Jump to content

billig dunpose


Halvard

Recommended Posts

Annonse
Guest Anonymous

Hei

Jeg har en Helsport Himalaya. Var også i utgangspunktet ganske skeptisk på grunn av at den var så billig, men i ettertid har jeg vært godt fornøyd.

Den ligger helt klart ikke i toppsjiktet -altså ikke noen pose for Everest/Denali eller nordpolen, men er heller ikke noe utpreget "billig-pose".

Detaljene er ok og posen min virker relativt slitesterk. Posen er brukt i -30 på over 6500 moh i tillegg til adskillige norske vinterturer.

Jeg vil påstå du får mye sovepose for pengene og anbefaler Helsport Himalaya medmindre du har spesielt høy krav til posen.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar, ligger mellom den og tyin vinter eller arctic. Rent bruksmessig er jo disse mer anvendelige med tanke på glør og hardt bruk. Men vekt, komfort og pris spiller også inn. Bruker du noe form for grevling trekk eller lignende?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Bruker grevling-trekk stort sett når jeg er på tur i Norge. Med tanke på glør etc kan dunpose være litt upraktisk, men med trekk fungerer det greit. En annen faktor er kondens/vann som kan virke ganske uheldig på en dunpose.

For meg var vekt ganske avgjørende for at jeg valgte Himalaya. Når det gjelder komfort er den absolutt ikke dårlig, men varm og god.

Så skal du bruke den mye i norsk vinter så bør du ha ett godt grevling-trekk som "puster" mest mulig.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har i "alle" år brukt Helsport Himalaya til vinterturer og har aldri frosset i den. Den veier 1700 gram som er ganske mye for en dunpose med fransk åpning. Forutsetningen når du har dunpose, er at du har et skikkelig underlag ettersom dun ligges flatt på undersiden og dermed mister isolasjonen (den popper opp igjen når du snur deg). For meg har Thermarest vært mer enn tilstrekkelig (nå er jeg ganske lett, 60 - 65 kg). Jeg har sett at andre her på forumet har andre erfaringer.

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd Tyin Winter under diverse forhold og egentlig ikke helt fornøyd. Den er litt tung og egentlig ikke så varm som extremtemp på -30 (komfort -20) skulle tilsi.

Dersom jeg skulle kjøpt pose igjen ville jeg gått for en dunpose istedet selv om det er litt dyrere. Synes dunposer i større grad holder det de lover temparaturmessig også.

Bjørn

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy