Jump to content

Hjelp til Primus Omnifuel/ErgoPump


Stian86

Recommended Posts

Hei

Jeg har en ca 10 år gammel Omnifuel, har byttet O-ringer og vedlikeholdt den etter behov. Tenkte jeg skulle ta en grundig service på den nå pga dårlig effekt og pumpe som lader trykk dårlig. Så jeg demonterte alt som kunne demonteres , men jeg åpnet den "bittelille" skruen på den "metallvinkelen" tok løs den og dro ut den svarte "plastmutteren" som man skrur slangen på brenneren til. Når jeg dro ut den så fant jeg bare rester av blå gummi vet ikke om det er en pakning eller o-ring som har sittet der. Noen som kan hjelpe meg, nå lekker ihvertfall pumpa/flaska som ei sil. Hvilken pakning/O-ring. På de "sprengskissene" jeg har sett er ikke denne delen demontert. Legger ved et bilde så dere skjønner hvor jeg mener.

667089386_PumpeOmnifuel.jpg.3bb5709748cf731064cf33a9cd91cecd.jpg

Er det forresten noen som har eller har link til manual/tegninger på Onifuel v1, kan ikke finne den på primus sine hjemmesider. 

 

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Hei

Du har ikke fått noe svar fra noen av primuseksperterne, men jeg skyter fra hoften ut fra kunnskap om trykkluft koplinger til dykking. I øvrig ligner den en del på en gardena-kopling til vannslange.

Jeg fant denne manual, som så ikke viser noe veldig detaljert om pumpen:  

https://www.primusshop.no/wp-content/uploads/sites/3/2016/08/primus_bruksanvisning_3289_OmniFuel_51117_6.pdf

Du sir, at du fant blå gummi rester?! Det er jeg ganske sikker på er restene av en o-ring som skal sitte i ytterste rille i plastdingsen. Du må se inn i hullet og renske for flere gummirester og renske hele hullet godt med fx en tannstikker + Q-tip - ikke noe skarp metall. Så kan du smøre med litt silikonfett.

Så får du tak i en o-ring som passer i rillen og smører og setter på ytterste rillen. Jeg antar, at vinkel metallbiten er en "klo" som så holder plastdingsen på plass inn i hullet, skrudd fast med den lille skrue. Der er formentlig ikke hull gjennom til brennstoff ved den lille skrue, men du kan tette med gjengetetning  enten fra Biltema eller loctite evt. bruke lynlim, hvis du har det.

Det er mulig, jeg tar helt feil, men så må en av primusfolkene på banen.

Elgen

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy