Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Hilleberg Nallo 3 vs Anjan 3


Anbefalte innlegg

Hei, jeg skal gå til innkjøp av nytt telt til våren og trenger deres hjelp sårt. 

Litt bakrundsinfo: 

Vi er to stk med hund og skal bruke teltet primært 3 sesong (vår,som,høst). Det skal brukes på vandring gjennom jotunheimen over flere dager. 

Jeg har Niak, Akto og Keron 3GT fra før av og elsker disse. Men siden vi nå har fått oss hund blir Niak og Akto altfor liten. Keron 3GT er et pulk telt (vinter) på 4 kg så det utgår. 

Jeg har kikket på Nallo 3 og Anjan 3. Jeg ønsker i utgangspunktet ikke GT på grunn av vektøkningen men kan vurdere det ettersom hunden får en luksus plass med sekkene. 

 

For meg er dette viktig, lufting og en stor inngang man kan lett gå inn og ut av og ha utsikt ut av. Vekt er også en faktor. Jeg har vært bestemt på Nallo 3 nå i 1 år, men så fikk jeg øynene opp for Anjan teltet etter litt smug kikking på forumet. 

Takker for all hjelp eller innspill. 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 1 month later...

Største ulempen jeg ser på Anjan er mangel på lufteventil, i grei vind så vil jo den høye ytterduken sørge for lufting, men i typisk vindstille regnvær så kan det fort bli varmt og klamt inne i teltet. Dette er min opplevelse med Niak som på alle andre måter er ett supert telt.

Ellers så er jo Nallo hakket med solid, og vil nok tåle en del mer vær og vind enn Anjan.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 months later...
Sig Man skrev (På 29.4.2020 den 16.05):

Største ulempen jeg ser på Anjan er mangel på lufteventil, i grei vind så vil jo den høye ytterduken sørge for lufting, men i typisk vindstille regnvær så kan det fort bli varmt og klamt inne i teltet. Dette er min opplevelse med Niak som på alle andre måter er ett supert telt.

Ellers så er jo Nallo hakket med solid, og vil nok tåle en del mer vær og vind enn Anjan.

Jeg opplever anjan 2 som mer luftig enn Nallo 3GT, spesielt i vindstille og rolig vær. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...
Alexander Nicholas Kristoffersen skrev (På 15.3.2020 den 10.36):

Hei, jeg skal gå til innkjøp av nytt telt til våren og trenger deres hjelp sårt. 

Du har sikkert allerede kjøpt telt, men min erfaring med 17 år gammelt Nallo 3 er at det går greit med 2 personer og 1 hund, så lenge hunden ikke er for stor og det ikke regner alt for mye. Det blir trangt i forteltet til både 2 sekker og 1 hund, så noe må inn i teltet, og dersom alt er vått kan det bli kjipt i lengden. Ved hund inne i innerteltet må man passe på bunnduk og underlag og soveposer som skarpe klør kan lage hull i. Men man unngår at hunden stikker ut under teltduken fra forteltet på natta for å sjekke noe og ikke finner veien inn igjen. Å putte hunden oppi en hundejervenduk kan forenkle ting (uansett fint for vinterbruk). Når det er sagt så kjøpte jeg teltet lenge før jeg fikk hund, så i etterhånd hadde jeg nok gått for en GT-versjon dersom jeg skulle på mange lange turer med hund, der været kan bli vått underveis. Med GT-versjonen mister man litt utsikt. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Kjellis
   Nå skal du høre; etter ha våknet midt på natten langt inne på fjellet i mitt Helsport Ringstind 2,  ikke pokker om jeg fikk sove igjen så jeg fikk god tid til å tenke. Etter 10 år i Ringstind 2 og Fjellheimen 3 Camp Xtrem, kom jeg frem til at det var på tide med forandring. På sensommeren solgte jeg telta mine og kjøpte meg et Hilleberg Akto. Jeg likte Aktoen så godt at når jeg skulle kjøpe et telt som rommet min samboer og meg, falt valget nok en gang på Hilleberg. Jeg ville ha et lett telt, derfor kjøpte jeg et Nallo 3 som dro kjøkkenvekta ned til knappe 2600 gram, i fjor høst. Jeg rakk ikke mer enn å slå det opp på plena for en sjekk før høststormer, grisvær og en baby født på juni sørget for at det ikke ble tid til å komme seg på annet enn dagsturer.
   Når planene om et Fjellforumtreff i Rondane ble luftet på forumet fikk jeg lyst til å delta, samtidig kjennte jeg på at jeg savnet et telt som var mer myntet på vinterbruk enn nalloteltet. Jeg bestemte meg for at jeg ville ha et telt som ikke var tyngre og mer volumiøs enn at jeg orket å ha det i ryggsekken hele året. Valget falt på et Hilleberg Nammatj 3. Etter å ha slått opp Nammatj sa min samboer at det var dette teltet som skulle brukes når hun skulle være med på tur.
   Greit nok. Jeg liker virkelig begge telta, men synes det er virkelig er luksus å ha to telt som overlapper hverandre i bruksområde etter som Nammatj kun er 650 gram tyngre enn Nallo (målt på kjøkkenvekten hjemme).
   Sånn kan det gå når en ikke tenker nok før en kjøper telt 🤔
   Nammatj 3:
   Nallo 3:

    
   Det jeg vil fram til er at jeg ikke klarer å bestemme meg, selge Nallo eller beholde det i tillegg til Nammatj. Skikkelig luksusproblem.... 🙄
  • Av hgmann
   Hei
    
   Jeg ønsker et romslig solotelt som også kan benyttes som 2-mannstelt til frisk 3-sesongs bruk. Tenker ikke å bruke dette på vinteren. Valget står mellom Nallo i 2 GT-versjon eller Nallo 3 uten fortelt. Vektmessig er disse ganske like. GT-modellen veier vel 200 gr mer. Fordelen slik jeg ser det med Nallo 2 GT er selvsagt stort fortelt, som forsvarer trangere plass i innerteltet. Nallo 3 har såpass grei plass inne at man klarer seg med lite fortelt. Det er vel også raskere oppsett med kun 2 stenger kontra 3. Mulig dette koker ned til smak og behag. Blir nok mest brukt som romslig solotelt, men som sagt skal også fungere som 2-manns. Har slått meg til ro med at vekten er spiselig med tanke på plass og teltes robusthet. Ser fordelene med fortelt samtidig som enkeltheten med 2-stangstelt lokker.
    
   Noen med tanker, er erfaringer og innspill her? Nallo 2 med GT kontra Nallo 3?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.