Gå til innhold
  • Bli medlem

Norske telt - Høy pris, Høy vekt. På tide å ta inspirasjon fra det amerikanske markedet?


Simen95

Anbefalte innlegg

On 5/5/2023 at 8:28 AM, Terka said:

Slike diskusjoner som dette gjøres ofte ut fra eget "ståsted", dvs hva man har erfaring med, hvilket behov man har, hvilke type turer man gjør osv. Det påvirker fort preferanser, som da ikke kommer frem i kommentarene.

Bildet nedenfor som illustrasjon. Det viser 3 av teltene mine, som alle fint benyttes på vinter for å dekke opp ulike behov/ulike turer.  (Bilder lånt fra nett/produsent og mine).  De gir ulik grad av komfort, og har ulike fordeler, valg avhenger av hva som prioriteres. Letteste og tyngste er 4 persons telt i hht. spec. 

image.thumb.png.22d680588422c4c1aeee106d626747f5.png

Jeg har et lignende telt som det tyngste til høyre (en størrelse mindre). Fornøyd bortsett fra at det er tungt 

Har veldig lyst på et slikt MSR pyramide telt. Hvordan ville det fungert på vidda vinterstid istedenfor Helsport extreme teltet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Wegerle skrev (På 4.8.2023 den 22.34):

Jeg har et lignende telt som det tyngste til høyre (en størrelse mindre). Fornøyd bortsett fra at det er tungt 

Har veldig lyst på et slikt MSR pyramide telt. Hvordan ville det fungert på vidda vinterstid istedenfor Helsport extreme teltet?

Hei, MSR pyramide teltet er vell det oransje / khaki 4 person teltet? Pyramide telt er veldig bra i sterk vind, men de har også mange ulemper. Det teltet du vil ha trenger du en custom stav, eller knyte sammen to staver for å få det høyt nok.
Det er ganske stort footprint vs hva du faktisk får plass til. Du MÅ grave det under snøen, eller lage vegger for å ikke få trekk under teltet. 
I disse tilfellene disse teltene er brukt, er oftest bare som ly for å ha mat telt eller lignende i større ekspedisjoner.
Ville IKKE anbefalt, gå å rundt med dette teltet, sette det opp i høy vind, grave snø, og knyte sammen staver for å få det opp..
Jeg har et pyramide telt for 2 pers, jeg syns det er trangt og irriterende å sette opp. Sette staker, få alle sidene til å gå riktig så det står korrekt, ikke treffe staven i midten osv.
En annen ting for disse er kondensasjon, og den MSR er ett duks, så det vil kunne bli kondensasjon, så du kan bli våt.

Som sagt, pyramide telt er legendarisk for lav vekt vs hva du får med tanke på styrke i vind, hvis du har sett det opp korrekt. Det er faktisk veldig vanskelig, klungete og du må ha bra grunn. Det finnes flere fordeler, men hvis du vil ha denne type telt ville jeg heller gått for X-Mid Duo med solid innertelt, men vintertid + vidda, vil du nok ha et litt større telt til å røre deg rundt i, lage mat osv :) 

 

Endret av Simen95
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for detaljert svar. Så det høres ikke helt perfekt ut med lett enduks pyramide telt.. Jeg får heller fortsette med Helsport extrem teltet og bare bli litt sterkere så vekta ikke føles så kjip +  penger spart :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.