Gå til innhold
Nyby

Telt for 2 voksne og et barn på 5 år i prisklassen 3000-4000kr.

Anbefalte innlegg

Hei.

På tide og få med seg yngstemann på tur i telt. Da det har heller vært labert med telting siste årene håper jeg å få hjelp til valg av telt.

Vi kommer til å bruke det vår, sommer og høst. Det bør være et ekstra "rom" til eventuelt baggasje eller matlaging slik som helsport Falketind har.. Vi orker ikke sove kjempe trangt så bør være en 4 manns versjon.

Vi kommer ikke til å bruke det mer en maks to netter i slengen. Vi kommer til å holde oss under tregrensa. Og det vil blir brukt maks 6-7 ganger kanskje i året. I hvertfall til samboer og sønn får smaken på friluftslivet slik jeg elsker det. Så vil ikke legge alt for mye penger i det men vil også ha litt komfort... Noen som vet noe om Helsport Falketind? Er tilbud til 3500kr nå ser jeg..

;-) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

ser ut som et bra telt det,fant ikke spesifikasjonen på det med tanke på høyde/lengde osv men ser ut som et kurrant telt :)

selv gikk jeg først får 3 mans telt så kom det en til så ble det 4 mans telt,eller som fruen sier om 3 mans telte 2.5 mans telte det er jo ikke plass til 3 liggeunderlag så hvorfor heter det 3 mans telt? ;)

så sikke lurt og gå får 4 mans telt,ulempen med store telt er att det ikke er alltid så lett og finne plass og slå det opp,bruker nå ofte et 2 mans telt og 3 mans telt vi 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi går for 4 manns telt ;-) Så hyggelig skal vi ikke ha det på tur. Noen som har erfaringer med Helsport Falketind telt?? 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjenner ikke Helsport Falketind. Men har i flere år brukt Bergans Compact Light, som fungerer veldig greit som 3-sesongstelt. Jeg har et 2persons uten fortelt men de kommer også som 4persons med fortelt. Enkelt å slå opp og solide løsninger men neppe laget for ekstremvær. Lå i det på barmark med snøfokk som kom på natta og duken tetter ikke 100 % mot bakken (kom snø i forteltet).

Du nevner lite om vekt. Hvis du er villig til å drasse på en del kilo så skal jo Fjellräven bytte ut teltutvalget sitt. Du kan nok få solide telt til en rimelig penge dersom de selger ut disse til en redusert pris.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar folkens ;-) Blir Falketind, vi begynner der...

Nå gjelder det å planlegger vårens første tur hvor både samboer og sønn blir bitt av basillen ;-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.