Jump to content
IGNORED

Sovepose til dame


 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg har bestemt meg for å investere i ny sovepose ettersom den jeg har, som er arvet etter min mor og far, visstnok er eldre enn meg😂 OG jeg fryser noe voldsomt i den. Jeg er nok litt frossen av meg, men den er nok i utgangspunktet ikke laget for kaldere temperaturer enn 5 grader.

Jeg er ute etter en sovepose laget for damer, da jeg ofte blir veldig kald på føttene. Jeg sover gjerne med varmeflaske, to par ullsokker og varmeelement (noen ganger også tovede tøfler), og da holder jeg varmen. Men synes dette er litt tungvint og skulle gjerne kommet meg unna med ett eller to par sokker😂 Er det noen som har gode forslag til en ny sovepose til meg? Jeg skal nok ikke sove ute noe særlig på vinteren, men jeg vil gjerne ha en pose man kan sove komfortabelt i ned til -5 (helst kanskje -10 grader, da jeg som sagt fryser lett). Jeg er ute etter en som ikke koster så veldig mye mer enn 3000 kr. Fint om den er relativt lett og enkel å pakke ned. Jeg kan bruke min gamle på varme sommerdager, denne er mest til vår og høst😊 Håper på noen gode tips!

Link to comment
Share on other sites

 @Annajoh  Sånn jeg leser så er probemet ditt er at du blir veldig kald på føttene, men du har egentlig ikke testet en skikkelig varm sovepose enda, stemmer det? Det du tenkte var at ekstra dun i fotenden vil gjøre at du slipper å fryse på potene? 

Saken er jo den at de dameposene har en tendes til å være dyrere enn herreposene. Damevarianten av de @Dortase foreslår, koster 5000 

https://www.hektapatur.no/sove-ute/soveposer/dame-soveposer/warmpeace-solitaire-1000

Jeg er usikker på om det virkelig er verdt å betale så mye ekstra for en sånn pose, eller om du kan fikse problemet med en neste identisk poste (warmpeace viking 1200, jeg har mange venninner som har den) og et par skikkelige duntøfler. Det kan henne verden ser litt annerledes ut om du får en skikkelig god dunpose som den Dortase foreslår. Fryser du like mye på føttene når du sover hjemme? 

Alternativet er jo en syntetpose, men i den temp rangen der er de verken lette eller enkle å pakke ned. 

Link to comment
Share on other sites

Warmpeace sel også ein fotpose i dun som du kan supplere med når det er kaldt, og fjerne når varmere. 

Kanskje det kan vere ein ide for breiare bruksområde på pose? Til dømes viking 900 og ein slik. 

Eg har ofte brukt ei tynn isolasjonsjakke som eg likevel har med, til dømes Arcteryx atom lt. Igjen med glidelås, trekk erme og hette inni jakke, og tre beina inni kroppen. 

Funkar gull, men er du lenge på tur og ikkje har med eit lite pulklass med sokkeskift blir det etterkvart drøy tåfislukt av jakka 🙈😂

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Annajoh skrev (På 29.4.2020 den 13.11):

Jeg endte opp med warmpeace 1200, på jomfruturen dens jeg våknet faktisk på natten av at jeg var FOR VARM med ullgenser og tøfler og måtte kle av meg litt. Kun opplevd det én gang før midt på heiteste sommeren i 2018, så det var en velkommen følelse! Takk for tipsene, alle sammen😀

Haha, så utrolig bra! Godt å høre at det endte med suksess, håper du får mange fine turer fremover :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Markagutten
   Hei! Jeg er i gang med å både prøve og kjøpe ny dunpose. Problemet mitt ligger i lengden - jeg er ganske nøyaktig 185cm lang. Posene som er tilpasset maksimal personlengde på 185 virker liiiitt trange, posen med maksimal personlengde på 200 virker kanskje overdrevet lang. Vil jo verken komprimeret dunet i fort kort pose, men heller ikke ha for mye å varme opp i lang. Noen som er stått ovenfor samme problemstilling?
   Posene jeg skal ha er enten Mountain Equipment Snowline eller Rab Andes 1000, de er begge laget som romslige poser da man skal kunne ha ekstra klær i posen i ekstrem kulde. Rab andes er spesielt romslig, der kan jeg trekke bena helt opp i fosterstilling i posen hvis jeg vil, er dette for romslig?
   På forhånd takk for svar
  • By Lisecat
   Hei!
   Trenger ny sovepose 3-sesongs og vurderer disse to fra Rab. 
   Tror 700 blir for kaldt på vinter. Den rococco er jo en ren vinterpose, men hvordan vil det være å bruke den hele året?
   https://www.fjellsport.no/rab-ascent-900-rococco.html?nosto=nosto-page-search
   https://www.fjellsport.no/rab-ascent-700-red-gold-left-zip.html?channable=01384b6964003132352d3537323391&gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer_i7XLkqjyyWZ8Y6DB6kK_dkJmmDI8Z0NxhkIZoHu9JhErdu8IrtfwaAsipEALw_wcB
   Er det noen her som har erfaring med disse eller Rab soveposer?
   Hva tenker dere om å sove ute med disse nå i 5-7 minus?
    
   Hva mener man med perfekt som første dunpose? Betyr det at det er en allrounder?
   Mummy shape? Fordeler/ulemper?
   På forhånd tusen takk 🙏🏻☺️
    
   Mvh Lise
    
    
    
  • By fjelltrolla
   Hei! 
   Jeg har blitt "influenced" av forumet her og vurderer å gå til innkjøp av en Cumulus sovepose. 
   Jeg er 168cm og normalt bygd. Jeg lurer på om jeg bør velge str S (155-173cm) eller M (170-188cm). Jeg er redd S er for kort, men M er for lang. 
   Kan noen hjelpe meg? 
    
  • By AASEDAASE
   Hei. I våres handlet jeg meg nye fjellsko av typen Crispi skarven 2.0 da mine daværende fjellsko bikket 16 år. Det var som natt og dag. Passform, vekt, støtte og egenskaper er jo helt sinnsykt. Både ved bruk til fritidssysler som frisbeegolf såvel som drøyere fjellturer med veldig tung oppakning gir denne skoen en suveren støtte. I dag blir kona 30 og i den forbindelse kjøpte jeg crispi Skarven EVO gtx til henne i presang. Hos xxl på Forus fant jeg støvelen i friluftsavdelingen og den blir frontet på xxl.no som en fjellsko. Men, hos Crispi selv blir den frontet som en jaktstøvel. Akkurat hva den er spiller liten trille om den fungerer som en tursko. Men spørsmålet blir om den har egenskaper som den jevne turgåer ikke trenger? Jeg leser at det er en varm støvel som fungerer godt når det blir kaldere men har folket prøvd skoen som en tursko? Og fungerer den greit til det formålet? Den blir ikke for tung? 
   Tidligere hadde hun noen Salomon sko i joggesko-mesh med dårlig ankelstøtte og null vannavvisende egenskaper og siden jeg har gått flere lange turer med mine skarven tenkte jeg at hun skulle få likens. Men jeg føler meg litt inhabil da jeg ikke kjenner til noe annet. 
   Gummi som løsner på modellen har jeg lest flere som har opplevd så akkurat den negative siden av skotypen vet jeg om.
   Mh. A

  • By Brod
   Hej alle... 
   Overvejer at anskaffe Yeti Fusion Dry 500. Er i tvivl om kvaliteten af deres imprægnering og slidstyrke.
   Finder ingen data om vandsøjle eller stofkvalitet nogetsteds...
   Dunkvalitet og konstruktion synes at være ganske bra.
   Har i nogen erfaringer med fusion poserne?
    /Lars
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy