Jump to content
IGNORED

Sovepose /liggeunderlag til sommer k fjellene.


Recommended Posts

Hei. Planlegger innkjøp av utstyr :)))Og vil kjøpe mest av bruk. Planer er å reise/sove over Hardangervidda,  Dovre fjell.  Juni - begynnelse av august. Med barn og bil :) Tenker å sove på campingplasser stor sett. Hvilken egenskaper på soveposene skal jeg se etter ? På finn ligger masse men utgåtte modeller og derfor vanskelig å velge. Omgående liggeunderlag. Er det slik at det anbefales å bruke to en type bamse og en oppblåsbar? Blir det kald å sove i posen som har komfort +6/7? Hvilken av eldre modeller Ajungilak kan dere anbefale? Eller hvor gammelt kan en sovepose være? 

Link to comment
Share on other sites

På Hardangervidda i august kan du fort oppleve netter ned mot null så du bør velge en dunpose som har comfortemp rundt 0 vil jeg si. Så er det individuelt hvor kald eller varmt den enkelte person sover.

Poenget med å ha et tynt skumunderlag i tillegg  til et oppblåsbart underlag er at den gir litt ekstra sikkerhet i tilfelle noe skulle gå galt med det oppblåsbare. Men du trenger ikke så stort og tykt som bamse kanskje, Finn noe som pakker kompakt og ikke veier for mye.

Edit, så du skulle bruke bil så da trenger du ikke å tenkte på vekt å volum. Syntetisk pose er da kanskje mer fornuftig og mye billigere en dun.

Edited by Tor-Erik-L-77
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy