Jump to content

Tips til rimelig telt (3-sesong, god plass til 2)


oleva

Recommended Posts

Noen som har gode tips til rimelig telt?

Skal benyttes på fjell- og kajakktur (vil nok sjelden være mer enn 1-2 overnattinger), og må ha ok plass til to personer. Kommer til å bruke teltet en del alene, og i tillegg til et tremannstelt når jeg har med barna.Trenger ikke ekstremtelt, men bør tåle litt regn og være forholdsvis lett (mtp fjelltur) og pakkvennlig (mtp kajakktur). Ønsker helst litt romslig fortelt, med plass til bagasje og mulighet for å kokkelere under tak.

Har lite greie på kvalitetsforskjeller osv, og hadde helst ønske å bruke minst mulig på et telt som var ok i ett år eller to, for å kunne gjøre meg opp mer egne erfaringer og investere i et bedre telt etterhvert. Ser det selges noen litt brukte telt på finn også, men gjerne uten at modell er oppgitt så det er litt kinkig å vite kvalitet og vurdere om prisen er riktig?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Både jeg og en kamerat har 2-mannsvarianten av denne (brukes som solotelt+hund) og er godt fornøyd med dem. Følger med footprint (ligger bare under innerteltet) som gjør det mulig å sette opp ytterteltet først når været er dårlig - praktisk siden det er netting i taket på innerteltet. Vil anta det samme gjelder 3-manns. Sparer både kroner og kg i forhold til de 2 andre, taper dog litt på forteltet..

http://www.123friluft.no/friluft/telt/cloud-3-ultralight-orange

 

Syns forøvrig å huske at takhøyden på Nordmarka er ganske horribel. Har bare krabba inn i det på XXL en gang. Yaranga vet jeg ingenting om

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy