gin

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om gin

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Vest-Agder
 • Interests
  Tur, fiske, løping og trening
 1. Sendte også PM ang kitchen sink for lengeee siden.
 2. Gore tex spørsmål

  Har alltid brukt wash-in impregnering av forskjellige merker og tørketrommel etterpå, har 0 problemer med samtlige skallplagg.
 3. Sony A6000

  Jeg har ikke kjørt noen direkte sammenligning men merker at 20mm er mye skarpere (bedre optikk?) enn kitobjektivet, samt argumentet mot at kameraet blir mye mer kompakt. Det finnes også et rimeligere pancake objektiv ala 16mm, men dette har jeg enda ikke prøvd!
 4. Sony A6000

  Jeg anbefaler A6000 på det sterkeste! Skaffer man f.eks. et tele-objektiv og et "pancake"-objektiv i tillegg til kit er man godt på vei og dekker veldig mange områder. Selv har jeg 20mm pancake og 55-210mm teleobjektivet, og det gir veldig bra bilder i de fleste omgivelser. Det er også veldig greit med pancake-objektiv da kameraet tar veldig lite plass og du faktisk kan ha det i jakkelommen hvis man er ute! Kameraet har også en del bra ferdigprogrammerte løsinger, panoramaeffekt og bra muligheter for manuelle innstillinger. Legger ved et bilde tatt kjapt rett ved Gjendebåtene i Gjendeheim, med panoramafunksjonen og 20mm objektivet.
 5. Galdhøpiggen/Glittertind

  Jeg gikk Spiterstulen - Galdhøpiggen for noen dager siden, og det var snøvær de siste to timene på vei opp. Greit med snø var det også, litt "slushete" men vi rant en del på rumpa nedover for å spare tid på nedfarten Turen fra Juvasshytten hvor man går i lenke over breen med 40 andre folk så vi på avstand, og det så litt kjedelig og lite krevende ut. Som nevnt over ville jeg faktisk tatt med med rumpeakebrett. Gikk fint å renne på goretexen men man får definitvt mer fart med akebrett! Ikke veier det mye heller.
 6. Fang & Slipp, skrytebilder og slikt

  Mye merkelig argumentasjon her synes jeg! Jeg fisker selv aktivt mer eller mindre året rundt, nesten utelukkende med flue, og forstår virkelig ikke de voldsomt bastante meningene folk har angående C&R. Selv kakker jeg all fisken jeg har lyst på (og noen ganger vil gi til andre) men resten av fiskene slipper jeg ut. Dette gjelder også "sjeldne" arter man får i havet (f.eks Havabbor) under sjøørretfiske. Jeg er også veldig for å slippe ut stor og brun hunnlaks (sent på sesongen) da disse utgjør dårlig matfisk samt veldig ofte er enkle og greie å identifisere. Mener enkelte her da altså at jeg enten skal redusere antallet fiskedager kraftig, eller konsekvent drepe all fangst jeg får? Innkludert minstemålsfisk (da spesielt sjøørret)? Argumentasjonen med f.eks. mye observert død fisk i C&R elver/soner eller lignende har jeg aldri selv sett og kun hørt om i diskusjoner på facebook eller forumer hvor innbitte anti-C&R'ere har brukt det som et argument. Det jeg derimot har sett (og hørt om) ikke bare en, men flere ganger, er frossen laks og/eller sjøørret, da helst sjøørret, som mystisk har dukket opp liggende på lokale strender. Man kan spørre seg hvordan og hvorfor det har skjedd men det kan jo tenkes at frysere overfylt med gammel dau fisk kan ha noe med det å gjøre. Jeg bedriver som sagt både "fang og spis" og "fang og slipp" og mener begge deler er greit. Fang og slipp, gjort med riktig utstyr og på riktig måte har vel blitt bevist relativt ufarlig for fisken og det har vel blitt bevist hvor blant annet samme ørret har blitt fanget flere ganger over en periode på mange år. Samtidig er jeg veldig for at folk kakker og spiser akkurat så mye fisk de vil, så fremt det ikke går negativt utover bestand e.l. Det jeg derimot ikke liker spesielt godt er angrep og ubehagelig retorikk på forum rettet mot folk man ikke er enige med. Alt med måte!
 7. Impregnering av Softshell

  Som nevnt over er problemet at det går ut over pusteegenskapene. Tøy som ikke skal være vanntett i utgangspunktet pleier sjeldent å optimale hvis man velger å impregnere det / prøve å gjøre det vanntett. Man får sjeldent i pose og sekk og man er bedre valgt med noe lett regntøy i sekken. For eksempel Goretex Paclite er fint!
 8. Hva har du kjøpt nå!

  1 stk Patagonia Nano Puff Hoody til en ganske så god pris på Fjellsport, gleder meg til å prøve den! Tror tilbudene er over nå.
 9. Røverkjøp og gode tilbud

  https://www.magasinet.no/partisalg-restesalg/bekledning?filob=price&fpage=4&utm_source=Nyhetsbrev&utm_campaign=26aff5ef0b-Nyhetsbrev+5.3.+Restesalg&utm_medium=email&utm_term=0_de41f47523-26aff5ef0b-117836301 Bra priser på en del varer!
 10. Tips til turdrikkeflaske

  En kompis har den flasken og han virker å være fornøyd (?) uten at han har utdypet det noe mer. Selv har jeg Camelbak i rustfritt stål og en Nathan Little Shot i plast. Fordelen med Camelbaken er at den holder godt på temperaturen, ulempen er at den er tung så den blir ofte kun brukt i bilen eller til hverdags! Nathan flasken er jeg godt fornøyd med og den har blitt brukt mye, tåler en del gjør den også! Anbefaler også sammenlegbare/myke flasker, jeg har noen Asics (produsert av Hydrapak) som er helt geniale da de tar 0 plass når de ikke er "i bruk".
 11. Gode erfaringer - Turbukse

  Jeg bruker selv Fjällräven Keb som allround bukse og har også Arcteryx Alpha SL som skall/overtrekksbukse, den funker perfekt. Den tar lite plass, er lett å få på (fullzips på begge sider, forsterkninger på beina og rumpen (og på knærne? husker ikke helt). Den har også gamasjekrok og gjennomføringer til tråd under ala gamasjer. Anbefales veldig!
 12. Erfaringer med Streamstix nettbutikk?

  Sent svar her, men ja, jeg har kun kjempegode erfaringer fra Streamstix. God service og rask levering!