Gå til innhold
  • Bli medlem

gin

Aktiv medlem
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av gin

  1. Jeg ville definitivt sett på noe i bomull ala Fjällräven G-1000 jakker. Har hatt en Anorak No. 8 og den var ekstremt kraftig / slitesterk, bruker forøvrig Keb bukser også, G-1000 delene på den tåler sin støyt, overraskende mye vann før man blir gjennomblaut og tørker relativt fort.
  2. Hvis en sko har "nordisk lest" er den ofte beregnet for litt bredere føtter ja Til TS: Ja, føttene kan "vokse" ila. livet, har selv lest ca 0,5 strl per 10 år ca. Det avhenger nok av genetiske faktorer, hvordan foten er oppbygd og hvor mye / lite man bruker den.
  3. gin

    Fjellreven keb bukse

    Jeg synes Keb er store rundt livet, jeg er ca. 32" i livet i vanlige bukser og bruker 46 i Keb, og de er ikke trange. Jeg er dog kanskje ganske smal rundt livet men synes Keb buksen er romslige i størrelsen
  4. Det lureste du kan gjøre er å jevnlig vaske gore-tex med et egnet vaskemiddel (finnes mange, jeg synes Grangers er helt topp) og kjøre det i tørketrommel etterpå. Varmen i tørketrommelen "gjenoppliver" DWR'en igjen som gjør at vannet preller godt av. Man trenger ikke å impregnere plagget hver gang, men hvis du først skal impregnere igjen har jeg egentlig like gode erfaringer med både wash-in og spray. Wash-in er mye mer lettvint dog
  5. Black Friday på supersport.no (Fjellsport sin side?), ble en Petzl Nao+ i julegave til meg selv satt ned til 1199,- Har lett lenge etter en lett lykt til raske løpeturer i mørket, regner med det blir bra..
  6. Det gjør jeg absolutt, jeg bemerker bare at du i tillegg har en veldig aggressiv og subjektiv retorikk
  7. Hos større aktører som sender store kvantum er det vanlig med fraktavtaler, her har også noen leverandører kunne tilby erfaringsmessig billige avtaler enn andre, noe som igjen går på det jeg nevner i tidligere poster. At det i senere tid har blitt vanlig med gratis eller billig frakt sponset helt eller delvis av butikken selv har du helt rett i.
  8. Problemet som jeg har erfart fra butikkens ståsted er at det koster mye å ha posten som fraktleverandør, og det er i de fleste tilfeller ikke økonomisk forsvarlig å ha f.eks. både Posten og PostNord som tilbyder da flertallet sannsynligvis velger PostNord pga. pris, selv om jeg og mange andre her glatt hadde betalt 50,- ekstra for Posten.
  9. Alt skal dessverre koste så forbaska lite pga. oss forbrukere som alltid skal ha alt billigst mulig! Satt på spissen er det dessverre sånn..
  10. Det kan virke som at bruker Björn er tilknyttet PostNord på en eller annen måte og fremstår derfor litt i overkant subjektiv (og aggressiv, noe som ikke ganger hverken ham eller PostNord), noe som forsåvidt er helt greit for min del da jeg ikke er ute etter å krangle samt at det ikke endrer mitt dårlige (og objektive) syn på PostNord. Videre vet jeg at mange bedrifter velger PostNord fremfor Posten pga. f.eks. pris.
  11. Merkelig kommentar. Selvfølgelig er det ikke verdiløs "data" at et firma har 1,2 av 5 stjerner blant 5536 stemmer på Facebook! Jeg har liket mange sider på Facebook og gitt dem god rating nettopp fordi jeg har opplevd god service eller lignende. Jobber du for PostNord siden du kommer med denne utblåsningen? For ordens skyld er min tilknytning til PostNord utelukkende som forbruker og ikke i jobbsammenheng.
  12. Jeg reagerer sikkert i overkant hardt og har full forståelse for at mange har gode erfaringer med PostNord, men jeg har altså aldri hatt en eneste god erfaring. Det sier også en del når de har så dårlig rating på Facebook (og det er mange tusen stemmer).
  13. Jeg har aldri hatt en god opplevelse med PostNord, tror jeg. Prøver å unngå de så ofte jeg kan men noen ganger må man..Forrige pakke (et klesplagg) tok 12 dager, feilsortert i følge sporingen. Tror ikke jeg kjenner en eneste person som er fornøyd med dem heller.
  14. Jeg var der nå i sommer (mye folk). Vi fant teltplass rett ved kaia der båten går, det gikk helt fint. Flere relativt flate partier man kan sette opp telt i skråningen. Bonus er nærhet til kaia der båten går og parkeringsplass. Vi lot teltet stå mens vi tok båten til Memurubu og gikk Besseggen. Du kan forhåndskjøpe billetter så er du sikret plass på båt (dette hadde ikke vi gjort )!
  15. Jeg har klart meg en stund med Berghaus Wilderness 65+15 som jeg plukket opp billig på G-MAX. Den har regulerbar rygglengde og er helt ok. Jeg overlevd flere dager i telt med denne, men lite og lett telt samt liggeunderlag og sovepose hjelper på. Prøver alltid å pakke mest mulig utenpå (telt spesielt).
  16. Er kjempefornøyd med mitt UL 7 LW underlag. Skal dog gå til anskaffelse av et trekk som er anbefalt av mange, men har klart meg uten til nå!
  17. gin

    Sony A6000

    Ja, ekstra batterier er nok et must. Jeg synes heller ikke batteritiden er så dårlig som alle skal ha det til, men 2 ekstra batterier har gjort meg veldig avslappet på tur
  18. Har alltid brukt wash-in impregnering av forskjellige merker og tørketrommel etterpå, har 0 problemer med samtlige skallplagg.
  19. gin

    Sony A6000

    Jeg har ikke kjørt noen direkte sammenligning men merker at 20mm er mye skarpere (bedre optikk?) enn kitobjektivet, samt argumentet mot at kameraet blir mye mer kompakt. Det finnes også et rimeligere pancake objektiv ala 16mm, men dette har jeg enda ikke prøvd!
  20. gin

    Sony A6000

    Jeg anbefaler A6000 på det sterkeste! Skaffer man f.eks. et tele-objektiv og et "pancake"-objektiv i tillegg til kit er man godt på vei og dekker veldig mange områder. Selv har jeg 20mm pancake og 55-210mm teleobjektivet, og det gir veldig bra bilder i de fleste omgivelser. Det er også veldig greit med pancake-objektiv da kameraet tar veldig lite plass og du faktisk kan ha det i jakkelommen hvis man er ute! Kameraet har også en del bra ferdigprogrammerte løsinger, panoramaeffekt og bra muligheter for manuelle innstillinger. Legger ved et bilde tatt kjapt rett ved Gjendebåtene i Gjendeheim, med panoramafunksjonen og 20mm objektivet.
  21. Jeg gikk Spiterstulen - Galdhøpiggen for noen dager siden, og det var snøvær de siste to timene på vei opp. Greit med snø var det også, litt "slushete" men vi rant en del på rumpa nedover for å spare tid på nedfarten Turen fra Juvasshytten hvor man går i lenke over breen med 40 andre folk så vi på avstand, og det så litt kjedelig og lite krevende ut. Som nevnt over ville jeg faktisk tatt med med rumpeakebrett. Gikk fint å renne på goretexen men man får definitvt mer fart med akebrett! Ikke veier det mye heller.
  22. Mye merkelig argumentasjon her synes jeg! Jeg fisker selv aktivt mer eller mindre året rundt, nesten utelukkende med flue, og forstår virkelig ikke de voldsomt bastante meningene folk har angående C&R. Selv kakker jeg all fisken jeg har lyst på (og noen ganger vil gi til andre) men resten av fiskene slipper jeg ut. Dette gjelder også "sjeldne" arter man får i havet (f.eks Havabbor) under sjøørretfiske. Jeg er også veldig for å slippe ut stor og brun hunnlaks (sent på sesongen) da disse utgjør dårlig matfisk samt veldig ofte er enkle og greie å identifisere. Mener enkelte her da altså at jeg enten skal redusere antallet fiskedager kraftig, eller konsekvent drepe all fangst jeg får? Innkludert minstemålsfisk (da spesielt sjøørret)? Argumentasjonen med f.eks. mye observert død fisk i C&R elver/soner eller lignende har jeg aldri selv sett og kun hørt om i diskusjoner på facebook eller forumer hvor innbitte anti-C&R'ere har brukt det som et argument. Det jeg derimot har sett (og hørt om) ikke bare en, men flere ganger, er frossen laks og/eller sjøørret, da helst sjøørret, som mystisk har dukket opp liggende på lokale strender. Man kan spørre seg hvordan og hvorfor det har skjedd men det kan jo tenkes at frysere overfylt med gammel dau fisk kan ha noe med det å gjøre. Jeg bedriver som sagt både "fang og spis" og "fang og slipp" og mener begge deler er greit. Fang og slipp, gjort med riktig utstyr og på riktig måte har vel blitt bevist relativt ufarlig for fisken og det har vel blitt bevist hvor blant annet samme ørret har blitt fanget flere ganger over en periode på mange år. Samtidig er jeg veldig for at folk kakker og spiser akkurat så mye fisk de vil, så fremt det ikke går negativt utover bestand e.l. Det jeg derimot ikke liker spesielt godt er angrep og ubehagelig retorikk på forum rettet mot folk man ikke er enige med. Alt med måte!
  23. Som nevnt over er problemet at det går ut over pusteegenskapene. Tøy som ikke skal være vanntett i utgangspunktet pleier sjeldent å optimale hvis man velger å impregnere det / prøve å gjøre det vanntett. Man får sjeldent i pose og sekk og man er bedre valgt med noe lett regntøy i sekken. For eksempel Goretex Paclite er fint!
  24. 1 stk Patagonia Nano Puff Hoody til en ganske så god pris på Fjellsport, gleder meg til å prøve den! Tror tilbudene er over nå.
  25. https://www.magasinet.no/partisalg-restesalg/bekledning?filob=price&fpage=4&utm_source=Nyhetsbrev&utm_campaign=26aff5ef0b-Nyhetsbrev+5.3.+Restesalg&utm_medium=email&utm_term=0_de41f47523-26aff5ef0b-117836301 Bra priser på en del varer!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.