Gå til innhold
  • Bli medlem

oleva

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av oleva

  1. Noen som har prøvd kartet på Garminklokke og kan si noe om erfaring med dette kontra medfølgende Topoactive? Topoactive har blitt bra på stier i siste oppdatering, men har ikke allverdens detaljnivå, og Experiencekartet har såvidt jeg har forstått det høydkurver for 20 meter mens Topoactive bare har kurver pr 50 meter. Samt at om jeg kjøper Experience kan jeg også bruke dette til turplanlegging i Basecamp? Bruker i dag Alltrails til turplanlegging/rutetegning pga bedre kart. Bruk er til navigering i fjell, skog og mark, og ønsker å gå over til å bruke mobilen minst mulig til kart og navigering på tur (men vil nok uansett bli brukt noe til oversikt pga større skjerm). Har FR955.
  2. Interessant forslag, har ikke egentlig ansett slike varianter som så aktuelle men bør kanskje gjøre det. Ikke minst siden jeg har hatt tanker om å kjøpe vandrestaver uansett. Når vekten begynner å nærme seg tilsvarende et par raggsokker snakker vi 😄
  3. Har i dag et Bergans Trysil 2 til soloturer med telt. Forsåvidt fornøyd med teltet, men savner sittehøyde og skulle gjerne spart en drøy kilo vekt. Gitt følgende kriterier, noen gode tips til telt jeg kan se på? Maksvekt 1,5kg (gjerne 1kg eller mindre...) Sittehøyde Fortelt, med plass til sekk og mulighet for kokkelering i regnvær uten å måtte ta med tarp i tillegg. Romslig, dvs litt plass til overs ved siden av et MW underlag. Helst sideåpning. Raskt og greit å sette opp, også i regnvær (ikke "amerikansk" løsning med forteltoppsett først) Pris spiller en rolle. Ok kvalitet og slitestyrke. Vil bli brukt langt mindre enn jeg skulle ønske, så viktigere at det tåler påregnelig vind og regn enn hundrevis av overnattinger. 3-sesong.
  4. Veldig fornøyd med Nitcore HC65 som jeg nettopp kjøpte meg. Mye å gå på selv med stor lue på mitt hode. Hovedlyset har god spredning samtidig med en fokusert stråle, dvs mye og langtrekkende lys. Føles lett på tross av at batteriet sitter i hovedenheten foran (og ikke mulighet for eksternt batteri tror jeg, om du må ha det). Mange lysmodus fra 1 - 1000 lumen og dermed variert bruksområde. AA-batterier tar det ikke, men usb-lading direkte på lykten, og du kan ha med ekstra 18650-batterier som enkelt byttes ved behov. Pris under halvparten av maksbudsjettet ditt.
  5. Er så heldig at jeg har fått en biolite campstove 2 i gave, men før jeg åpner den er jeg litt usikker på om det er riktig brenner for meg. Bruker pr i dag en enkel gassbrenner, og behovet mitt er primært for vår/sommer/høst. For kortere turer går det gjerne i medbragt ved, bål og pølsegrilling. Bioliten ser veldig flott ut, men tviler på at jeg for så stor bruk for strøm/usbladefunksjonen, og da vil kanskje en lettere kvistbrenner være et bedre alternativ? Eller en multifuel? Noen råd og tips til en som er litt usikker?
  6. Ahh, takk, det burde jeg skjønt 😄
  7. Mottatt teltet og satt det opp i hagen, positivt overrasket over den tilsynelatende gode kvaliteten! Vekten på 2,5kg var reell. 15 kraftige aluminiumsplugger på 18cm, og aluminiumsstengene virket å være av god kvalitet. Samme gjelder bådeinnerduk/bunn og ytterduken som var kraftigere/tykkere enn jeg forventet. Ok å sette opp alene, men klønet litt med stengene da det var mye motstand for å få de inn. Fulgte med en aluminiumshylse på ca 12 cm sammen med stengene som jeg ikke forstod formålet med, noen som vet? Plassen inni var som forventet. Ikke lengre enn hva det burde være for en på 181cm. Ok for to voksne som ikke er redd for å ligge tett. Grei plass til én stor sekk i fortelt, to store sekker vil nok blokkere inn/ut. Koking i fortelt med gassbrenner til nøds ok hvis døren festes så den ikke kan blåse ned i brenneren. Synes jeg fikk mye telt for 800,-!
  8. Tiittet på det nå, men hvordan er Nordmarka ifht Bergans Trysil 3, som har samme vekt og ser ut til å ha minst like stort fortelt men koster en tusenlapp mindre? Når jeg ser 3 til 4-mannstelt er pakkstørrelse viktigere enn vekt, da det er tiltenkt kajakkturer. 4-sesongerstelt (ikke aktuelt å handle i år) tenker jeg til bruk med pulk, så da er ikke vekt og pakkstørrelse så viktig. Pris ifht kvalitet har mest å si da.
  9. Takk for innspill! Finnes det tilsvarende billigmodeller (i ok kvalitet for moderat bruk) av 4-sesongerstelt og 3-4-mannstelt med romslige fortelt?
  10. Har som uerfaren tittet etter lette telt for 1-2 personer på økobudsjett, og endte med en litt spontan bestilling av Bergans Trysil 2 på tilbud til 799,- på XXL. Virket som et ok telt for mitt behov, med vekt på 2,5kg, litt lav takhøyde men overkommelig "tap" om det skulle vise seg å være upraktisk og/eller dårlig kvalitet. Veldig rimelig ihvertfall, ifht at jeg har oppdaget at telt og annet friluftsutstyr fort blir j*** dyrt. Har søkt litt på nett i etterkant og undrer meg over at det ser ut til at Bergans produserer telt som tilsynelatende er like, men med ulike navn og svært varierende priser. Her er utvalget telt fra Bergans jeg finner på prisjakt.no, som ser like ut og har samme mål og tilsynelatende identiske spesifikasjoner. Hva er egentlig forskjellen, bortsett fra farge? Er det store forskjeller i gjennomføring og kvalitet, eller er det slik at hobbyfriluftere som meg faktisk kan spare store penger på å få et mer eller mindre identisk produkt til en brøkdel av prisen ved å kjøpe "billignavnet" fra samme produsent? Bergans Trysil 2: Kun på XXL, nå tilbud til 799,- (ord. 1199, iflg XXL) Bergans Trillemarka 2: Intersport/G-sport, 1999,- Bergans Compact 2: outnorth.no/sportsdeal.no, fra 2499,- Bergans Trollhetta 2: flere forhandlere, fra 3416,-
  11. Nei, men i vindstille opplever jeg at det er mye lettere å padle i rett linje med kjølen ute. Det handler nok mest om mangel på padleteknikk fra min side. Godt mulig jeg kun vil benytte kjølen til det den er ment for etterhvert som jeg får bedre teknikk.
  12. Er helt nybegynner så kan bare gi innspill basert på meget kort erfaringsgrunnlag! Kjøpte meg en Boreal Baffin P3 (er en del tyngre og et par cm høyere enn deg) for et par uker siden, og er meget fornøyd etter noen turer på innlandsvann. Ut fra bortimot null padleerfaring synes jeg kajakken er lett å styre med styretak og/eller "carving"(eller hva det heter når man legger seg til siden). Savner overhode ikke ror, som jeg har prøvd såvidt for noen år siden. Når jeg skal padle langt og rett tar jeg ut kjølen og den blir vedldg retningsstabil, tar jeg den inn svinger båten veldig enkelt (nesten så jeg har tippa over noen ganger når jeg har tatt inn kjølen igjen og lagt over i sving, fordi responsen er såpass dramatisk forskjellig fra når kjølen er ute). I sidevind (fikk ganske kraftig vind på en av turene jeg var på med skikkelige kast) synes jeg kjølen fungerer fint til å korrigere for at båten vil legge seg opp mot vinden (men har dog lite å sammenligne med). Vær oppmerksom på at bakre lasterom ikke er så voldsomt romslig, da den både er lav bak samt at senkekjølboksen og vaieren begrenser plass og pakkemuligheter (men dagluka er ganske stor, og det er en del plass foran). For min del ikke noe problem da det ikke er aktuelt med turer med mer enn et par-tre overnattinger, men mulig det kan bli trangt om det skal være med utstyr og mat for lange perioder. Summa summarum er jeg egentlig i ekstase over kjøpet så langt, og tenker at dersom jeg i løpet av et par år med mer erfaring ønsker meg andre egenskaper kan jeg sikkert bytte ut kajakken uten at jeg har tapt mer enn noen få tusenlapper.
  13. Noen som har formening om forskjell i praktisk bruk og kvalitet mellom Frisport Yaranga Trek 3 og Helsport Nordmarka 2 forresten, før jeg handler? 🤔
  14. Takk for tips, yaranga trek 3 ser bra ut for meg til ok pris 😊
  15. Noen som har gode tips til rimelig telt? Skal benyttes på fjell- og kajakktur (vil nok sjelden være mer enn 1-2 overnattinger), og må ha ok plass til to personer. Kommer til å bruke teltet en del alene, og i tillegg til et tremannstelt når jeg har med barna.Trenger ikke ekstremtelt, men bør tåle litt regn og være forholdsvis lett (mtp fjelltur) og pakkvennlig (mtp kajakktur). Ønsker helst litt romslig fortelt, med plass til bagasje og mulighet for å kokkelere under tak. Har lite greie på kvalitetsforskjeller osv, og hadde helst ønske å bruke minst mulig på et telt som var ok i ett år eller to, for å kunne gjøre meg opp mer egne erfaringer og investere i et bedre telt etterhvert. Ser det selges noen litt brukte telt på finn også, men gjerne uten at modell er oppgitt så det er litt kinkig å vite kvalitet og vurdere om prisen er riktig?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.