Gå til innhold
  • Bli medlem

fjellræv

Aktiv medlem
  • Innlegg

    135
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av fjellræv

  1. Men det smelter vell om man skal være ut noen dager hehe. Han er heller ikke så trent at kløven kan belastes skikkelig enda. Men hvor bra vær kan det bli i trøndelag da?
  2. Nå som jeg har en husky ser jeg helst at det ikke er sånn kjempevarmt på sommeren lengre
  3. Har hatt sekken i 3 år og synes i det siste at uansett hvor høyt jeg fester hoftebeltet er det noe som siger ned og så si hviler på rævva mi. Har vært fornøyd med den før og vet ikke om den alltid har vært sånn eller jeg bare har blitt mere kresen. Skal uansett bytte den ut snart men må bruke den litt til. Merka rundt rødt på bildet der jeg føler den siger ned og presser på rævva. Det gjør det endel mere slitsomt og gå. Nederste på hoftebeltet er på høyde med det øverste på hoftekammen og allikevel får jeg følelsen av at det er noe som siger ned bak. Flere som har opplevd det? Er den rett og slett utslitt?
  4. Er det noe spess avstand man bør ha fra brenner til brenselflaska?
  5. Scrolla igjennom i instagram da denne posten dukket opp Har de et poeng kanskje?
  6. Har en 4mm kryssfinerplate jeg skal bruke, men hadde vært kjekt å kunne sette fra seg en kjele ja men da blir den veldig lang hehe.
  7. Skal lage meg primusplate nå da jeg nettopp har kjøpt meg en Primus omnifuel 2. Men jeg stussa over at det var med en jævlig stor oppbevaringspose men så tenkte jeg at det er kanskje meninga og ha hele primus/kokeplata nedi der? Og det smøremidlet som var med, hvor skal det påføres? Alle pakninger?
  8. Auda, jeg har 3 stykk i langskapet på kjøkkenet. De blir flytta ut i garagen om 15min.
  9. Sarek Superlight 2, 1,65kg til 4500 hos XXL. Vurderer dette selv, veier ingenting og har grei plass i fortelt også.
  10. Noen som vet hva som skjedde med stetind 2?
  11. Ja jeg heller litt mot breidablikk men hvordan bruksområde har kongsvold siden du sier det er litt spesielt bruk? At de er brede tenkte jeg er fint i løssnø f. eks. Og er det noen som har erfaring med denne type sko? Jeg liker de utelukkende pga høyt skaft som jeg ser på som en fordel om man vandrer i djupsnø rundt camp osv, men vet ikke om det er nødvendig?
  12. Sett litt rundt på BUA men ser ut som det er utleid av det som befinner seg i mitt området iallfall. Ser en del bruktski men jeg er ca 173 og da tenker jeg ski på max 180 mens jeg ser mange ligger ute er 190-200. Men jeg regner med den sessongen er snart over så orker egentlig ikke handle noe nå da jeg har andre prioriteringer som jeg har litt mere nytt av akkurat nå.
  13. Takk for tips skal sjekke ut bua. Har sett litt på tilbud også. Åsnes breidablikk eller kongsvold tror jeg det står mellom om jeg skulle kjøpt, men usikker på binding og sko.
  14. Ettersom jeg har fått meg en noenlunde trekkvillig hund er jeg litt ivrig på å få testa en vintertur med pulk å ski før sessongen er over. Eneste problemet er at jeg kun har noen klassiske ski som er ca 20 år gamle og lurer på om det er noen plasser det kan egne seg der snøen ikke er for djup eller kupert terreng? Satt å tenkte på å ta utgangspunkt i synnervika å gå innover en eller annen plass derfra, men noen som har noen andre gode tips til tur? Fjellski blir neste sessong tenker jeg. Har også truger men vanskelig å bli trekt med truger har jeg følelsen av. Bor i trondheim og er villig til å kjøre ca 2 kanskje 3t.
  15. Handla Primus Omnifuel 2 og den var jævlig effektiv iallfall. Jeg har en gassbrenner som er oppgitt til 3k watt men ikke i nærheten samme varme som denne. Det ble faktisk varmere i leiligheta da jeg skulle prøve den ikke for første gang. 435930530_7325047367588739_2051034128319558846_n.mp4
  16. Bestilte 7. april og min er fortsatt ikke kommet til Norge virker litt tregt men det kommer vell. Håper bare jeg får det til neste helg. Vi har mottatt informasjon om sendingen, som for øyeblikket befinner seg hos avsender eller er på vei til Brings terminal. Sporingen oppdateres når sendingen har ankommet terminal i mottakerlandet. 9. april kl. 10.38
  17. Ah ok. Vet du noe om leveringstid?
  18. Sender outnorth fra Norge? Jeg la inn bestilling søndag men det går veeldig tregt.
  19. Dette har jeg lurt på også, jeg har slitt mye med søvn og brukt endel sovetabletter men ute på tur sover jeg som en stein og så lenge jeg får praktisere friluftsliv klarer jeg meg uten medisiner. Jeg slapper av skikkelig ut på tur og er eneste plassen jeg kan lese bok eller ligge i ro uten å tenke på noe eller å føle meg rastløs. Noe av grunnen tror jeg at det er et perfekt forhold mellom slit og belønning. Man kan gå en hel dag men man vet at belønninga kommer da man slår opp camp. Jeg har vært så utslitt at jeg har hatt tårer i øynene men det er glemt med engang jeg har satt opp camp og fyrt opp bål eller lignende. Så er det også at man kobler fra alt annet, ikke er tilgjengelig, ikke blir påvirket av sosiale medier eller aviser for det tror nok jeg påvirker oss mere enn vi tror. Mye av det vi leser blir nok liggende i ubevisstheten og ulme. Det og leve enkelt i naturen å bare ha fokus på det mest nødvendige gjør at iallfall jeg glemmer alt man eventuelt stikker av fra. Alt det negativet blir igjen hjemme når jeg er på tur. Hjemme kan jeg sove 5t max mens på tur oppimot 10 med mye lavere hvilepuls i tillegg. Friluftsliv gir mye mestringsfølelse med liten innsats synes jeg og det er uforståelig at dette ikke blir brukt mere innen både psykiatri og ruslidelser.
  20. Å velge hund er vanskelig, jeg var så dum at jeg spurte på hundesonen.no og der virker det som alle vil anbefale stikk motsatt av det du tror selv eller er på utkikk etter. Og om du skaffer en trekkhund du ikke skal bruke til trekk kan det hende du ombestemmer deg. Å henge bak på ski eller sykkel er ganske deilig mens man nyter naturen rundt seg
  21. Endel pelsstell må du nok regne med på de fleste raser som takler uteklima godt, samojed er vell også en av dem tenker jeg.
  22. Jeg tok en omplasseringshund nettopp fordi jeg ville ha en som kunne begynne å jobbe relativt fort og da fikk jeg også prøve hunden først. Jeg skulle egentlig ikke ha alaska husky men nå har jeg en alaska husky og angrer ikke et sekund. Jobber godt nok ute og er en drøm å ha inne. Er rolig og stresser ikke eller lager noe lyd. På grensa til like krevende som en golden retriever vil jeg nesten påstå.
  23. Jeg kan tenke mye rart men jeg brukte et par år for å finne riktig rase så bare ta deg god tid så finner du ut hva som passer seg best men kanskje islands fårehund uten at jeg heller kjenner den. Man skal være forsiktig med å kjøle ned hunder i vann mtp at hele pelsen blir våt og ganske fort så blir den våte pelsen varm igjen slik jeg har forstått det men å kjøle ned potene skal visst være relativt effektivt. Men jeg er ingen hundeekspert på hverken det ene eller det andre men vet hvord jævlig det er å bomme på rasevalg 😅
  24. Du kan jo trene en samojed til å gå fint i bånd men jeg er litt for å bruke hunder til det de er avla for mest mulig Første hunden min brente jeg meg på da jeg kjøpte brukshund av en relativt krevende rase. Ikke erfaring med samojed men har kjent litt på jaktinstinkt på en AH/siberian og det kan bli ganske slitsomt å gå rundt får man må være jævlig våken men siden jeg bruker hunden såppass er det egentlig helt greit. Var ute og gikk og bikkja spotta en hare på ca 150m før jeg i heletatt så den og da er det fort gjort å bli dratt over ende. Har også ved 1 anledning vært uoppmerksom å bikkja har vridd seg ut av halsbånd/seletøy. Men hvordan er hverdagen ellers? Og er du mest ute vinter eller sommer? Jeg synes selv det blir utrivelig når det bekker 20 grader ute på tur så trenger ikke en hund som tåler varmen godt sånn sett. Hvor mye tid regner du med å bruke på hunden hver dag? Jeg er "heldig" å har en som ligger å sover hele dagen inne sålenge han får 1,5-2t hver dag, men innimellom må han ha lengre tur eller jobbe hardere på kortere turer. De fleste hunder kan vell trekke og bære kløv ved trening og tilvenning. Kan legge til at ei som bor ikke langt unna meg her har prøvd seg på samojed 2 ganger og har levert tilbake til oppdretter begge gangene da det ble for mye hund. Angående og trene bort/dempe instinkt så tror jeg ikke du kan trene det bort iallfall, kanskje sånn noenlunde men ikke nok til at den kan gå løs. Det vil jo være variasjoner innen alle raser og det er ikke alle som har jaktinstinkt i særlig grad. Mener det var på facebook eller her inne jeg leste at en oppdretter sa at om en valpekjøper fortalte at vedkommende skulle trene bort jaktinstinktet fikk ikke den personen kjøpe noen hund og det skjønner jeg. Tenkt nøye igjennom rase iallfall og velg etter bruk ellers blir hundeholdet veeldig slitsomt og hunden skal man jo ha noen år.
  25. Ingen som har testa SL dome 2? Liker vekta men veldig skeptisk til det i vind?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.