Jump to content

Adapter/ombygging av Optimus 111


DROMEDILLA

Recommended Posts

Kom over denne siden hvor noen har laget adapter slik at man kan bruke optimus 111 i et trangia stormkjøkken. Noen som har erfaring med dette? Får man kjøpt liknende deler andre steder? Hadde klart meg med bare det messing adapteret egentlig. 

http://luontola.com/luontola/ultimate/index_eng.htm

 

 

Microsoft-Edge-Web-Notes-Wherehowt811005187[7823].jpg

Edited by DROMEDILLA
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Var en svenske (?) som kom opp med denne ideen for en del tiår tilbake. Du finner en del informasjon rundt på nett. KAP Arctic het den da (Kiruna Arktiska Produkter). Har lenge vurdert å lage en selv også - ser ut til at delene er å finne hos qvist outdoor i Nederland. Mulig du også kan besøke et verksted her hjemme og få de til å lage overgangen til deg. Artig tanke (for oss som liker både Trangia og stillebrenneren fra Optimus, på en måte det beste fra to verdener 😉)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Fikk du noen gang tak i den overgangen?  Det hadde vært morsomt å lage noe slikt, men jeg har ikke dreibenk.   Vanskelig å finne gjengene men diameteren på den store delen er 13mm, og gjengene har stigning på 24-26 gjenger pr tomme avhengig av hvem som måler, så den er fortsatt litt usikker. Gjengene til slangen vil variere fra om du velger optimus eller primus slange .... evt noe annet.

 

Link to comment
Share on other sites

Har ikke fått verifisert dette selv, men det kan se ut som at gjengene er M8x0.75 til en Nova slange og M8x0.5 til en Ergopump slange.
Hadde vært interressant om noen med det rette verktøyet kunne laget et adapter siden Qvist er utsolgt og det kan se ut til å være vanskelig å få tak i.

Kilde: Garry Adams, BernieDawg i en youtube video "Nova Burner Adapter" der han lager et adapter for å koble en Ergopump slange til en Nova.

Edited by HPB
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy