Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Kovea Alpine Pot slipper ikke gass gjennom


Anbefalte innlegg

Jeg har et kovea alpine pot system, som plutselig sluttet  virke da det var tid for middag. Det virker som om gassen ikke kommer gjennom når jeg vrir på vrideren som åpner opp og regulrerer gassmengde. Det lukter ikke gass, fungerte heller ikke med lighter... Forsøkte å trykke inn på halsen på gassbeholderen med en pinne, og da slapp det gass ut. Så det er ikke gassbeholderen som er problemet heller... Det er en piezotenner, og selve tenneren virker fint den og..

Hjelp??

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kjenner ikke denne brenneren så dette blir jo bare gjetninger, men hvis du bruker et nytt gassboksmerke ville jeg prøvet å gå tilbake til et merke jeg har prøvet før og se om det virker bedre. Det er noen merker som trenger en litt lenger pinne i ventilen for å åpne.

Hvis ikke det virker, ville jeg ha brukt ei dysenål av riktig dimensjon og stukket opp dysa i brenneren. Det kan tenkes at den er tett, for eksempel fordi brenneren har sotet eller det har fulgt med et rusk i fra gassboksen. Jeg vet ikke om det følger med dysenål i settet. Det kan også tenkes at det er en innebygget dysenål som aktiveres ved å riste kraftig på brenneren eller ved å skru regulator ventilen helt åpen. Bruksanvisningen vil forhåpentligvis forklare hvordan man skal åpne ei tett dyse.

Dette blir som sagt bare gjetninger, men det er vel ikke så mye annet som kan gå galt på en gassbrenner?

;-)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du kjøpt en Coleman boks på f.eks XXL kan det være problemet. Der er flere med andre brennere som har hatt problemer med de. Disse boksene er produsert i Frankrike av Camping Gaz.

Veldig mye av bokser ellers er produsert i Korea, disse fungerer. Biltema og Jula har de rimeligste boksene, jeg bruker ca 5 store bokser i året og har ikke hatt problemer med disse.

Har også hatt problemer med en boks som var fra grillprodusenten Weber.

Så prøv en boks av et anet merke.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Dortase
   Hei
   Vurdere å kjøpe en Kovea Booster +1. Men finner ingen som selger reservedeler eller ekstra flasker til denne brenneren.
   Blir litt skeptisk hvis det i ettertid ikke blir mulig å skaffe deler...
  • Av ElisabethS
   Hei,
   vi er to damer som skal gå Norge på langs fra januar 2015. Har lest en del blogger og slik for å lære om andres erfaringer, men tenkte kanskje det var mulig å høste noen tips her inne og. Formålet vårt med turen er ikke å gå fortest og hardest, men å kose oss på langtur. Satser primært på teltovernattinger, med ca en hyttenatt i uka for å tørke utstyr og slik. Vi er i god form begge to, og har gått mye på tur, men aldri lengre ekspedisjoner.
    
   Derfor lurer jeg på om noen her inne kanskje har noen innspill generelt om NPL, eller spesielt om følgende tema:
    
   - Å gå med pulk: vi skal sende depoter med mat og annet, og satser på å ikke ha styggtunge pulker. Har imidlertid ikke gått med pulk før. Er det lurt å trene mye på dette før vi drar, eller holder det å ta en rolig start med kortere dager enn vi egentlig har kapasitet til for å bli vant til belastningen? Og holder Pariserpulken til denne typen tur? Dens lave egenvekt gjør den ganske atteraktiv, selv om jeg skjønner at den i grove trekk er et plastbrett...
   - Montering av hjul på pulk: dersom snøen forsvinner mot slutten av turen, har noen erfaringer med å montere hjul på pulk? Vi har noen ideer, men hører gjerne andres erfaringer her.
   - Mat: Satser på å tørke mange av middagene selv. Har noen gode tips i forhold til dette? Er det eventuelt mulig å spe på med sponsing av noen av produsentene av frysetørket mat, eller er de vanskelige å få med på slik? Vi har ikke primært tenkt å blogge oss gjennom landet...
   - Sovepose: har noen konkrete erfaringer med posene til Western Mountaineering eller Mountain Equipment, som begge lager kortere poser enn feks. Helsport? (vi trenger altså korte poser) De er dyre - men er de verd det?
   - Kart: er det vanlig at de går i "arv" fra NPL-er til NPL-er? Noen som kjenner noen som nylig har gått/går seg ferdig før jul i år og vil kvitte seg med kartene sine? (evt. annet NPL-relatert utstyr)
   - SPOT tracker: har det noe for seg? Mobildekning er vel så som så deler av ruta, så det fungerer kanskje bra som ekstra sikkerhet? Erfaringer?
   - Brenner: har en Kovea Booster +1 som jeg ikke har rukket å teste ennå. Noen erfaringer med denne? Særlig i den kalde årstiden. Og hvor mye bensin, sånn ca? Holder det med 4 dl på to personer per dag?
   - Miljøperspektivet: vi har en del utstyr, men trenger også mye. Samtidig byr det meg mot å kjøpe alt nytt. Prøver å holde et øye både på hva som finnes på finn.no og her inne, men det er vanskelig å finne de rette tingene, og særlig i rett størrelse (når det er snakk om ting med størrelse). Noen som har innspill i forhold til å skaffe ting og tang brukt til langtur?
    
   Ok, det var dette jeg kom på i farta. Eventuelle tips knyttet til andre aspekter ved Norge på langs er også velkommen.
  • Av andynb
   Hei,

   er ute etter å oppgradere turkjøkkenet. Den nåværende kjelesamlinga mangler gode lokk, og teflonen i gryta er godt slitt. Ønsker et kjelesett som passer til 2-3 voksne sommer som vinter, kan godt være slipp-lett-belegg da jeg ser for med dette settet bli brukt på Omnifuel-en. Vil bruke kaffekjele + Trangia bålkjele til bålturer.

   Kjelesettene fra Kovea ser ut til å være ganske praktiske, særlig Hard 5-6 for mitt formål (
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   ). De er i hardanodisert aluminium, har foldbare håndtak, lokk til alle kjelene, og alt passer i hverandre. Kjelene er i størrelser 1,0 L; 1,8 L; 2,8 L, som jeg synes er passende til henholdsvis kaffe/ris, gryterett, og snøsmelting. Og så er det stekepanne og noe plast-tilbehør. Sikkert bra med de to minste kjelene på sommertur og de to største på vintertur, eller noe slikt. Tipper Omnifuel-en passer inni den minste kjela.
   Står kun oppgitt vekt på hele settet med alt tilbehøret i plast, så vanskelig å si hva de enkelte kjelene veier. Praktisk med egne håndtak (selv om de veier de òg), men lurer på om det blir konflikt med vindskjermen rundt primusen (kan evt. kutte ei spalte i denne om nødvendig).

   Er det noen som har erfaring med Kovea Hard kjeler eller tanker om disse? Vekt på enkelte kjeler? Jeg har tråla nettet uten å finne noen brukererfaringer.

   (Logg inn for å se skjult innhold)
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.