Gå til innhold
Ivers

Ny dunpose til kona - 3/4 sesong - Hva velger mann?

Anbefalte innlegg

Hei dere!

Jeg skal kjøpe ny sovepose til kona til jul. Vi er glade i å være på tur, både på hytter og i telt. I dag har kona en tynn sommerpose som brukes innendørs på hytter og en stor og tung, og ikke spesielt varm kunstfiberpose. Vi har nylig fått en liten gutt så det blir ikke kjempemange teltturer i vinterhalvåret fremover, men jeg håper vi får til en god del overnattinger på høsten likevel. Vi har skikkelige liggeunderlag (exped downmat 9) og er på tur ned mot nullpunktet på gradestokken.

Jeg ser først og fremst etter en 3/4-sesongs dunpose med komfort-temp på ca -5 grader. Kona er 170 høy og er slank. Jeg vet ikke om det er fornuftig å gå for en "damevariant" eller å velge en 180cm "vanlig" pose (ikke damevariant). 

Budsjett er ikke fastlåst men helst ikke over 4000. Ser for øvrig at fjellsport har gode tilbud på sovepose i disse dager. 

Jeg er ellers opptatt av god dunspenst og dunkvalitet noe som ofte gir forholdsvis lav vekt. Ønsker under 1,2 - 1,3kg og med lang glidelås, slik at den kan brukes som dyne på hyttetur (med vinduet oppe)

Skjult lenke - logg inn for å se den til 3499,- i 175cm kan være aktuell, men for meg virker denne å være i varmeste laget. Også usikker på glidelås. Den kan også bli noe kort for en på 170cm ? Forøvrig bra pris.

Skjult lenke - logg inn for å se den har komfort-temp på -1 noe jeg tror blir litt for lite. Dessuten er den i grunn for dyr. 

Skjult lenke - logg inn for å se den passer mange av kriteriene mine, men er denne veldig stor og bred?

 

Jeg heller mest mot helium 800, men ønsker også andre forslag eller kommentarer. Hva velger jeg?

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser allerede at jeg sprekker på pris. Denne soveposen ser knallbra ut: Skjult lenke - logg inn for å se den. Den er riktignok for personer opp til 170. Kona er akkurat 170 og jeg frykter den blir for kort? Vil det da være bedre å kjøpe vanlig Skjult lenke - logg inn for å se den 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Synes du har tenkt veldig mange fornuftige ting her og tror du er på sporet av noen veldig bra poser! I den prisklassen tror jeg du får en veldig turglad og varm kjæreste :D  Jeg har et par ekstra spørsmål og tips: 

Er dama di frossen av seg eller er hun en som er veldig varm og heller fryser litt ekstra? Dersom hun er som tynne damer på 170 som oftest er, nemlig litt frosne av seg, ville jeg heller kjøpt en litt varmere enn en litt kaldere pose. 

Du spurte for eksempel om en pose med temp -12 ble for kald, jeg tror dette vil være midt i blinken. Den vil isolere bedre når det er kaldt og når det er litt varmere er det bare å dra ned glidelåsen eller bruke den som dyne. Min erfaring når jeg blir kald, er at ekstra klær/innerposer/boblejakke over posen osv, ikke fungerer så bra. Derimot er det uproblematisk å lufte når det blir for varmt. Min turglede har økt flere hakk etter at jeg kjøpte min kanonvarme pose, det er verdt de ekstra grammene (som egentlig ikke er så mye, siden den veier like mye som sommerposen min). De fleste av turvenninnene mine har gjort det samme. 

I forlengelse av dette lurer jeg på, siden kona di allerede har en sommerpose, kunne det være en idè å kjøpe en høst, vinter og vår pose? Min erfaring er at man fort får smaken for litt mer kalde turer og at høst og vårturer gjerne går ned til både -5 og -8 grader. Hvis dere i tillegg får lyst til å være ute en og annen vinternatt ville jeg tenkt som så at hun nå får en pose som klarer seg vår, høst og vinter, ta en med damecomfort på -12. Det er bare et forslag. Jeg kjøpte meg en vinterpose (Mont Bell downhugger 800 exp) som går ned til -26 i følge produsent. Den fungerer helt fint opp til 10 varmegrader uten å bli klam og venninna mi har sovet i -25 med den og det funket fint (godt med ekstra klær selvfølgelig). Sånn sett får du bare en pose med litt større bruksområde og en kone som er glad om morgenen siden hun har sovet godt. 

OG noe helt annet: Generelt vil jeg anbefale deg å dobbelt og trippelsjekke det som står oppgitt som comforttemp på soveposene. Det er veldig ofte at butikkene oppgir comf lim som "komforttemp" på alle soveposer, også dameposene. Vær obs på at uansett om det er poser til damer eller menn så er det comf temp du skal se på, ikke comf lim (mange selgere som roter med dette og mener at man skal se på comf lim på dameposer, det stemmer ikke). Personlig er jeg en frossenpinn og anser min komf temp som komf temp + 5grader :D

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ref det jeg skrev om komforttempen, ang rab neutrino 600 er den oppgitt til -2 for kvinner, på denne hjemmesiden:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Fjellsport har her oppgitt comf lim, som er temperaturen det er komfortabelt for menn å sove i. Det er altså en litt for kald pose. 

 

 

Endret av Sovjetunionen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjult lenke - logg inn for å se den

Me posen har -4 som damekomfort. 

Jeg ville anbefalt denne: Skjult lenke - logg inn for å se den 

Ellers har jeg ei venninne som har to varme western mountaineeringposer og er veldig glad for dem (men de er også svindyre). 

 

 

Endret av Sovjetunionen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Turlyst

Skjult lenke - logg inn for å se den til 3499,- i 175cm er meget bra. Den har -4 i T-comfort, dvs. laveste temperatur for kvinner. T-Limit på -11 er laveste temperatur for menn. For kvinner må du gå ut i fra "T-Comfort" da kvinner fryser lettere. 800 gram dun kan da være bra siden du nevner 3/4-sesongs dunpose med komfort-temp på ca -5 grader. Sjekk denne fra importøren Skjult lenke - logg inn for å se den

Spør deg selv om hvilken årstid soveposen skal brukes mest. Det er stort temperaturspenn mellom sommer og senhøst, så dersom man ikke skal kjøpe to soveposer, må hun regne med at den blir varm på varmere sommerdager i fjellet. Det er lettere å lufte enn å skape varme. Å fryse er for mange noe som ødelegger turgleden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei og takk for flotte svar og kommentarer. Jeg tviler på at det blir mange netter i flere minusgrader, men madammen er ikke den varmeste av seg så jeg ser bort i fra Skjult lenke - logg inn for å se den som er til salgs for under 4000,- på komplettfritid. Denne posten er noe smal og også muligens litt kald til tiltenkt bruk.  

Vi har begge lakenposer i silke som kan benyttes innvendig ved kalde netter, noe som vil hjelpe på dersom det skulle bli styggkaldt og vi ligger i telt. Jeg tror derfor at Helium 800 dame vil være et godt valg siden denne nå er på tilbud til en overkommelig pris. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da ble Skjult lenke - logg inn for å se denkjøpt inn til kona og Skjult lenke - logg inn for å se den kjøpt til meg. Begge til noe avslag, spesielt RAB-posen sammenlignet med andre nettbutikker. Satser på at vi blir fornøyde. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av knerten
   Jeg skal ut på turer med pulk og telt og trenger en varm vintersovepose. Jeg er en relativt slank dame på 162 cm og synes det er vanskelig å navigere i soveposejungelen. 
   Jeg har fått i hus en Mountain Equipment Glacier Expedition dunsovepose i størrelse "regular" (185 cm) for en overkommelig pris. Jeg er imidlertid usikker på om den er en "keeper" eller om den bør returneres. Spørsmål jeg har er:
   Er soveposen i str. regular for stor for meg - for lang/bred? Posen har en såkalt romslig "expedition fit" ved at den er bredere i toppen enn de andre modellene i serien. Dette skal tillater bruk med mer klær i posen og "skifting av klær" i posen. Posen finnes også i en Short versjon for kroppslengde inntil 165 cm (men da til en betydelig høyere pris). Er denne å foretrekke fremfor en Regular? Eller blir den for kort? Er det OK å satse kun på en dunpose til pulkturer over flere dager? Ser at flere mener at det er gunstig å kombinere dun og syntet som sikkerhet mht. fuktproblematikk. Jeg har allerede en "kort" dunpose med T-comfort på -3. Hvilken syntetpose kan den eventuelt kombineres med? Håper på gode råd som gjør at jeg kan sove varmt og trygt uten å tømme bankkontoen 🙄
   Mountain Equipment Glacier Expedition
   Sesong: Vinter, ekstrem Yttermateriale: DRILITE® Loft 50D, vindtett og vannavvisende Fyllmateriale: 90-10 Andedun med minimum 700 Fill Power Fyllvekt: 1352g (Regular), Mountain Equipment Sleep temp: -35°C Maks personlengde: 185cm (regular) Lengde innside: 204cm (regular) Bredde innside: 80cm Fotbredde: 50cm Glidelås: Venstre Pakkvolum: 34x29x25cm (LxBxD)(Regular), 35x30x25cm Vekt: 2020g (regular)  
  • Av eriblist
   Hei
   Skal skaffe ny sovepose til min kone for vinterbruk, det er jo et et hav å velge i mellom.
   Tenker på noe som koster max 6000,-
   har sett litt på  dun poser Helsport, Warmpeace og Rab.
   Håper noen med litt mere vinter erfaring enn oss kan komme med tips til en god sovepose, 
  • Av Terka
   Noen her inne som har erfaring med Mountain Equipment Helium 800 soveposen?

    
   Jeg er ganske fornøyd med ME Helium 400 som somerpose (vår, sommer, høst), og også Warmpeace Viking 600 posen som tåler litt flere minusgrader men denne har junior overtatt.
   Vurderer en ME Helium 800 pose til de turene hvor temperaturen dropper fra plussgrader på dagen og ned mot/til tosifra minusgrader på natta, alternativer er også Warmpeace Viking 600 eller 900. ME Helium 800 plasserer seg mellom disse WP posene ift temperaturerraring og vekt.
   Litt tall på posene:
   Warmpeace Viking 600

   Warmpeace Viking 900

   Mountain Equipment Helium 800

    
   Pakkevolum er for min del viktig på en slik pose.
   Synspunkter, erfaringer, og evt andre forslag å vurdere er velkommen. 😀

  • Av Rogavel
   Hei forum (mitt første innlegg).
   Etter mange timer med godt lesestoff av mange kunnskapsrike mennesker må jeg legge ut mitt første spørsmål selv:)
   Jeg har aldri eid en dun sovepose før. Har allerede to (ja, kanskje overkill) syntetiske vinterposer av typene:
   Mammut - TYIN MTI Winter Bison , -18°C (står kun det, antar det er Tlim) , 36x33 cm pakkvolum , 2520 gram , "vanntett" fotende og hodet.
   og
   Mountain Hardwear - Lamina Z, Blaze (reg) , T-lim: -26°C , 34x29 cm pakkvolum , 2380 gram
    
   For en 3-sesongs pose er det kanskje greit å gå ned på volum i sekken fremfor en "støtsikker" fiberpose? (Ellers hadde jeg vurdert bl.a. Mountain Hardwear Hyperlamina Flame)
   Da har jeg kommet frem til 3 stk:
   Mountain Equipment Helium 400,
   Mammut Sphere Down 3-season,
   Rab Neutrino 400
   (evt Rab Neutrino Endurance 400?)
   Jeg er selv rundt 70 kg , 178 høy og atletisk slank.
   Det gjør ingenting om noen tenker at disse posene kan bli litt kalde på netter der gradestokken går mot blå. Jeg har også en lakenpose av typen Sea To Summit Extreme +15°C på 390 gram dersom jeg ser behovet.
   Legger ved det test.no skriver om posene..
   Gi gjerne tips, råd eller del erfaring på dunposer vs fiberposer. Er spesielt intrs i å høre erfaringer på det som blir skrevet om Mammut Sphere Down 3 sesongs posen. Er den dårlig på å holde fukt og vann ute?
   Liker veldig godt Rab Neutrino posen da den har hydrofob gåsedun. Også, er Endurance versjonen av Rab posen verdt de ekstra pengene?

  • Av martin.m
   Hei.
   Jeg skal kjøpe en 3 sesongers sovepose til samboers sønn. Han er godt trent og bredskuldret, ca. 175 høy. Personlig går jeg fint inn i normalposer og har derfor ikke satt meg inn i "bredskuldra-segmentet" av soveposer.
   Har ikke helt ork og tid til å lete igjennom alle soveposeannonsene på nett og håper derfor på innspill fra dere medlemmer her på FF.
   Ps. Jeg er godt kjent med WM megalite (har ultralite selv) men den blir i dyreste laget i denne omgang.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.