Jump to content

Slapp strikk i teltstengene


paron78

Recommended Posts

Jeg har et Bergans Helium Dome som er ca 1år gammelt. Alt ved teltet har fungert utmerket frem til nå. Vi var på fjellet og skulle montere opp teltet i normal vinterkulde, når vi oppdager at strikken i teltstengene ikke trekker seg sammen. Dette blir et kjempeproblem, da "overskuddsstrikk" gjøre det umulig å montere stengene sammen. Jeg ville ikke kappe strikken pga følgeproblemer med montering/demontering. Vi avbrøt turen..

Vi så nærmere på teltstengene innendørs og trakk strikken seg sammen umiddelbart. Det er jo faktisk et problem når strikken mister elastitet i kulde.

Har noen på forumet opplevd lignende? 

 

 

image.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Har også opplevd lignende med mitt Helium Dome, men det har bare vært å trekke litt i motsatt ende for å fordele strikken mellom leddene. Jeg har opplevd at den er litt slapp i en ende og stram i en annen ende, så ved å kjapt fordele litt har det gått helt fint for min del..

Link to comment
Share on other sites

Jeg forsøkte det samme som du beskriver, uten hell. Klarte ikke å "gjemme" strikken inne i teltstengene. Bildet viser overskuddsstrikken, og denne lot seg ikke manipulere tilstrekkelig. Ble skeptisk ift dette, det er virkelig ikke bra nok så lenge det er et vintertelt og dermed kritisk at en ikke må styre med oppvarming av stenger/strikk før montering i vinternatta. Venter på tilbakemelding fra Bergans.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har et gammelt telt hvor strikken i stengene mistet elastisiteten. Denne strikken var gjennomgående med en knute i hver ende av stanga. Skiftet ut strikken med en snor og når teltet settes opp så trekker jeg bare i snora til den er stram og lager en knute i enden eller et dobbelt halvstikk rundt enden av stanga. Dette har fungert bra i mange år. 

Link to comment
Share on other sites

5 timer siden, paron78 skrev:

Jeg glemte å skrive det, men endene på stengene er ikke av typen som lar seg ta av for å nå strikken. Det sitter en slags metalltupp i endene, og jeg vet altså ikke hvordan selve strikken er festet inne i stanga. 

Du kan få en uppfattning om hur det ser ut genom att titta här, där du kan beställa reservdelar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy