Gå til innhold
  • Bli medlem

60 kroner for en DNT kaffepause


ski

Er det passe pris å betale 60 kroner for å varme føttene i DNT hytte ?  

55 stemmer

  1. 1. Er det passe pris å betale 60 kroner for å varme føttene i DNT hytte ?

    • ja
      23
    • nei
      33


Anbefalte innlegg

Da går jeg ut ifra at du er over 26 år? For dersom du er under....

Ja, og her kommer ett av mine argument for å ikke melde meg inn.

Studenter som er over 26 år får ikke studentrabatt! Makan til forskjellebehandling! Bare for at en er litt eldre, så har en ikke bruk for rabatt!? Hva er det for noe tøys da, er jo gjerne dem som har bruk for rabatt, med familie og mye større utgifter enn en vanlig student....

Nei takk, så lenge dem driver slik forskjellsbehandling får dem ikke mine penger!

ew

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Studenter som er over 26 år får ikke studentrabatt! Makan til forskjellebehandling! Bare for at en er litt eldre, så har en ikke bruk for rabatt!? Hva er det for noe tøys da, er jo gjerne dem som har bruk for rabatt, med familie og mye større utgifter enn en vanlig student....ew

Student- og ungdomstilbudet hos f.eks. Oslo og Omegn Turistforening er en (hittil to år lang) kampanje for å gi unge nordmenn et supert (les: GRATIS) overnattingstilbud. På denne måten aktiviserer DNT OOT barn og unge, og gir dem mulighet til å gradvis bli "durkdrevne villmarkinger" (forhåpentligvis før de blir fyller 27.. :wink: ) gjennom bl.a. turlederkurs (kanskje noe å tenke på for alle som føler de får for lite igjen for medlemsavgiften), brekurs, basecamper og fellesturer. At dette tilbudet stopper ved fylte 27, er rett og slett fordi de ikke kan ha en større medlemsmasse som får overnatte gratis - uten at tapte inntekter må tas igjen ved å øke inntekter på andre grupper/områder..

Dette er kanskje et nytt emne, men:

Hvordan synes dere årskontigentene og overnattingsprisene skal se ut for de ulike aldersgruppene? Hva er rettferdig? Kom med forslag, men vær realistiske.. :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At dette tilbudet stopper ved fylte 27, er rett og slett fordi de ikke kan ha en større medlemsmasse som får overnatte gratis - uten at tapte inntekter må tas igjen ved å øke inntekter på andre grupper/områder..

Tror hovedårsaken til dette er at mye av barne- og ungdomssatsingen til DNT i Oslo er finansiert med bidrag fra Oslo kommune øremerket for barne- og ungdomsarbeid. Dermed blir det fort uaktuelt å sponse eldre aldersgrupper eller eldre studenter for den saks skyld EinarW.

Johannes

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grevling bør ikke påstå at matematikken min er feil når han hevder at en famlie koster 1560 for en helg....tydeligvis er foreningens prislister best for enslige, men selv i DNT hender det vel at trebarnsfamilier drar på tur :

Far 260

mor 260

barn 1 130

barn 2 130

barn3 130

sum kr 910 x 2 netter = 1820

En helg på gulvet i ubetjent brakke for familie på fem er altså kr 1820.

Jeg skrev ca 1800 så det var vel korrekt nok.

Når han beregner innmeldingskostnad beregner Grevling ut fra en 2 barns familie og ikke en vanlig familie med 3 eller 4 fire tenåringer.

Jeg må si meg helt enig med Grevling at prisene i DNT presser vanlige familier ned fra fjellet og inn på billigere foretningshoteller i bykjerner med eksos.

”og kan trekke inn småkvalmende, eksosfylt bylukt når du åpner vinduet.” skriver Grevling …og det er jo det som er hele tragedien……...at DNT er så dyrt at det koster skjorta å trekke frisk luft i en liten koie på fjellet. Det blir som eksklusive slitte jeans….det blir dyrt og eksklusivt å overnatte med resten av nikkersadelen i en brakke på fjellet uten vann og strøm…..

Allmuen betaler heller 1500 for å sende kone og tre unger på luksuscruise med Color Fantacy til Kiel inkludert 2 overnattinger i 4 sengs lugar… (Tilbudet var hele skoleferien sommeren 2006.)

Så spørr man barna da om man skal bla opp noen tusenlapper på å ligge i en koie eller dra på bade-cruise til Kiel…..det er vel ikke tvil hvor feriepengene går.

For 1820 kroner kan familien man også ha masse billig moro på luksushoteller med frokost når sommertilbudene kommer.

Eller muligens enda mer fristene sette igjen ungene hos svigermor å bruke de 1820 kronene til flybilletter tur/retur Roma….

I rettferdighetens navn er DNT en flott og billig klubb for enslige uten egen hytte.

Hvis de må ligge på gulvet i de betjente hyttene når de krysser Hardangervidda i påsken koster en hel uke bare 75 kr x 7 = 525 kroner…

En familie som spontant tar en ubetjent koietur og må sove på gulvet betaler altså 910 kroner pr døgn mens et enslig medlem på gulvet i betjent hytte betaler 75 kroner…….

Nå familien og den enslige neste natt skal bo på hotell betaler den enslige nesten like mye som familien betaler for familierom…..familier tvinges derfor ut i gapahuken eller på hotellferie.

Stadig flere familier disponerer egen hytte og da blir det svært dyrt alternativ snuse på hva DNT har å tilby framfor å tilbringe hel ferien på den komfortable familiehytta også i år… Medlemsskapet koster så mye at man heller bruker pengene til heiskort....

Terskelen for å komme inn i DNT er for høy og prislisten for vilkårlig…

Når så mange likvel drar til fjells med DNT er det tydelig at de er villige til å betale det monopolisten DNT forlanger for den friske luften.........ellers har man jo telt som mange har nevnt.....og gratis frisk luft....noen hundre meter fra nærmeste DNT hytte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En familie som spontant tar en ubetjent koietur og må sove på gulvet betaler altså 910 kroner pr døgn mens et enslig medlem på gulvet i betjent hytte betaler 75 kroner…….

Få ikke se denne prisforskjellen i prislisten fra DNT.

En familie på 5 betaler ved å sove på gulvet:

far 75

mor 75

barn 40

barn 40

barn 40

det betyr en pris på 270. Hm. Altså 640 mindre enn nevnt ovenfor. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Detlef mener det koster 75 kroner å sove på gulvet.....men det gjelder vel ikke i ubetjente hytter??

I prislisten på http://www.turistforeningen.no/index.php?fo_id=437 opgis en standardpris på ubetjente htter på 260 kr uten at det opplyses om rabatt for de som havner på gulvet og det kan vel lett skje i de små ubetjente buene for medlemmer har jo fortrtrinnsrett til senger har jeg lest.

Håper jeg tar feil..men desverre koster det nok 1820 kr for en familie å overnatte på gulvett i en ubetjent hytte i nærmiljøet, mens DNT tar 75 kroner for et medlem om setter igjen kone og barn hjemme og sover på gulvet i en betjent hytte på fjellet.

Jeg synes nå DNT prislisten er veldig rar og sikkert resultat av historiske tilfeldigheter og organisatoriske beslutninger hvor man muligen har glemt at man i steden for å betale 60 kroner for å få tak over hodet på dagstur en sommerdag kan slå seg løs å gå på IKEA snackbaren å kjøpe 5 pølser, 2 kola, 2 iskrem, kaffe og 2 wienebrød...alt for 60 kroner og inkludert opvarming av føtter....

Eller man kan droppe å sette benet innenfor DNT hytta på dagstur å heller bruke 60 kroner på å trøstespise 4 grandiospizzaer fra Rimi.

Levekårsundersøkelser viser at helse er lønnsavhengig og da hjelper det ikke på statistikken at DNT krever 1820 for helgebesøk for en familie og 210 kroner for at en familie på dagstur går under tak til regnet har gitt seg..

Hvordan har så DNT fått disse selvbtjeningshyttene ???? Er det ikke fjellstyrer, privatpersoner og kommuner som billig eller vederlagfritt lar DNT diponere dem til almuens beste.. så tar DNT hotellpris.......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikkje det at DNT si prisliste ikkje kunne vore betre men ein del uheldige utslag vil den vel uansett ha...

Far 260

mor 260

barn 1 130

barn 2 130

barn3 130

sum kr 910 x 2 netter = 1820

Er ungane under 13 og medlemmer ligg dei gratis (prisane du har her er for ungar under 13..) Medlemskap kostar 90,- Rett pris blir derfor

90x3+260*4 eller 1310 kr.

Er jo litt betre enn 1820...

...hvor man muligen har glemt at man i steden for å betale 60 kroner for å få tak over hodet på dagstur en sommerdag kan slå seg løs å gå på IKEA snackbaren å kjøpe 5 pølser, 2 kola, 2 iskrem, kaffe og 2 wienebrød...alt for 60 kroner og inkludert opvarming av føtter....

Dersom ein tur til IKEA snackbaren framstår som eit alternativ - kanskje til og med betre alternativ enn ein dagstur - kva gjer du då på fjellforum ?

Så spørr man barna da om man skal bla opp noen tusenlapper på å ligge i en koie eller dra på bade-cruise til Kiel…..det er vel ikke tvil hvor feriepengene går.

Vil vel tru at det kjem litt anpå kva dei er van med, og korleis du sel alternativa...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener at barn under 12 år (som er medlem av barnas turlag) går gratis på hyttene.

Det betyr at foreldrene betalet 160,- pr voksen.

Klippet fra prislisten til Stavanger turistforening:

MEDLEM IKKE MEDLEM

Losji voksne 160,- 260,-

Losji 0-12 år[barnas Turlag Gratis 130,-

Losji 13-26 år 80,- 260,-

Dagsbesøk 40,- 50,-

Dagsbesøk pr familie 50,- 70,-

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er tydelig at det er ingen spøk å ta en impulsiv overnatting i marka...for alle barna mine er ikke engang barn....men definert som voksne (eldre enn 12 år) ser jeg nå i følge prislisten...så for min tre-barnsfamilie uten medlemskap koster en helg på ubetjent hytte mer enn 1820 kr...ja når alle barna er store nok til å legge ut på langtur (over 12 år) koster helgen ca 2600kr.....

Håper jeg tar feil...så jeg tar gjerne imot korreksjon hvis jeg har oversett noe.

Det er veldig bra at barna som er definert som barn og ikke voksne (under tretten) kun må betale 90 kroner (medlemsavgift) for å bo et helt år på ubetjent hytte......men da er det veldig rart at de barna (ikke-medlemmer) må betale 130 kroner for en enkelt natt.

Er det så viktig å få barnemedlemmer pga offentlig støtte ? I foreningsoverfloden er det ikke sikkert alle ønker at barna også skal få medlemspost fra barnas turlag.

Hvis så to kompisser på 13 år for lov til å prøve seg alenetur til selvbetjeningshytte må de ut med 260 kroner pr natt selv om foreldre er DNT medlemmer.......hva slags barne og undomsarbeid er dette ???

Jeg skal ikke være vanskelig..og inrømmer gjerne at jeg bruker litt spissformuleringer i håp om at noen fra DNT også leser dette og at de innser uten å hoppe i skyttergraven at prislisten er satt opp med det klare mål å holde ikke-medlemmer unna hyttene

og da spesielt de minste ikke- medlemsbarna.

Kommunen prioriterer å hjelpe uorganisert ungdom, mens DNT velger å definere uorganiserte 13-åringer som voksne som skal betale 260 kronerprperson for å sove i en koie i marka en sommernatt.

Ungene vil gjerne ha med venner når vi skal på hytta, ut med båten eller i marka. Hvis venner skal bli med til DNTs vilmarksliv må altså venner på 13-14 år bla opp voksenpris for vilmarkslivet i ubetjente hytter selv om jeg melder inn hele min egen familie inn i DNT.

Hvis en vennegjeng med 10åringer skal bli med på tur kan man ikke melde alle inn i DNT uten foreldrenes samtykke selv om det bare koster 90 kroner...

DNT er streddersydd for enslige på fjelltur... Men DNT er altså uegnet for uorganiserte barn, uorganisert ungdom og uorganserte fjellentusiaster med med 40årskrise...(som heller vil være macho i vilmarka en å gå Birken)

Jeg har sagt nok om saken..antagelig for mye... (ønsker ikke å framstå som sur og sytete)...så dette er mitt siste inspill om dette tema som jeg litt impulsivt la inn i forumet

Spennende med artige inspill og fortsett gjerne debatten uten meg. I steden for å lete etter små faktafeil i mine innspill håper jeg blikket løftes slik at man vuderer om DNTnå har en riktig prisprofil overfor barn og barnefamilier som snuser på hva DNT har å tilby.

DNT har mye positivt å tilby og selvbtjeningordningen er verdifull.

I beste mening....

post-2137-133474443996_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er veldig bra at barna som er definert som barn og ikke voksne (under tretten) kun må betale 90 kroner (medlemsavgift) for å bo et helt år på ubetjent hytte......men da er det veldig rart at de barna (ikke-medlemmer) må betale 130 kroner for en enkelt natt.

Som tidligere nevnt gjelder altså gratis overnatting i (Oslo)marka for alle medlemmer opp til fylte 26 år :idea: . Dvs. at barn (medlemsavgift kr.90 per år), ungdom (12-18år: medlemsavgift kr.150 per år) og "studenter" (19-26år: medlemsavgift kr.265 per år) kan alle bo et helt år på hyttene i marka - uten større utlegg enn medlemsskapet i seg selv.

Om de vil ha med seg kamerater er hensikten at det skal lønne seg å meldes inn, selv om man kun overnatter på markahyttene et par ganger i året.. Det er klart DNT (OOT) ønsker størst mulig medlemsmasse, og at de i det siste har prioritert barn og ungdom - det er simpelthen sjelden mulig å gjøre alle til lags... :roll:

Om du/noen planlegger f.eks. bursdagsfest eller skoletur med mange barn (også uten medlemskap) er det stort sett bare å kontakte lokalforeningen og be om tilbud. Eller - som du foreslår - å gi alle foreldrene mulighet til å melde inn sine barn.. :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er tydelig at det er ingen spøk å ta en impulsiv overnatting i marka...for alle barna mine er ikke engang barn....men definert som voksne (eldre enn 12 år) ser jeg nå i følge prislisten...så for min tre-barnsfamilie uten medlemskap koster en helg på ubetjent hytte mer enn 1820 kr...ja når alle barna er store nok til å legge ut på langtur (over 12 år) koster helgen ca 2600kr.....

Håper jeg tar feil...så jeg tar gjerne imot korreksjon hvis jeg har oversett noe.

Edit: Det kan lønne seg å bli medlem, sjølv for denne helgeturen. Utan å vera medlem ser reknestykket ditt ut til å vera korrekt for overnatting i både "fjellhytter" og i marka. Eg er med på at prisen er litt for høg i dette tilfellet.

Prislista har ein del merknader nedst som det er verdt å få med seg, men ein del av dette gjeld kun for medlemmar.

Frå 13-26 år er det halv pris på overnatting for medlemmar, dvs at 2 vaksne og 3 ungdommar som er medlem betalar ca 1170,- på ei DNT Oslo og Omegn-driven "fjellhytte" (totalt 10 overnattingar, snittpris 117,-). Mange medlemsforeiningar tilbyr også medlemskapet på hyttene sine, slik at det ikkje trengs å betalast på førehand (veit ikkje om DNT Oslo tilbyr dette)

Det er mange medlemsforeiningar i DNT som har andre (og gjerne lågare prisar) enn DNT Oslo, så å bruke desse prisane om alle hyttene blir litt feil. Sjå til dømes prislita til Troms Turlag (23 hytter):

http://www.turistforeningen.no/tromsturlag/index.php?fo_id=1040

Raskt overslag over kostnader for ein helgetur med overnatting på to av hyttene rundt Tromsø:

Fly t/r Oslo, busstransport, to overnattingar: 2484,-

Det var faktisk rimelegare enn eg trudde :idea:

Er det så viktig å få barnemedlemmer pga offentlig støtte ? I foreningsoverfloden er det ikke sikkert alle ønker at barna også skal få medlemspost fra barnas turlag.
Elles tvilar eg på at det er særleg mykje informasjon som blir sendt til medlemmar av "Barnas Turlag". "Fjell og Vidde"/Årbøker sendes kun til hovud/ungdomssmedlemmar. Det er også mogleg å bli medlem av tilsvarande turistforeningar i Sverige, Danmark, Finland og Island, samtidig som du får dei samme medlemsfordelane (har ikkje undersøkt prisnivået der) Som eg har nevnt tidlegare: Det er massevis av private hytter til leige, også i kort avstand frå Oslo, på fjellet, ja nær sagt overalt. Desse kan i ein del tilfelle vera rimelegare enn turisthyttene, ingen tvil om det.

Jeg skal ikke være vanskelig..og inrømmer gjerne at jeg bruker litt spissformuleringer i håp om at noen fra DNT også leser dette og at de innser uten å hoppe i skyttergraven at prislisten er satt opp med det klare mål å holde ikke-medlemmer unna hyttene

og da spesielt de minste ikke- medlemsbarna.

Trur nok dette med at alle DNT-Oslos hytter i utgangspunktet er låste (standardnøkkel), er ein mykje større terskel enn at det koster litt meir for "ikkje-medlemmar". Denne nøkkelen leveres kun ut til medlemmar...Også det at ein god del tippemiddler blir tildelt DNTs organiasjonar burde ha gjort tilnærminga for "ikkje-medlemmar" noko enklare synes eg.

Forøvrig er eg einig i at prisstigninga på 5-10 kr per år no har blitt ganske drøy, så prisen bør ikkje auke særleg dei neste åra etter mi meining (utan at eg har innsikt i økonomien til dei ulike organisasjonane i DNT-systemet). Det bør absolutt ikkje bli slik at fjellhyttene kun blir for dei med over middels god råd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.