Thomas E Skrevet 27. mars 2017 Skrevet 27. mars 2017 On 3/18/2017 at 6:40 PM, Brynjar said: lurer veldig på å dra frem tørkeren fra boden igjen å gjøre et nytt ærlig forsøk på tørking. Men er litt usikker på hvordan re-hydrering av diverse ting vil påvirke smaken av det. samt hvordan er det å tørke ferdig kokte grønsaker (gulerøtter, brokkoli, løk osv) for jo mer som er ferdig å kun trenger varmt vann jo bedre blir det på brenner å mindre brennstoff som må bæres med I sommer tørket jeg en god del bær til frokost/lunsj. Bærene i seg selv var helt OK, men jeg klarer fortsatt ikke å like havregrøt. Til middags tørket jeg haugevis med kjøttdeig og bacon. I kjøttdeigen knadde jeg inn "smuler" som man får kjøpt på Meny e.l. da jeg leste et sted at det skulle hjelpe på rehydreringen. Jeg burde kanskje smakt før jeg dro, for når jeg satt der langt inni Femundsmarka kunne jeg sverge på at det var bedre enn hjemme. Alt ble blandet med diverse posemat (amerikansk gryte, potetmos osv. Hva som helst som kun trengte vann). Neste prosjekt for i sommer for meg blir å teste ut tørrmelk i både posemat og til kalde frokostblandinger. Er det forresten noen som har noen formening om hvem som lager den beste tørrmelka som skal brukes kald? 1 Siter
josteink Skrevet 27. mars 2017 Skrevet 27. mars 2017 1 time siden, josteink skrev: Forresten så går du forbi mange gode fiskevatn med tildels bra med fisk, så du skal kunne dra opp ein del fisk på dette strekke. Har fiska ein del i desse områda heilt til Bergen. Fiskekart som er ok planleggja ut frå: http://www.vaksdal.kommune.no/turisme.321455.nn.html Siter
Gjest Mareng Skrevet 29. mars 2017 Skrevet 29. mars 2017 På 25.2.2017 den 19.07, Tom42 skrev: Du vil sikkert få mange forslag, men jeg vil innskrenke meg til ett: Vestlandslefsa. Jeg brekker den i to, på tvers lav rillene, og oppbevarer den i en isboks. Siden den er tørr veier den lite, og når du etter en lang og hard dag får lyst på litt godt til kaffen gjør du som følger: 1. Hell vann over - så mange biter du vil ha 2. Legg noen bitene over hverandre i en plastpose og knyt for. 3. Sett over kaffen om ca 10 minutter 4. Etter 15 - 20 minutter er lefsene bløte og du kan smøre på smør og strø litt sukker og kanel på 5. Rull dem som en pølse . og nyt. Og det samme jeg er i siget: Hvorfor ikke tørke f eks løk og gulrot? Tørk dem gjerne i stekeovn på ca 35 grader med døren på gløtt. De er tørre når du tar litt og putter i en plastpose. Blir det ikke kondens er de ferdige. Det jeg her tørker veier godt over en kilo før tørking og etterpå kun et par hundre gram. Utmerket i Bergens fiskesuppe, sammen med noen fiskebiter. For du skal vel fiske litt? Hvordan tørker du løk og gulrot? Vestlandslefse var kanonbra forslag Siter
+rayun Skrevet 29. mars 2017 Skrevet 29. mars 2017 På 27.3.2017 den 12.54, Nimrad skrev: Neste prosjekt for i sommer for meg blir å teste ut tørrmelk i både posemat og til kalde frokostblandinger. Er det forresten noen som har noen formening om hvem som lager den beste tørrmelka som skal brukes kald? Aner ikke hvilken tørrmelk som er best siden jeg til nå aldri har smakt andre enn Viking Tørrmelk. Men den bruker jeg til gjengjeld adskillige liter av gjennom året. Lager egen frokostblanding som består av 40-50% lettkokte havregryn og resten er diverse frø og nøtter + rosiner og tørket frukt. Til lett frokost når jeg ankommer jobben tar jeg 4 toppet ss av blandingen + 1 toppet ss tørrmelk og 2 sånne små søtstofftabletter (som folk har i tekoppen). Har dette i et pappbeger og blander godt (for at ikke melkepulveret skal klumpe seg) og tilsetter varmt eller kaldt vann alt etter som. Har alltid med noen små poser av samme blandingen på tur selv om det ikke blir spist daglig. Høyt innhold av alt det andre (ikke havregryna) gjør at det sklir greit ned hos meg. Siter
Thomas E Skrevet 29. mars 2017 Skrevet 29. mars 2017 1 hour ago, rayun said: Har alltid med noen små poser av samme blandingen på tur selv om det ikke blir spist daglig. Høyt innhold av alt det andre (ikke havregryna) gjør at det sklir greit ned hos meg. Takk for tips, men jeg ser meg nødt til å prøve noe annet enn havregrøt nå. Regner med denne oppskriften er en varm frokost? Jeg tenker å teste kald frokostblanding med tørrmelk. Siter
Gjest Björn Skrevet 29. mars 2017 Skrevet 29. mars 2017 (endret) På 2017-03-27 den 12.54, Nimrad skrev: Neste prosjekt for i sommer for meg blir å teste ut tørrmelk i både posemat og til kalde frokostblandinger. Er det forresten noen som har noen formening om hvem som lager den beste tørrmelka som skal brukes kald? Den enda som jag inte tycker ger någon form av bismak är denna. http://friluftsmat.nu/shop/helmjolkspulver-50-gram/ Som också fungerar utmärkt till kallt bruk också. Vist man kan tycka att priset är högt men det smakar bra och på turer så unnar jag mig det jag vill ha. Inget snålande på mat. De säljer även gräddpulver, skummjölkspulver och laktosfritt mjölkpulver. Endret 29. mars 2017 av Björn Siter
+Tom42 Skrevet 29. mars 2017 Skrevet 29. mars 2017 4 timer siden, Mareng skrev: Hvordan tørker du løk og gulrot? Vestlandslefse var kanonbra forslag Det enkleste er å tørke i stekeovnen. Temp ca 50 grader. Plasser en tresleiv i døråpningen slik at fuktighet kommer ut. I år, etter 20 april, når jeg kommer hjem kommer fra Spania, skal jeg kutte opp både løk og gulrot i litt større biter, fordi en tørket utgave blir lett veldig liten. Dette for å få litt mer å tygge på. Så hvis du ikke har det altfor travelt skal jeg gjøre alt nøyaktig, både hva størrelse og tørketid angår, og publisere resultatet. 2 Siter
Utpåskogstur Skrevet 30. mars 2017 Skrevet 30. mars 2017 Hvor kjøper dere tørrmelk og ziplock-poser? Siter
Gjest Mareng Skrevet 30. mars 2017 Skrevet 30. mars 2017 16 minutter siden, Utpåskogstur skrev: Hvor kjøper dere tørrmelk og ziplock-poser? Viking tørrmelk, de fleste dagligvarebutikker. Står ofte med baketing. Zip lock, jeg kan virkelig anbefale biltema sine glidelåsposer. Mye sterkere enn billige ziplock, holder seg godt lukket, og vaskbare. Billige og 1 eller 2 kr stk. Eller så har Ikea sånnne med dobbel zip som også er greie. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.