Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei! 

Er ny på forumet og driver og ser på telt. Ser det er mange tråder om telt allerede, men finner ikke noen som omhandler Yaranga Light 3 eller Yaranga Light 4. Ser det er noen erfaringer med Bergans Trollhetta 3. Lurer på om det er noen som har erfaringer med en eller begge som kan anbefale evt. advare meg mot noen av dem?

Har funnet alle teltene på tilbud og lurer på hvilket jeg skal gå for. 
Bergans Trollhetta 3 - 3000,-
Frisport Yaranga Light 3 - 4899,-
Frisport Yaranga Light 4 - 5599,-

Spiller ikke noen stor rolle om det ikke er plass til 3 stk i teltet, men ser at det ikke er noen stor vektforskjell på 3- vs 4-mannstelt hos Yaranga og tenker da at det ikke er dumt å ha mulighet til å ha med en tredjemann på tur. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har selv Bergans Trollhetta 3 og det er ett relativt stort telt som har greit med plass til 3 personer, liker også att det har et stort fortelt med plass til mye bagasje og rom for matlaging. Men dette teltet er best til 3 sesongs bruk siden hele siden som åpningen er på har en 3-5 cm stor åpning mellom duken og bakken som gjør at snøen kommer inn om det blåser dersom du ikke bygger opp med snø rundt. Elllers er det lett og sette opp og har gode DAC stenger og solid duk, men hos meg har noen av bardunfestene blitt revet av når jeg brukte det i sterk vind. Alt i alt så vil jeg si at man får mye telt for pengene, men nå er jeg selv på utkikk etter ett telt som er bedre egnet til helårsbruk enn dette, også får du lettere telt enn dette om du er villig til å gå litt opp i pris, veide mitt til totalt 3,5kg med de pluggene som følger med.

Mvh

Thor Helge

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg var på tolvdagers vandretur saman med ei med Frisport Yaranga light sommaren 2015, og ho let vel. Meinar eg tagga ho i ein tråd med samme tema, så om du tek ein søkerunde på forumet trur eg du vil finne hennar brukarerfaringar. Hugsar ikkje anna enn at dei var god. Litt krøkk med oppsett i starten om eg ikkje hugsar feil, men det fekk ho orden på etterkvart, utan at eg i farta hugsa kva det var.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.