Gå til innhold
  • Bli medlem

Karangora 3014 moh. 5. juli 2006 (Uganda)


Rødtopp

Anbefalte innlegg

Etter en god frokost hos Tore og Vigdis på Mitandi pakket vi sekkene fulle av vann og begynte turen opp til Karangora. Havregrøt er ikke frokosten jeg forventer å få servert i en bitte liten landsby i Uganda, men det er frokost for en dag i fjellet. For de som har lyst til å oppleve en idyllisk, stille og rolig fjellandsby anbefaler jeg Mitandi på det varmeste. I fjor ladet vi opp i Mitandi før vi gikk i Rwenzori (høydepunktet var toppdagen med bestigning av Mt. Margerita på 5.109 moh).

I år var vi syv voksne og syv barn fra Norge som var på besøk på Mitandi. Den ene dagen leide vi to guider som skulle vise oss stien til Karangora. I begynnelsen gikk vi mellom de små gårdene. Guidene fortalte om livet i Mitandi og de ulike plantene og vekstene. Her dyrkes det blant annet bananer, kaffebønner, sukkererter, pasjonsfrukt, avokado, poteter. Hele veien ble vi møtt av smilende barn og voksne. Etter hvert som vi tok høydemetere ble jordene færre og vi kom inn i jungelen. Her vokste bambus og bregner tett i tett med ulike store trær. Lyden av menneskene på jordene ble erstattet med lyden fra tusen-talls insekter. Etter hvert kom vi over den tette jungelen og opp blant lyngen. Lyngen her er flere meter høy!

I løpet av dagen tøyde vi alle grenser. Fire av oss ble ikke med på toppen, men de var alle høyere oppe enn de hadde vært tidligere. Det er kjempe bra!

På toppen hadde vi fin utsikt langs Rwenzori fjellene. Det ble en velfortjent pause på toppen. Mens vi spiste kjeks og inspiserte alle de rare insektene i lyngen hørte vi plutselig noen som snakket på den andre siden av toppen. Etter en liten stund kom fire ugandere på rekke og rad langs stien. De hadde machetene høyt hevet. :) Det var veldig skremmende, men når det første sjokket hadde lagt seg så vi at de bare brukte machetene til å rydde stien. De rastet like ved oss og vi delte kjeks med dem. Synd at ingen kunne engelsk. Det hadde vært spennende å høre hvor de kom fra og hvor de skulle gå videre.

Returen tok hardt på knærne, men med den fabelaktige vegetasjonen, utsikten og turkameratene blir vonde ben mindre vonde.

Tusen takk for turen!

Nysgjerrig på Mitandi? Se mitandi.com

Rødtopp

post-838-133474433494_thumb.jpg

post-838-133474433503_thumb.jpg

post-838-133474433512_thumb.jpg

post-838-133474433624_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne
Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.