Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Annonse
Skrevet
På 21.12.2017 den 21.56, Jan Erik Hansen skrev:

Tenkte jeg kanskje skal prøve å speke, eller prøve noe annet med rypehjertene, og ha de som en liten appetittvekker/forrett når det er tid for å invitere til årets rypemiddag selv. 

 

Dersom gjestene er av den modige typen kan du forsøke denne: 
 



Som et alternativ kan du ta vare på innholdet i kråsen til en bunke ryper, legge dette på vodka en måned og så sile av og så servere det med hjerte i. DET er villmarksshot ;-) 

 

Skrevet
41 minutter siden, Espen Ørud skrev:

Dersom gjestene er av den modige typen kan du forsøke denne: 
 



Som et alternativ kan du ta vare på innholdet i kråsen til en bunke ryper, legge dette på vodka en måned og så sile av og så servere det med hjerte i. DET er villmarksshot ;-) 

 

Brukte ikke Brimi den varianten på et av Gutta på tur programmene for mange år siden tro? Mener å huske noe lignende derfra.

Ble en enkel variant med stekte rypehjerter i år. Smakte akkurat som tradisjonen tilsier det :)

Men kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til neste sesong allerede. Blir å prøve litt mer nye ting med fisk og fugl fra fjellet da.

  • 10 måneder senere...
Skrevet (endret)
24 minutter siden, Espen Ørud skrev:

Da er det tiden på året hvor det skal spises opp noen innsamlede råvarer igjen...

 

 

Ser jo smakfullt ut det der :)

Er den tiden på året her også. Dog ikke like dreven på matfoto :)

20181124-IMG_5992.jpg.ab811d44ef139282fbd3173a203832bc.jpg

Endret av Jan Erik Hansen
  • Liker 2
Skrevet (endret)

....og siden vi allerede var i gang med oppskrifter som passer til: 

 

Selleri og pastinakk puré

200 g sellerirot
200 g pastinakk
1 stk eple
100 g smør
Fløte
Salt
Kajennepepper
Ferskpresset sitronsaft

 

Skrell og del eple, selleri og pastinakk opp i biter. Ha i en kasserolle og hell over vann så det dekker. Kok opp og la det småkoke til de er helt mør.

Hell av kokevannet. Ha over i en blender og tilsett smør. Kjør til glatt puré, juster konsistensen med litt fløte om nødvendig. Smak til med ferskpresset sitron, salt og kajennepepper.


Dette er jeg meget overbevist passer utmerket til en rekke andre retter av vilt også...

 

Endret av Espen Ørud
  • Takk 1
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.