Jump to content
IGNORED

Klattermusen freke impregnering??


Jonas H
 Share

Recommended Posts

Hei. Jeg har hatt min bukse noen år no, og er fornøyd med buksen! 

Men jeg lurer da på om disse krever noen form for kjærlighet? Impregnering? Det er jo grovt stoff på knærne og strets i stompen. Noen som vet? Hvilken produkt skal brukes og evt skal hele buksen eller bare deler av den behandles? 

😊

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cutan er vel en ren PU membran, mens Gore-Tex er ePTFE membran med beskyttende PU coating, så jeg føler meg ganske trygg på at Cutan vil tåle alle kjemikalier som er godkjent for GTX, mens det er en ørliten sjanse for at mann ikke nødvendigvis kan anta det motsatte.

Jeg re-impregnerer veldig sjelden, og i såfall hovedsaklig ved å kun spraye ytterstoffet. Dette trur jeg ikke påvirker membranet i særlig stor grad, og gjør neppe mer skade enn nytte uansett hvilken kombinasjon av membran / spray mann bruker. Det er nok viktigere å sjekke produsentens anbefalinger hvis mann tenker å bruke wash-in impregnering, da denne i mye større grad vil binde seg til selve membranet.

Aller viktigst trur jeg det er å vaske membranplagg riktig. Generelt har nok ingen membran særlig godt av vanlig vaskemiddel. I en barnefamile med en million forskjellige membranplagg med ulik teknologi, så blir det one-size fits all vasking med Nikwax tech wash. For best holdbarhet og ytelse kan det være lurt å følge produsentens anbefaling for vaskemiddel og hyppighet.

 

P.S. Har aldri hatt noen plagg med Cutan før. Mitt siste Klättermusen-plagg med membran er fra eVent-epoken, men nå har jeg kjøpt både Brede 2.0 jakke og har en bukse (med ett eller annet norrønsk navn) på vei i posten. Blir vel snart kjent med Cutan's fordeler og ulemper enten jeg vil eller ikke.

Litt spent på begge plaggene. KM startet jo som ett merke som satset ganske kompromissløst på funksjon over form, men virker som de i større grad har dreid mot friluftsmote i senere år, de også.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy