Gå til innhold
StineHV

Helgetur ved Reineskarvet eller Bergsjøen med overnatting i telt

Anbefalte innlegg

Hei,

Kan noen anbefale en helgetur i området rundt Reineskarvet?

Gå på: fjellski
Sove i: telt
Frakter i: pulk/sekk

Minimum 30km
Maks 50km (da må det ikke være for mye stigning - må gå på 2 dager)

Gjerne en rundtur så vi kan gå tilbake til parkering. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Her er flere muligheter! Bergsjø området er flott, men ganske forblåst. Det er relativ lite snø i år og det har blåst mye de siste dager, så jeg vet ikke helt hvordan det er oppe ved Bergsjø nå, selv om jeg sitter ca 10 km derfra, men litt i le. 

Det er en del løyper i starten ved Bergsjø, så fjellski, som går i løype vil være en fordel (ca. 67 mm ved tuppen) eller må man gå i midt skøytesporet.

Man kan starte ved Bergsjø og gå inn mot Ljungdalshytta. Det er formentlig flere skuterspor inn over og en hundeløype. De kan gjerne være blest til nå. Men vil sikkert bli kjørt snart. Man kan gå på vannet (litt kjedelig) eller ved sommerveien. Man går langs Reineskarvet. Det vil være teltmuligheter inne ved Djup, men også andre steder. Det blir vel så frem-og tilbake. ca. 25 km Bergsjø - Ljungdalshytta.  Rundt om NV spissen av Reineskarvet mot Gyrinosvannet er det veldig kupert og vilt og nå sikkert mye skredfarlig terreng. Går ikke selv der om vinteren, men om sommeren 

Alternativ:

Bergsjø, ta løypen NØ til Reine gå litt videre forbi Hausehovda og ta Nordpå mot Hemsedal. Der pleier å være skuterspor/hundeløype som stort sett følger sommerveien til Hemsedal - ikke for bratt. Skren sakte oppover NØ over i retning mot Fagerdalen (flere gode telt plasser både sommer og vinter!) Finn dalen ned mot Hjallestølen ved Versjøen (Ved høyspentmaster ved Storebotntjøne) Gå Sør på eller langs Versjøen (evt. på løype) Ved sørenden av Versjøen gå vest langs Svaraberget. Slakk ned over sørvest på myrene via Blåbergstølen og Breastølen, så treffer du etterhvert løype tilbake til Bergsjø. se Skjult lenke - logg inn for å se den Sett på detaljert kart og zoom inn.

Grovt målt blir dette nok ca. 50 km. Du må selv vurdere terrenget, stigning og ikke minst føret i forhold til tiden. Akkurat nå er det ganske tungt føre. Pulk eller sekk??

Jeg har selv gått flere varianter av denne turen, men starter østfra, hvor jeg har hytte. Derfor går jeg ikke selve Bergsjødelen, men har gått Bergsjø- Reine
 runden (fine vafler og treak= bruost karamell med enebær) flere ganger som vanlig halvdags skitur.

Elgen

Foto: 1 mot Hemsedal, 2  Fagerdalen mot Syserskaret, 3. Fagerdal stølen i det fjerne.

26032013412.thumb.jpg.ad2627c17e99001134f485174478395c.jpg

 

27032013415.thumb.jpg.be50a5b1b7d119689812870070201874.jpg

 

27032013416.thumb.jpg.2caaa4749df179ab3c01211b3fdbe8e1.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar Skjult lenke - logg inn for å se den

Var oppe i området der i helgen nå og det er jo som du sier ikke stort med snø. Fint, men hardt. Har for brede ski for spor og foretrekker å gå utenfor, men dette er jeg nå blitt frarådet over selve Reineskarvet pga. skredfare. Får heller ta en tur over der i sommer.
Bergsjø - Reine runden derimot, den skal jeg prøve å rekke en av helgene før all snøen forsvinner :) Fikk samme tips fra en til, så da er det tydelig verdt å prøve. Takk for tips :)

Blir å gå med pulk og telt. Nyte naturen maks!

Påsken går over Hardangervidda på samme vis. Neste uke står Finnmarksvidda for tur.
Livet lever!

God tur!

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

 

Var selv på Bergsjø i dag. Som vanlig blåste det noe, så pass at løypen over Rødungen retning Ljungsdalshytta, som ble kjørt i går var ganske fokket til. Jeg kjørte med en sprintslede og er avhengig av fast underlag. Lite snø. 

Jeg har kjørt flere ture i den østlige del av "min rundtur" dog ikke opp i høyfjellet. Lite snø mange plasser, så vier og einer stikker opp. Men det er blitt mange fine turer.

Rykter om lite/ avblåst snø på Hardangervidda?

Elgen 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av RHK
   Hei folkens. Jeg har planer om å ta med ei lite turvant dame på en to-tredagers telttur nå snart, og ønsker turtips. Jeg går selv mest toppturer, men denne gangen er det ikke snakk om det. Jeg har aldri vært på Hardangervidda før, og lurer på om det er noen skjulte perler å oppleve der? Gjerne noen fossefall eller skjulte vann hvor det er mulig å telte og ta et bad? Noen som har andre forslag til steder som bare MÅ oppleves der? Jeg er ikke låst til Hardangervidda, og kan også få andre forslag til steder med ikke for mange høydemeter. Om turen er en "trekant-rute" er det fint, men også kortere turer. Poenget er å gi henne en fin opplevelse uten for mye slit, og ikke å komme høyest eller lengst.
  • Av Oksen
   Hei,
   Ser på bergans.com et spennende tunneltelt som heter Skjult lenke - logg inn for å se den. Er det noen som har kjennskap til dette teltet og pro/cons kontra sammenlignbare telt fra andre produsenter? Var svært sparsommelig med informasjon om dette på nett
  • Av Tur123
   Hei,
   Jeg og søsteren min har tenkt oss på en 3-6 dagers telttur. Hun bor i Stavanger og har bil, jeg bor i Oslo uten bil og har i tillegg en hund som skal være med (kan derfor ikke ta buss, men må ta tog..) Har dere noen gode turforslag hvor det er lett for oss å møtes på midten ca? Vi er fleksible i antall dager, men er ikke så erfarne, så gjerne noe som ikke er så altfor krevende. Hunden er også 12,5 år ,så vi kommer til å ta det litt rolig
   På forhånd tusen takk for gode tips, vi venter i spenning
  • Av Borge_Oslo
   Hei!
   En kompis og jeg skal neste helg til Vrådal i Telemark. Har noen turtips til oss?
   Vi ser for oss å ha en basecamp og så legger vi inn to gode dagsturer til fots i området rundt Vrådalen. Varighet på dagsturene kan være 4-8 timer t-r, tenker jeg
   Takknemlig for alle tips!
  • Av Borge_Oslo
   Hei!
   Vurderer en helgetur i Finnskogen enten i telt og/eller hengekøye. Har noen tips om ok sted, og gjerne med bålplass... (Ja, har fått med meg bålforbud
   Takknemlig for alle tips!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.