Gå til innhold
paron78

Slapp strikk i teltstengene

Anbefalte innlegg

Jeg har et Bergans Helium Dome som er ca 1år gammelt. Alt ved teltet har fungert utmerket frem til nå. Vi var på fjellet og skulle montere opp teltet i normal vinterkulde, når vi oppdager at strikken i teltstengene ikke trekker seg sammen. Dette blir et kjempeproblem, da "overskuddsstrikk" gjøre det umulig å montere stengene sammen. Jeg ville ikke kappe strikken pga følgeproblemer med montering/demontering. Vi avbrøt turen..

Vi så nærmere på teltstengene innendørs og trakk strikken seg sammen umiddelbart. Det er jo faktisk et problem når strikken mister elastitet i kulde.

Har noen på forumet opplevd lignende? 

 

 

image.jpeg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har også opplevd lignende med mitt Helium Dome, men det har bare vært å trekke litt i motsatt ende for å fordele strikken mellom leddene. Jeg har opplevd at den er litt slapp i en ende og stram i en annen ende, så ved å kjapt fordele litt har det gått helt fint for min del..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg forsøkte det samme som du beskriver, uten hell. Klarte ikke å "gjemme" strikken inne i teltstengene. Bildet viser overskuddsstrikken, og denne lot seg ikke manipulere tilstrekkelig. Ble skeptisk ift dette, det er virkelig ikke bra nok så lenge det er et vintertelt og dermed kritisk at en ikke må styre med oppvarming av stenger/strikk før montering i vinternatta. Venter på tilbakemelding fra Bergans.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om ikke elastikken er borte er det ikke bare å dra av enden, kutte og knyte på nytt? ev hør med Bergans om de ikke har en bedre strikk på lager:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har et gammelt telt hvor strikken i stengene mistet elastisiteten. Denne strikken var gjennomgående med en knute i hver ende av stanga. Skiftet ut strikken med en snor og når teltet settes opp så trekker jeg bare i snora til den er stram og lager en knute i enden eller et dobbelt halvstikk rundt enden av stanga. Dette har fungert bra i mange år. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg glemte å skrive det, men endene på stengene er ikke av typen som lar seg ta av for å nå strikken. Det sitter en slags metalltupp i endene, og jeg vet altså ikke hvordan selve strikken er festet inne i stanga. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Björn
5 timer siden, paron78 skrev:

Jeg glemte å skrive det, men endene på stengene er ikke av typen som lar seg ta av for å nå strikken. Det sitter en slags metalltupp i endene, og jeg vet altså ikke hvordan selve strikken er festet inne i stanga. 

Du kan få en uppfattning om hur det ser ut genom att titta Skjult lenke - logg inn for å se den, där du kan beställa reservdelar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Hjulsund
   Hei
   Trenger litt råd og tips fra erfarne fjell- og turfolk.
    
   I sommer har vi tenkt til å bli med svigers på tur i fjellet. De brukte to uker i fjor på å gå på Hardangervidda og ble skikkelig bitt av basillen, men har ikke så mye erfaring med fjellturer bortsett fra det. Min samboer og jeg har lite erfaring med turer både på fjellet og i skogen. Men det vil vi endre på.
    
   Planen er å lage en camp i Jotunheimen og veksle på å gå litt turer og toppturer. Jr får nok ingen toppturer i år. Jeg tipper campen blir liggende på rundt 1300-1400 meter. Det vi er mest usikre på er hva han skal sove i. Det kan jo fort bli minusgrader på nettene, så han må ha noe varmt. I barnevogna ligger han i en sovepose av dun, og har sovet ute hele vinteren. Det har da vært temperaturer ned mot -10. Men da har vi masse klær på han samtidig. Holder det med en slik vognpose, eller burde vi investere i en sovepose. Hvilken sovepose kan anbefales i så fall? Har lest litt om Isbjørn, men de har en til barn som er 170 lang. Jr er ca 90 lang nå, kan jeg da i tilfelle snurpe igjen resten av posen hans? 
    
   Mvh
   Hans
  • Av storol
   Har et Keron telt som fikk jeg seg en real trøkk i helgen. En vindkule rev opp den ene teltpluggen og bøyde 3 av 4 stenger. Kan man bøye disse tilbake, eller er det bare å bestille nye ledd? 

  • Av Kristian J. Vabø
   Kanskje old news for noen, og gledelig nyhet for andre, men Hilleberg har gått ut med denne "pressemeldingen" på både egen hjemmeside og Facebook:

   "
   September 12th, 2019
   Dear customer,
   We have discovered that we have received poles which have shock cords of inconsistent quality. We are very sorry that this has happened. If you have poles that have shock cord that are either white with blue stripes or white with red stripes, we ask that you check the shock cord. If it feels very loose or if you see areas where the rubber inside the white/blue or white/red sheath is broken, your shock cord is affected. We would be happy to send you new cord, or if you prefer, you can send us your poles and we will replace the cord for you. Please contact [email protected] and we will take care of you.
   If you are on a trip and can’t replace or exchange the shock cord while you are out, you can do a temporary fix: Pull one of the stoppers out of the end of the pole and pull the cord so it has more tension in it. Then tie a bulky but easy-to-untie knot in the cord to act as the stopper. Just let the excess shock cord and stopper hang loose. Similar to how you use some avalanche probes, this will ensure that the pole sections stay together when extended and in your tent. After taking the poles out of the tent, untie the knot so the poles can be easily folded.
   Again, we are very sorry that this has happened and we apologize for any inconvenience.
   Please do not hesitate to contact us with any questions or concerns.
   Sincerely,
   Petra Hilleberg
   "

   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Eggesør
   Jeg skal kjøpe ny jakke og bukse. Lurer på om noen har testet ut den nye prisvinnende Bergans Rabot 365 serien?
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.