Jump to content

Anna Hansen

Aktiv medlem
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Anna Hansen

 1. Hei. Ønsker å ta en helgtur med ungene i slutten av april. Leie en campinghytte og å gå turer. Viktig for oss er en fint naturopplevelse, vann, fjell. Vi har kjørt flere ganger gjennom område Nesbyen - Tunhovd-videre til Aurland. og synes det var veldig fint der. Tenkte å overnatte på Nesbyen eller område rund. Er det forsatt mye snø på veiene og langs veiene på slutten av april ? Jeg husker at det var flere rasteplasser, veilommer, kan bilen parkeres og bare gå en vandretur. Eller kanskje det fins bedre forslag? Vi kjører fra Ringerike og ønsker cirka 2,5 time kjøring. Kanskje det fins noe i Kongsberg område?
 2. Hei. Trenger tips om korte turer i Trollheimen område. Viktig at det er et sted man kan parkere bil og enten noe serveringssted på vei eller mulighet for å sette seg ned og spise egen matpakke. Gapahuk kanskje. 4åring klarer fint 4/5 km tur retur. Et slags trivelig dagstur.
 3. Hei. Ønsker å finne telt som er litt eller veldig lystett :). Fant de som er med black out fra Coleman , men de har høy vekt. Finns det noe telt som du våkner ikke i kl 4 av det sola skinner rett i øynene 😂?
 4. Skal telte med barna i sommer. Ser etter rimelig liggeunderlag. "Bamse" tar mye plass i bilen, om vi skal ha utstyr til 4 😂. Har noen erfaring med disse [Hidden Content]?
 5. Hei.Klarer ikke å bestemme oss om teltvalg :))). 2 voksen + 2 barn(4og10). Planer er å kjøre 1-1,5 uke og sove på campinger. Vi tenker enten 2+3 mans ( med tanker å bruke mindre teltet hvis det er kun en av oss skal på tur med barn eller alene:)))eller telt til 4 pers? Jeg tenker det må være godt med fortelt, så vi kan spise inne hvis det regner? Også betaler man for 2 teltplasser på camping hvis en familie setter 2 telter ?
 6. Hei:) Planlegger noe korte turer i juni...med en på 10 og en på 4. Hadde tenkt å ta en tur til 1)Snøhetta. Har lest at går turiststi fra parkeringen, som.er cirka på 1,5 km. Er den grei å gå for små barn? Ikke veldig brått? Også trenger overnatting tips med telt i samme område. Hvis campingen vil forsatt være stengt. Hvor kan vi sette opp telt slik at det blir nær bilen? 2) Madonna på Eggedal. Hvor på Eggedal kan vi overnatte med telt på samme måte? Nær bilen.
 7. Hei. Planlegger innkjøp av utstyr :)))Og vil kjøpe mest av bruk. Planer er å reise/sove over Hardangervidda, Dovre fjell. Juni - begynnelse av august. Med barn og bil Tenker å sove på campingplasser stor sett. Hvilken egenskaper på soveposene skal jeg se etter ? På finn ligger masse men utgåtte modeller og derfor vanskelig å velge. Omgående liggeunderlag. Er det slik at det anbefales å bruke to en type bamse og en oppblåsbar? Blir det kald å sove i posen som har komfort +6/7? Hvilken av eldre modeller Ajungilak kan dere anbefale? Eller hvor gammelt kan en sovepose være?
 8. Trenger tips/turforslag til dagstur...med treåring på Norefjell. Med mulighet for parkering og enkelt sti (Ikke skog) og gjerne primus :))). Han klarer å gå maks i 2 timer totalt. Vi bruker ikke bæremeis.
 9. Hei. Har også noe spørsmål om denne turen og vil spørre her til å ikke åpne likt tema :)) Vi skal på en helgetur til Rjukan og vil blant annet ta Gaustadbannen. Vi har med oss en treåring. Men, jeg tenker hvordan er det på selveste toppen? Kanskje det er litt dumt spørsmål men er det trygt på toppen for en treåring?:))
 10. Hei. Fins det kart som viser alle rasteplasser i Norge? Slik er bedre planlegge lang bilreise :)))
 11. Jeg er så glad at jeg har meld meg på Ti på Topp. Har blitt kjemt med flere fine ruter. Skardtjern. Ønsker man å då til Gyrihaygen eller Mørkogna så anbefales å gå gjennom Skardtjern.
 12. Hei. Har kjøpt meg sko og byttet ut innersåle til en som passer bedre til meg. Og da ble det veldig "glatt" inne i skoene. Jeg kjenner at sokkene glir og selv om jeg strammer skolissene dette føles ikke veldig stabilt. Jeg vil ikke bytte sko fordi de er veldig gode og jeg blir ikke sliten i beine ( jeg har problemer med å finne riktig sko). Men jeg vil finne noe løsning på dette så jeg kan gå litt krevende terreng:)) Noe innlegg, eller sokker med antiskli for voksne? Tips?
 13. Hadde flere fri dager, og brukte dem til å gå turer Tur til Mosatjern ( Ti på Topp Ringerike har den turen ). En veldig bra oppmerket tur. Og neste dagen vandre tur på Ringkollen med minstemann:) Hadde prøvd å gå til Ringkoltoppen men han ørket ikke hele veien.
 14. Hei! Gutten på 9 år er inviteret på sin første telttur:)) Den voksen som tar barna på turen ordner alt bortsett fra soveposene. Vi har en pose ( som han bruker på campinghytter) Med Tcomf+11 Tlim+7 Text-5. Gutten bruker ikke ull. Det er ikke snakk om det))) Men han kan sove med klær på og med en fleece genser ,ull soker er greit. Det jeg tenker - blir det varmere å sove hvis han vil bruke en tynn fleece teppe inne i posen? Jeg har kjørt gjennom alle butikkene vi har i byen og fant soveposer som har Tcomfort: 3°C Tlimit: -2°C Textreme: -18°C eller Tcomf 0. Varemelding sier at blir cirka +3 på natta til helgen. Må jeg kjøpe ny pose allikevel eller det kan gå å bruke pose+teppe? De skal ikke bære lenge, så vekt er ikke så viktig her. Jeg vil ikke bestille på nett, fordi det er ingen garanti at posen kommer til helgen. Og litt begrenset i hvor mye kan jeg betale for det også
 15. Selv om det er litt "gammelt" rapport..håper jeg på svaret:) Planlegger en tur midt i juni på tre dager ( fredag-søndag). Hadde tenkt å ta Solstien og Krossobanen. Har med meg to barn på 9 og 3 år. Hvor langt tid tar turen fra går av Krossbanen? Er den markert? Forstår jeg riktig at vi tar Krossobanen helt til siste stopp. Går tur og tar bannen ned igjen? Blir det en rundtur eller tur-retur på samme stien?
 16. Hva er greit å kjøpe brukt av tur utstyr? Jeg ser på Finn, for eksempel er mulig å kjøpe brukte sekker/telter under halv pris. Hva man risikerer? Hva er det ikke anbefales å kjøpe brukt?
 17. Hei. Jeg har vurdert lavvo. Men vet ikke om det er alt ( bunn, regntrekk) som følger med, eller må kjøpes separat? Lavvo nok er mer gøy for unger enn telt:)
 18. Jeg tenkte telt med innertelt og 2 soverom. Den må nok settes enkelt opp:) Vet ikke om telt fra Europris kan fungere...
 19. Vi er to voksne og to barn. Det er 4 + telt trengs:)
 20. Anna Hansen

  Billig telt

  Vi har ikke erfaring med teltturer. Og jeg ønsker tips om en billig men grei telt for 4, som vi kan bruke til forskjellige camping turer. Tenker å starte å sove i telt på en camping er en god start Men ønsker ikke å legge mye penger i teltet i begynnelsen. Vi må prøve det først. Vi skal reise kun i sommer i starten. Hva kan dere anbefale av de billigste teltene som maks 2500 nok?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy