Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei,

Noen som har gått topptur til Glittertind eller Galdhøpiggen i det siste?

Skal oppover ca 6-7. Juli og har veldig lyst til å ta en topp eller to mens jeg er i området! Juvasshytta blir utgangspunktet i så fall! 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Den ‎12‎.‎06‎.‎2016 at 19.09, Inglu skrev:

Hei,

Noen som har gått topptur til Glittertind eller Galdhøpiggen i det siste?

Skal oppover ca 6-7. Juli og har veldig lyst til å ta en topp eller to mens jeg er i området! Juvasshytta blir utgangspunktet i så fall! 

 

Galdhøpiggen fra Juvasshytta er enkle greier, men går over bre. Det går tur med "fører" over breen og til toppen, det er bare å melde seg på.

(Du blir ikke alene.)

Både Galdhøpiggen og Glittertind kan nås - uten å gå over bre - fra Spiterstulen.  Hvordan snøforholdene er nå, (antakelig snø noen plasser) og om 3-4 uker er det vanskelig å uttale seg om. Det  avhenger av været...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser ut som det har gått mye snø fra webkameraet på Spiterstulen om du tenker å gå galdhøpiggen derfra. Jeg gikk der tidlig i sesongen ifjor, masse snø og det var gull! Husk plastpose eller rumpeakebrett så du ikke blir så kald og bløt i rumpa :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg gikk Spiterstulen - Galdhøpiggen for noen dager siden, og det var snøvær de siste to timene på vei opp. Greit med snø var det også, litt "slushete" men vi rant en del på rumpa nedover for å spare tid på nedfarten :) Turen fra Juvasshytten hvor man går i lenke over breen med 40 andre folk så vi på avstand, og det så litt kjedelig og lite krevende ut.

Som nevnt over ville jeg faktisk tatt med med rumpeakebrett. Gikk fint å renne på goretexen men man får definitvt mer fart med akebrett! Ikke veier det mye heller.

Endret av gin

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av naturogfoto
   For an lang tid tilbake la jeg inn en bildeserie av en tur jeg hadde høsten 2016. Nå er den gjort om til en sammensetning av bilder og video med musikk til.
   Enjoy!
    
    
  • Av Daniel Hillergren
   En video från 2017 då jag och mina kompisar besteg Galdhøpiggen.
  • Av LarsNæss
   Hei.
   Er det noen som har noen bemerkninger i forhold til denne ruten - eventuelt et alternativ på en eller flere av strekkene som gjør turen bedre? Planlagt rute er Fondsbu - Olavsbu via Skogadalen - Skogadalsbøen via Sløtafjellet - Fondsbu.
   Den må gås på tre dager og er planlagt fra førstkommende lørdag. Kjøring hjemmefra (Fredrikstad) kl. 06 og start fra Fondsbu ca. kl. 13. Kjøring hjem fra Fondsbu etter retur fra Skogadalsbøen mandag ettermiddag/kveld.
   Den eneste av de tre hyttene jeg har vært på før er Skogadalsbøen, men da kom jeg fra Fannaråkhytta og gikk videre til Sognefjellshytta.
  • Av Alexandersen
   Hei!
    
   Skal gå en liten tur i 2019, fra Lindesnes til nordkapp, så avslutte turen ved Grense Jakobselv. Satser på å fullføre turen etter en 5 månders tid?...  Er fra nord i Norge, så det område er greit. Men da lite kunnskap om alt sør for Trondheim. Mulig noen her har litt og fortelle da  
    
   Hvordan er Hardangervidda? starter siste uken i mai fra Lindesnes å er på vidda i Juni en gang da,  har veldig lyst å ta turen til trolltunga før jeg vandrer videre nord og mot Galdhøpiggen. Regner med det er MYE snø som smelter i den tiden men er det mulig og gå den veien uten ski/truger? eller er det snø som dekker deg opp til brystet i retning trolltunga?
    
   Galdhøpiggen i Juni? hvordan er turen? Planen er å gå fra og til Spiterstulen. 
    
   Finland? Noen som vet om en side der jeg kan skrive ut kart, som kartutskrift sin side?  gå over finskegrensa er vel smertefritt? som i sverige? Har aldri tatt turen der før.
    
   Tusen takk 😃
  • Av Fjellskald
   Ja hvor burde vi gå.. Ikke kan den være for krevende og ei heller vare alt for lenge. Etter å ha tenkt meg nøye om så jeg det som en berikende tur å først dra til Eidsbugarden og la henne oppleve Utsikten. Det er en flott tur som ikke krever for mye. Viste seg dog at den ikke burde vart lenger. Det var en sliten skjønt fornøyd dame som nøt utsikten der oppe. Så gikk bilturen neste dag til bessheim hvor planen var at hun skulle oppleve litt av den utsikten man får ved å gå opp fjellene ved gjendesheim.. Og Gjendehøe er en passende tur, og denne nøt hun veldig. Utsikten innover gjendevannet ble en suksess og vi satt lenge og nøt det før man så gikk ryggen til ende.. 
   Påfølgende dag var planen å gå over Mefjellet og ende opp på Kongsliknuppen (som har en fantastisk utsikt innover bygdinvannet og fjellene i den retning). Men regnet kom og varte hele dagen. Det ble til at jeg gikk en liten dagstur alene hvorpå en joggetur, mens hun slappet av inne. Å ha med joggesko angret jeg ikke på. Var deilig å jogge seg sliten dagene som inneholdt biltur eller fjelltur som ble avlyst grunnet været. Og så fant jeg fine steder å jogge som jeg senere vil ha nytte av. 
   Om noen skulle ha med en eldre på tur i jotuneheimen, eller en uttrent venn du skal introdusere fjelltur for, så kanskje dette var til inspirasjon:-) Det ble nå ihvertfall akkurat slik jeg håpet på, en overkommelig og berikende tur for en dame på 80
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.