  Det er vel galskap å legge ut ett sånt geotagget bilde!!! Ett bilde i serien "Geotaggede bilder for vise ny funksjonalitet"
 18. totoni

  En fin liten en

  From the album: Div geotagget bilder

  Det er ikke så ofte jeg ser denne lille krabaten mer. Syns det var flere av de før. Ett bilde i serien "Geotaggede bilder for vise ny funksjonalitet"
 19. From the album: Div geotagget bilder

  Fra en båttur vi hadde rundt Lindesnes. Ett bilde i serien "Geotaggede bilder for vise ny funksjonalitet"
 20. totoni

  Utsikt fra teltet

  From the album: Div geotagget bilder

  Fant meg en liten kolle hvor jeg teltet. Bra utsikt å våkne til. Ett bilde i serien "Geotaggede bilder for vise ny funksjonalitet"
 21. From the album: Div geotagget bilder

  Her kan man gå langs kysten ett godt stykke. Muligheter for telte/camping. Ett bilde i serien "Geotaggede bilder for vise ny funksjonalitet"
 22. 10 dagers tur=Sovepose, telt, liggeunderlag, dunjakke, windbreaker, primus, kjøkkenutstyr (skje, alufolie) , hygiene (såpe, tannbørste, tannkrem, 'sovebriller'), ekstra klær (sokker, truse, trøyer), kniv, fiskeutstyr, 1.hjelp, fjellduk, drikkeflaske, myggnett, kikkert, gps, kart, kompass, notatbok. =8,2 kg + mat =12,9 kg Selv veier jeg rundt 80.
 23. Nå har vel du gjort at området blir valfartet! Takk for herlig og proff turrapport!
 24. Ikke ta det ille opp, men jeg tenker vel som så at da er ikke dette riktig plagg for deg. Jeg har også en sånn type dunjakke, for meg har den foreløpig fungert, fordi jeg ikke blir så svett (går sakte ) Men noen ganger, eller titt og ofte tror jeg det er viktig å stoppe opp litt å si til seg selv; fungerer denne tingen/plagget til meg?? Gudene skal vite hvor mye utstyr jeg har kastet fordi det ikke er som forventet. Sist nå er det ett dyrt telt, Mountain Hardware, forbanna drittelt som ikke er laget for norske forhold. Og det er viktig å påpeke slike ting til produsenten syns jeg. Bare da kan produktene bli bedre.
 25. Bra service fra www.lettpakka.no
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy